Hitta diskussioner med liknande innehåll

Södra Burma nya heta resmålet

#1 2012-01-28, 17:08
bananasvenne
Jag har hört och läst lite om att Burma inom kort kommer satsa på sina södra del och locka turister, kanske kan bli något som Thailand var för 30 år sedan på gott och ont.

Området heter Mergui Archipelago och har ca 800 öar med kritvita stränder, och gränsar till Phuket och Thailand i söder dit det går dykbåtar ifrån.

En annan fördel är nog att flygtiden kan kortas ner med 1-2 timmar från Europa genom att välja Burma i framtiden

Vad tror ni, är det dags att vara först på plats och investera i lite strandtomter?

http://en.wikipedia.org/wiki/Mergui_Archipelago
http://www.mergui.org/
http://www.philkade.com/content.php?page=liveaboard_burma
http://www.southeastasiapilot.com/myanmar.htm
#2 2012-03-16, 08:02
Rauno1
Hur va Thailand för 30 år sedan???
#3 2012-03-16, 09:07
MilkywayBob
Jag tror att det skulle kunna bli bra bara regeringen vill. Dock är jag något skeptisk, för det mesta som regeringen har gjort för turistindustrin i landet har inte blivit särskilt lyckat!

Det finns några problem. Den delen av landet är avklippt från övriga Burma. Man kan inte ta sig landsvägen från Yangon till södern. För det krävs specialtillstånd av olika slag, och då kan man bara åka båt. Deras förklaring är att det är rebelltäta områden. Så detta måste man få bukt på!

Så länge turistindustrin i stor skala drar in pengar till regeringen idag tror jag inte att många resebolag är villiga att satsa på Burma, detta drar dålig status över deras företag. Landet är en blomma som väntar på att slå ut. Hur som helst har den burmesiska regeringen skött sig betydligt bättre på sistone. Kanske är första steget från stora organisationer och länder i väst att erkänna landet, Myanmar?

I sak håller jag väl med dig, Burma har en enorm potential, men så länge den regering som sitter idag är likadan eller är kvar kommer en storskalig turism inte kunna exploatera de små burmesiska byarna.
#4 2012-03-18, 14:43
FilemonSyklon
Låter intressant.

Ett nytt Krabi utan alla jävla turister hade suttit fint.
Är det någon som vet om det redan idag finns "basic" turistindustri i områdena?
#5 2012-03-18, 14:53
ganglere2
Jag har för mig att jag har hört någon gång att en del kineser semestrar i Burma. Länderna är ju allierade. Därmed borde det finnas åtminstone någon form av turistindustri där.
En annan fundering är folket. Är de lika vänliga i sättet som vad thailändarna är iaf utåt? Finns ju en turist och nöjesindustri i många länder i området. Thailand, Vietnam och Kambodja t.ex. så kanske också lite i Burma men jag vet inte säkert.
#6 2012-04-19, 21:03
Tjack-i-starkol
Planerar att åka till Burma i mars så skulle vara intressant med tips från någon som
varit där tidigare.
#7 2012-04-19, 21:39
SexToy123
Tips,,
Är att inte åka dit,, Än
om du/ni läser och förstår så e det en viss diktatur, som försörjer sig på invånarna
ok ,, finns en del ställen på öst kusten som e ok,, men räkna med ingen eller intet alls om ni räknar med standard
annars e landet sjyst skönt om vi slipper ,, de misära ,som e militärt styrt tyvärr,,
Mandalay ok,, rangoon ok,, men mer om man e mer äventyrlig så e dom västra ställen mer intressanta ,, men bara om du e med på reglerna
#8 2012-04-27, 10:38
swordh.
Har också hört och läst en del om Burma/Myanmar det senaste! Fick en idé om en spännande resplan man kanske skulle kunna försöka genomföra någon gång, om det är möjligt. Indien-Thailand landvägen, vad tror ni om det?
#9 2012-06-18, 01:08
Burmeser är mycket vänliga. Mergui är väldigt vackert, men där har jag bara varit ombord på dykbåt och aldrig gått i land.

Självklart är det känsligt att besöka landet, det går ju inte att undvika att regeringen får tag på dina surt förvärvade slantar (visum, hotellskatt, museer etc.) men man kan också se det som en möjlighet att förbättra ekonomin för lokalbefolkningen.

Ngapali Beach vid Bengaliska viken är en av de finaste stränderna i SEA, passa på att åka dit innan det är för sent säger jag. Det är redan försent egentligen eftersom det nästan bara finns resorts där nu, men tempot är fortfarande lugnt. Åk!
#10 2012-09-30, 23:45
Diagoras
Jag har också funderat på om Burma kommer bli det nya Thailand. Det är ju ett av de fattigaste länderna i Sydostasien så det kommer ju vara riktigt billigt för turister att vara där. Om Burma fortsätter att liberalisera sig framöver kommer det kanske så småningom leda till att Burma blir ett normalt land, vilket vi såklart hoppas på. Eftersom Thailand har blivit så kommersiellt kan det vara intressant att åka till ett ställe som inte är så förstört av turism.
#11 2012-12-23, 21:48
Nerman
Lånar tråden för jag ska åka dit om 3 dagar .
Vi åker först till Rangoon och sedan Mandalay. Efter det ska vi cykla omkring på landsbygden lite.
Någon som har gjort något liknande som vet något man inte får missa?
#12 2013-01-02, 22:12
Apologist
De där strandtomterna har nog makt eliten redan lagt beslag på om inte annat. Jag var där för några veckor sedan och alla bolag, tomter o fastigheter ägs mer eller mindre av makt eliten o deras släktingar. De har inga familjenamn där så makt eliten utnyttjar det till sin fördel.