Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hyra bil i Skottland

#13 2013-07-05, 10:10
swepie
Ursprungligen postat av Spyrran
Varierar mellan hyrbilsbolagen. Avis till exempel låter 18-åringar hyra bil från dem, men man måste ha haft körkort i 36 månader. Där kan man tydligen börja hyra bil så fort man är 17, om man har körkort såklart. Satt och kollade igenom en drös hyrbilsföretag som finns i Edinburgh (eller på flygplatsen). Ålderskraven är nästan alltid 25, även om vissa låter folk mellan 21-24 år hyra bil. Men jag tror inte att ni har haft körkort i 36 månader, så Avis är nog uteslutet för er.

Kan ha missat något hyrbilsföretag, och ber om ursäkt i så fall.

Be inte om ursäkt för det. Tack för bra info för övrigt. Är de hårda på sin policy eller kan man "övertala" till sig en om man har talets gåva?
#14 2013-07-05, 11:23
Renasanningen
Ursprungligen postat av Germanofil
Någon som har några bra tips på hyrbilar i Edinburgh? Antar att det är dyrare om man hyr direkt på flygplatsen? Borde väl finnas billigare alternativ som erbjuder bra bilar typ som Statoil i Sverige?

Alla tips uppskattas.


Ja, bäst att undvika flygplatsen om man vill komma undan billigare, särskilt i semestertider.
#15 2013-07-05, 13:43
Ursprungligen postat av swepie
Be inte om ursäkt för det. Tack för bra info för övrigt. Är de hårda på sin policy eller kan man "övertala" till sig en om man har talets gåva?


Ingen aning, jag har inte haft det problemet med att vara för ung, haft körkortet för kort tid eller liknande. Men du kan ju höra av dig till dem (och kanske börja med Avis), och höra vad de säger. Kanske de kan göra undantag för dig och din kompis.