Hitta diskussioner med liknande innehåll

Den stora tråden för frågor om ESTA/Visum

#121 2013-10-23, 17:35
korre-
Ursprungligen postat av Floridasidan
Har Du varit i Kanada hela tiden sen Du var i USA eller är det en ny resa nu?

Har Du varit i Kanada hela tiden som det låter i ditt inlägg så har Du brutit reglerna för Estan då man måste lämna Nordamerika inom 90 dagar efter inresan till USA. I så fall kan det vara stora problem, Du kan nu bli portad från inresa i USA upp till 10 år (beroende på hur lång overstay Du har).

Har Du varit i Sverige denna tid så gäller din Esta om inget annat hänt, Du har bytt namn, pass, svaren på frågorna ändrats o.s.v.

Sen behöver man ingen Esta för att resa in i USA landvägen, man fyller istället i den "gamla" blanketten vid gränsen. Med reservation för att man skulle ha ändrat reglerna på senaste tiden men det tror jag inte, kolla själv, http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/Hmm alltså jag har studentvisum i Kanada så här kan jag stanna ett år?
#122 2013-10-23, 17:51
Ursprungligen postat av korre-
Hmm alltså jag har studentvisum i Kanada så här kan jag stanna ett år?


Men det har vad jag vet inte med saken att göra. Som sagt, reser Du in i USA på ESTA måste Du lämna Nordamerika inom 90 dagar annars är det ett brott mot reglerna som kan innebära upp till 10 års inreseförbud. Läs på sidan jag länkade

För att få veta definitivt så får Du npg åka dit och se vad som händer i gränskontrollen, man vet ju aldrig hur snälla de är ;-)
#123 2013-10-23, 18:50
korre-
Har inte överskridit tiden men jag visste verkligen inte detta så nu måste jag kolla upp det. Tack
#124 2013-10-23, 18:54
korre-
Ursprungligen postat av korre-
Har inte överskridit tiden men jag visste verkligen inte detta så nu måste jag kolla upp det. Tack


Vart kan det vara billigast att åka utanför Kanada isåfall, tro?
#125 2013-10-23, 20:30
mjulven
Ursprungligen postat av korre-
Vart kan det vara billigast att åka utanför Kanada isåfall, tro?


En weekend till Island kanske? Det ligger utanför Nordamerika och Island är med i EU. Det är dessutom billigt att flyga med Icelandair. Alternativet är ju att du flyger till Sydamerika eller Japan. Jag är dock ej säker på om det löser ditt problem med ESTA men det borde vara det billigaste alternativet om det nu räcker för dig att åka utanför Nordamerika på stört.
#126 2013-11-08, 10:10
Bara Glad
Fantastisk tråd! Om jag endast ska mellanlanda i USA för transfer vidare, visst behöver jag inte skaffa transfervisa om jag har en giltig ESTA (samma pass)?
#127 2013-11-12, 16:00
Ursprungligen postat av Bara Glad
Fantastisk tråd! Om jag endast ska mellanlanda i USA för transfer vidare, visst behöver jag inte skaffa transfervisa om jag har en giltig ESTA (samma pass)?


Nej har Du ESTA så räcker det.
#128 2013-11-14, 19:15
Bara Glad
Ursprungligen postat av Floridasidan
Nej har Du ESTA så räcker det.


Grymt! Det är vid sånahär tillfällen man älskar FB!
#129 2013-11-29, 11:17
Snapcount
Skall ens mellannamn inte skrivas i Esta ansökan ?

Tex om man heter Carl-Anders Joakim Svensson.

Skall man bara skriva Carl då ?

För det står ju förnamn..?
#130 2013-11-29, 12:32
Snapcount
Ok !

Fannt svaret själv, det står så här vid förnamn : Ange det första av dina förnamn så som det anges i ditt pass under Förnamn. Ange inte ditt andranamn i detta fält. Förnamn är en obligatorisk uppgift i ansökan. Om du inte har ett förnamn ska du ange bokstäverna FNU som står för First Name Unknown.

(kanske någon får nytta av det)
#131 2013-12-09, 05:03
Hej
Det är så att jag och en kompis ska åka till USA om ca 1 månad. Direkt efter jul/nyår.
Nu är det så att min kompis blev tagen för stöld för några år sen dock så finns hon fortfarande i belastningsregistret. (Hon fick strafföreläggande med villkorlig/böter)
När hon fyllde i esta på datorn så kryssade hon i nej på frågan om brott. Hennes esta gick igenom.
Och hon kommer även kryssa nej på pappret man får på planet.

Men vi är båda väldigt nervösa att hon blir stoppad i tullen. Vi har diskuterat detta länge och analyserat fram och tillbaka och det känns väldigt långsökt att USA skulle känna till en vanlig tjej från Sverige. Plus hon ser svensk ut och har ett svenskt namn.

Nu till min fråga. Hur många här inne har ljugit på esta och kommit in utan problem i tullen? Eller är det någon som har blivit tagen?
Eller är det till och med någon som har varit ärlig och ändå kommit in (antingen genom esta eller visum)?
Har nämligen förstått att hon egentligen behöver söka visum men eftersom USA är så hårda så skulle ju hon säkert bli nekad. Och vi ska ju endast dit som turister.

Tacksam för svar
#132 2013-12-09, 05:09
Juste glömde även fråga om det är lika stor chans att man blir tagen i tullen om man flyger inrikes med?
För vi ska nämligen flyga först från New York till Miami och sedan vidare till Los Angeles. Vi har självklart en returbiljett hem till Sverige efter LA.