Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hur kul är Indien?

#1 2012-05-17, 23:12
Charset
Hej,
har tänkt resa till Indien med en kompis tre veckor och backpacka, göra yoga och så. Gärna träffa lite kul folk, kanske någon eventuellt beachparty.

Alltså jag brukar förutsätta att resor är roliga. När jag backpackade Thai - Singapore - Bali - Australien etc hade vi ju i princip skoj varenda dag.

MEN när jag var i Tanzania för något år sedan, var det annorlunda. Naturen var fantastisk men det var mycket misär, mycket farliga situationer... Det var mer intressant men det gav också en negativ känsla.

Hur "känns" Indien?
Kanske lite svårtolkad fråga.
#2 2012-05-17, 23:35
Maurus
svag 2:a
#3 2012-05-17, 23:55
Linuswest91
Var i Goa för ca 3 månader sedan. Tycker att det var mycket trevligt folk där men dåliga på engelska. Största nackdelen var att det var så skitigt överallt. Det låg sopor överallt och ko-blajjor som luktade anus. Jag ger goa 4/10 men skulle dock aldrig åka dit igen.
#4 2012-05-18, 01:11
Akilles-själ
Indien är ett stort land med relativt stora skillnader vart man befinner sig i bägge klimat och kultur. Fattigdom finns det gott om, men ändå förekommer det nästan inga våldsbrott trotts massa misär och fattiga dessperata människor, vilket säger mycket om folket :-)
Hygienen är tyvärr inte bra, så man får akta sig ordentligt med vad man tex äter, även om det smakar väldigt kryddigt och gott just i stunden.
Gemeneman är väldigt obildad (gäller dock inte överklassen i riktigt samma utsträckning) och kastsystemet skyddar även tyvärr de rika rikare och fattiga fattigare :-(
Smutsigt, skitigt och skräpigt är det något fullkomligt kollosalt.
Och pengar talar allra högst hos gemeneman, vilket kan vara bägge trisst och praktiskt.
Trafiken är under all kritik och Indien sover aldrig på gott och ont.
Det är inte samma etik och moral där borta, så bli inte förolämpad om något tex beskriver ditt utsende som fet med stor näsa och att hudtonen nästan liknar en gris och vill ta kort på dig, allt utan att förolämpa dig enligt dem alls.
Killar kan sitta och "gosa" och hålla varandra i handen utan att alls vara bögar.
Men plugga på om de områden du skall besöka.
#5 2012-05-25, 17:28
snoken16
Torts att jag älskar att resa så avskyr jag verkligen Indien.
Attityden till dig som turist överträffas bara i de nordafrikanska länderna.

Indien är gigantiskt men jag kan inte rekommendera Chennai, Pondi, Mumbai, Agra eller eller det vidriga New Delhi.

Om jag någon gång åker tillbaka till Indien så är det till Kerala eller möjligtvis Goa.
#6 2012-05-25, 21:58
kukonya
Om du tycker det var för mycket misär i Tanzania avråder jag från Indien.
#7 2012-06-05, 22:55
Dexter007
Fan va alla tyckte det var dåligt i Indien här då, om man ser till den stora tråden verkar det ju vara grymt, hade tänk åka dit nästa år men nu får ni mig att fundera
#8 2012-06-05, 22:57
hakro807
Hamnade på samma hotell som ett belgiskt par, enligt dem hatade de Indien första veckan, tyckte det var ganska ok andra veckan och tredje veckan var de förälskade.
#9 2012-06-05, 23:13
Av 10 pers jag talat med tyckte 9 att indien var skit.. den tionde var indie....

Bör nog undvika någon längre tid där
#10 2012-06-05, 23:50
Dexter007
Ursprungligen postat av ccchector
Av 10 pers jag talat med tyckte 9 att indien var skit.. den tionde var indie....

Bör nog undvika någon längre tid där


Men bodde dom i slummen då eller? Jag kan inte tro att det är så jävla dåligt om man bor i nån nice hytta på stranden i Goa och bara festar och chillar. Åker ut på nån utflykt ibland och bara lever, inte mycket skit på stranden av vad jag har sett iaf. Indien är stort.
#11 2012-06-06, 00:03
DXM-Redemption
Jag skulle exempelvis aldrig befinna mig i "centrala indien". Mao i nära anslutning till stora befolkningsmängder. Det tenderar bara att vara smoggigt, nedskräpat och rätt påfrestande.

Att däremot vara i de södra delarna längst kusterna, är skillnaden stor beroende på plats. Det finns allt från renodlad turism till platser där endast lokalbefolkning huserar.

Personligen, då jag har ett relativt stort cannabisintresse och tycker om bergslandsskap, hade jag absolut inte haft något alls emot att spendera en längre tid på några tusen meters höjd i Himachal Pradesch regionen.

Mao finns Sol och bad, knarkturism, avskilda platser och allmänt jävla äcklig indisk lätt överbefolkad dynga.
#12 2012-06-06, 02:19
trakigstart
Fantastiskt land med härlig kultur. Råder dig att åka dit, då jag bodde där i tre månader under en Asien-resa för ett tag sedan.
Du och din vän kommer nog uppskatta landet, om du besöker de sevärda platserna.