Hitta diskussioner med liknande innehåll

Visum Vitryssland

#1 2012-04-02, 15:46
JRIN
Jag har träffat en tjej från Vitryssland. Eftersom att hon inte kunde vara kvar i Sverige så jag tänker flytta till henne. Jag vill söka ett visum för att stanna i landet så länge som möjligt. Jag vill studera eller jobba såklart. Är det någon som har någon erfarenhet eller tips att komma med så är jag mycket tacksam!
#2 2012-04-02, 15:50
raajtan
http://www.ryssland.net/html/vvisum.htm där hittar du nog allt du behöver.

Tog 1 minut på google att hitta
#3 2012-04-02, 16:04
JRIN
Jag vet hur man söker turistvisum, det har jag gjort tidigare. Men det verkar bra mycket krångligare om man vill stanna längre i landet. Jag skulle vilja bo där i ett år iaf..
#4 2012-04-03, 02:26
AngerManagement
Jag vet inte hur det funkar i Vitryssland i synnerhet men i allmänhet måste du först fixa ett jobb eller bli antagen till ett universitet för att få uppehållstillstånd av de anledningarna. Och när det gäller jobb kan det vara så att du behöver någon form av specialkompetens. Men googla uppehållstillstånd eller residence permit.
#5 2012-04-23, 16:56
litvin
kontakta någon som kan hjälpa dig, typ mig , annars kommer du aldrig att fixa detta på egen hand.
#6 2012-07-18, 10:38
pin
Ursprungligen postat av JRIN
Jag har träffat en tjej från Vitryssland. Eftersom att hon inte kunde vara kvar i Sverige så jag tänker flytta till henne. Jag vill söka ett visum för att stanna i landet så länge som möjligt. Jag vill studera eller jobba såklart. Är det någon som har någon erfarenhet eller tips att komma med så är jag mycket tacksam!


Tanken har inte slagit dig att fråga din tjej...hon måste ju kunna läsa om inte annat på deras hemsidor om visum...
#7 2012-07-18, 10:42
BrittInger
Vitryssland var ett udda land att flytta till, hör ju sällan så gott om det i media.
Hoppas det löser sig, och som sagt, be din flickvän om hjälp på plats.
#8 2012-08-24, 22:59
djokoto
Hur farligt är det egentligen att åka på semester till Vitryssland nu? Blir man förföljd och trakasserad som svensk?
#9 2012-08-28, 18:19
ScabbedSaint
Absolut..
De kastar nallar på dig också.
Det e mycket skitsnack som vanligt.
Det blir svårt att få visum, inte mer än de.
Och så kan de spionera lite hårdare på dig.
#10 2012-09-14, 21:36
ptitsa
Inga som helst problem för dig att få visum dit, men det skulle ju hjälpa om Sverige slutade lägga sig i deras interna angelägenheter. Det finns mycket bra universitet där och de är gratis för invånarna och inte dyra för dig. På så sätt får du studentvisa. Var mycket tydlig med att du inte är politisk i din visumansökan.

Det är inga problem att bo där, det har jag gjort till och från. Det enda jobbiga är statsbyråkratin, som utlänning. Gå med studentunionen, de kan hjälpa dig att fixa saker.

När du är där kommer du att se att landet står sig mycket bra mot både Ukraina och större delen av Ryssland. Det politiska tjafset är överdrivet - en minoritet lokala och EU/USA intressen vill plundra Vitrysslands tillgångar och köpa upp statlig egendom till vrakpriser och blir förbaskade för att nuvarande regimen vill hålla fast vid vissa delar av sovjetsystemet. De vill ha samma misär och kaos som rådde i Ryssland och senare Ukraina. Vitryssland har hållit allt fungerande och det är lag och ordning, stabilitet och jobb åt alla. Majoriteten, bortsett från akademiker i Minsk, stödjer Lukashenko. I vilket fall som helst så är politiken där lokalinvånarnas angelägenhet.

Börja plugga ryska omgående, nästan ingen pratar engelska.

Vitryssarna driver gärna med sig själva och sitt system. De vet att de kallas "Europas sista diktatur" och bryr sig inte. Här är en rolig video "Jag är en patriotisk tjej från landsbygden".

http://www.youtube.com/watch?v=eG7Mk0axZfs
#11 2012-09-14, 21:45
ptitsa
Ursprungligen postat av djokoto
Hur farligt är det egentligen att åka på semester till Vitryssland nu? Blir man förföljd och trakasserad som svensk?


Inte ett dugg. De kunde inte bry sig mindre.

Men nu när Sverige håller på och provocerar och lägger sig i så kanske det ändras.
Som utlänning skall man undvika kontakt med polisen, samma som gäller nästan överallt. Följ lagen och gå inte omkring och prata högljutt på ett främmande språk.

Vitryssland idag är en modern version av svenska folkhemmet från 70 talet. Du känner igen dig mer där än nästan vilket land som helst i Europa.
  • Naturen och klimatet är identiskt med Sverige och människorna har liknande temperament och sätt.
  • Det är rent, snyggt, nyrenoverat nästan överallt, fullständigt säkert och alla människor är mycket hederliga och hjälpsamma.
  • Inga icke-europeiska invandrare, ingen vandalisering och inga tiggare.
  • Det mesta är mycket billigt.
  • Utmärkta universitet


Tro inte på vad du läser om Vitryssland i svensk och engelsktalande media.

"En vitryss är en ryss med kvalitetsstämpel" A. Lukashenko
#12 2012-09-14, 22:14
martienne
JRIN - Anmäl dig till en ryskakurs för utlänningar. Finns i större städer, på universitetet och några privata institutioner. Gå till Belarus ambassad på Lidingö och säg att du är intresserad av att plugga ryska där, och har ett förhållande. Pga Sveriges provocerande kommentarer på senaste tiden, var tydlig med att du respekterar kultur, människor och landet och har privata och studierelaterade skäl för att resa dit.

Håller med om åsikterna från ptitsa. Det är ett helt okej land. Alla över 45 stödjer Lukashenko och röstar på honom. Det är därför han vinner. Folket gillar stabilitetet och tycker inte att västeuropeisk demokrati nödvändigtvis passar dem, i alla fall inte just nu. Alla i ex Sovjet gillar starka ledare... Finns ingen bra opposition, dessutom blir man såklart misstänksam när oppositionen överöses av pengar från USA och EU. Vad har de för agenda? Better the devil you know...

Vitryssarna gillade mer eller mindre Sovjetunionen och vill inte ha total misär och utförsäljning av allt, som Ryssland hade på 90 talet. Till skillnad från Ryssland har de ingen olja eller gas som kan rädda dem. Deras enda tillgång är en välutbildad arbetskraft. De vill ha kvar det som var bra i Sovjet - jobb åt alla, gratis utbildning och sjukvård, lag och ordning.

Jag kom dit och förväntade mig diktatur. Det var det inte!
Folk sa vad de tyckte och majoriteten är, med reservation bakom Lukashenko.
Just nu är de förbannade att valutan tillåtits sjunka (pga överspendering på välfärd).