Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa i Polynesien

#1 2012-01-07, 19:47
Tjena, jag har bestämt mig för att resa till Stillhavsområdet om cirka ett år. Jag undrar om det är någon som har erfarenhet av att resa runt bland öarna i Polynesien? Finns det flyg? Ska man lifta med båtar/lastbåtar(Vore fruktansvärt coolt!)? etc. Tacksam för alla svar!

Mvh Flash
#2 2012-01-10, 01:24
Inom länder går ofta båtar (passagerarfärjor). Mellan länder flyger du. Vilka öar har du tänkt besöka? Har du gott om pengar?
#3 2012-02-14, 21:15
Ursprungligen postat av luckylucaz
Inom länder går ofta båtar (passagerarfärjor). Mellan länder flyger du. Vilka öar har du tänkt besöka? Har du gott om pengar?


Jag har inte riktigt kommit så pass långt att jag bestämt öar ännu. Men tanken jag haft är att börja vid Nya Guinea och sedan röra sig nord eller nord/västlig riktning. Pengar kommer jag förhoppningsvis att kunna jobba ihop men än så länge är resan bara början på en idé.
Har du själv gjort en liknande resa?
#4 2012-03-25, 20:44
Låter hur kul som helst! Jag är också sugen på olika söderhavsöar, det finns ju bra många att välja på. Jag har hört talas om en som heter Tanna, den har figurerat lite i olika tv program, det finns en stam där som dyrkar prins Philip (han från Storbritannien). Det finns en engelsk tv-serie, "An idiot abroad" också, vet inte om du känner till det men där reser Karl Pilkington bl.a. till just Tanna och Vanuatu ect. Ladda ner google earth om inte redan har det, så kan du sitta och leka lite med det, kolla upp lite öar och googla på dom, se lite bilder osv.

http://www.youtube.com/watch?v=M58zvn1IPxM
http://www.youtube.com/watch?v=3F1qWutXzO0
http://www.youtube.com/watch?v=95zTiEqUXQI