Hitta diskussioner med liknande innehåll

ayahuasca, Peru?

#1 2012-06-10, 17:54
Har bestämt mig för att testa ayahuasca nu när jag är här i Peru, min fråga till er erfarna är, vart är det bäst att göra detta? Vart gjorde ni det? Bokade ni en tid hos en shaman före ni kom till platsen? Vad betalade ni? Antal dagar / nätter? Antal trippar?

Ge mig så mycket fakta ni kan om detta Tack på förhand!
#2 2012-06-10, 20:20
Bibringarn
Hur länge ska du stanna kvar där?
Jag var hos en infödd men han hittade jag väl på plats.
Förslagsvis så frågar du runt där du kan göra dig förstådd och tar tacksamt emot. Det handlar ofta inte lika mycket om pengar ifall man har en god inställning och då kan du ju besöka shaman efter shaman. Tror absolut det är värt och göra mer än en gång per resa
#3 2012-06-10, 22:54
I Peru har jag 3veckor kvar på mitt visa, men det ska ju finnas i Ecuador och Colombia också, så
Men vilken stad var du i? Vet bara om templet i Sacred Valley utanför Cuzco som gör det, men har inga planer på att fara tillbaka dit, hört att det ska finnas i Iquitos och Huancabamba, men vet inte riktigt vart det är bäst att göra, och då båda platserna är relativt svåra att ta sig till (läs dyrt/omständigt om Iquitos) så tänkte jag se till att vara säker på saken!

Pratar relativt bra spanska så det borde inte vara något problem, men dem ställen jag besökt hittills har bara erbjudit San Pedro ritualer.
#4 2013-12-07, 10:39
fanbry
Hur gick det for dig?
Ar fett nyfiken
#5 2013-12-07, 15:57
Ursprungligen postat av fanbry
Hur gick det for dig?
Ar fett nyfiken


provade en gång i Huancabamba som blev lite av en flopp.. men provade igen när jag nådde amazonas i brasilien och där blev det värsta trippen
#6 2013-12-12, 06:04
fanbry
Ursprungligen postat av O.J-Kush
provade en gång i Huancabamba som blev lite av en flopp.. men provade igen när jag nådde amazonas i brasilien och där blev det värsta trippen


Lust att beratta mer om sjalva upplevelsen och lite kringliggande information? Var det med en shaman? Hur gick det till?
#7 2013-12-12, 18:02
Ok, drar lite kort vad som hände i Peru och sen vad som hände i Brasilien..

Nåja, i Peru så hade jag rest hela vägen längs kusten från Arequipa och var sjukt taggad på att testa ayahusca då det var grejen på allas läppar.. Alla hävdade starkt att Iquitos var bästa platsen att göra det, men dit är det tidskrävande / dyrt att ta sig och jag hade redan tajt med dagar kvar i passet så bestämde mig för att testa Huancabamba som också är väldigt känt för alla shamaner.

Resan till Huancabamba var ett äventyr när bussen klättrade längs de palmklädda bergen uppåt..

När jag väl kom fram så var det redan skymning och när jag kliver av bussen så möts jag av en dam som jobbar för turistkontoret i staden och hon ber mig skriva under gästboken som hon säger att alla turister som kommer dit gör. Ser även att personen som skrev under innan mig skrev under ungefär 10månader tidigare.

Hon berättar att bästa stället för ayahuasca är en by ungefär 30min från staden och att hennes son kan köra dit mig redan nu på direkten och ta mig till en shaman. Jag hakar på i brist på andra förslag.
När vi kommit fram så tar han mig till en shaman som berättar att han redan har tre personer som ska genomföra en cermoni med San Pedro kaktusen.. Han säger att det är lugnt om jag hakar på redan den kvällen (ungefär 3timmar från då. Tycker det hela låter konstigt då när jag läst på ska det fastas osv innan.. men litade på shamanen.

3timmar senare börjar cermonin med att man byter om till "panchos" och får ett svärd för att skydda sig mot onda andar som kan besöka oss under cermonin.. Jag dricker min ayahuasca och dem andra San Pedro sen börjar väntandet / ritualen. Ritualen bestod av mycket dans, en snubbe som spottade parfymer på oss och intag av svarttobak blandat med vatten genom näsan.

då jag inte trippade så var jag lagom less efter ungefär 3timmar och bestämmer mig för att ta en promenad och röka en joint i hopp om att ruset ska komma.. Sagt och gjort jag har tagit en liten promenad, rökt min joppe och är på väg tillbaka till huset när shamanen kommer ut och frågar om jag rökt, jag säger ja, och han klickar helt och säger att rökning är helt oacceptabelt där osvosv(han visste nog inte att det var weed).. blev rätt pissig stämning men vi fortsätter cermonin till 5 på morgon(började runt 22.30).

Klockan 5 så säger han att vi ska gå och lägga oss för att redan kl 6 vandra 3-4timmar till "Laguna Negra" för att tvätta av oss våra synder och dåliga andar. Kul att tillägga är väl att det var SVIN kallt och blåsigt samt att vi var tvungna att bada nakna haha.. var säkert 20pers som kollade på oss. Historien runt detta var att sjön var "oändligt" djup och porten till helvettet så när vi tvättade oss där så skickade vi allt dåligt vi hade ner till helvettet.
Aja, detta var upplevelsen i Peru i korta drag.

Efter Peru så fortsatte jag norrut, mot Ecuador och Colombia och jag visste att det skulle finnas ayahuasca i dessa länder men efter fiaskot i Peru så var jag måttligt taggad och glömde egentligen bort ayahuasca för de nästkommande månaderna under min resa..

Inte fören jag började min vandring till MT. Roraima i södra Venezuela så mötte jag en tysksnubbe som just kommit efter ett par veckor i Amazonas och han berättade om ett paradis i djungeln någonstans mellan Manaus och kusten där han hade stannat i en vecka och bott i sin hängmatta nere vid stranden och provat ayahuasca där. Han berättade om en liten by där alla satt med sina datorer i plazat för det var bara där det fanns internet. Hur aporna klättrade i träden ovanför hans hängmatta och hur man kunde plocka mangos för att äta vart som helst och hur man kunde mata dem rosa sötvattens delfinerna i floden..

Med denna historia så väcktes suget efter att prova ayahuasca på nytt, starkare än någonsin och jag slängde genast om min rutt så jag skulle kunna åka förbi denna by. Han berättade att byn egentligen redan var sjukt känd men att ytterst få egentligen stannade.

Sagt och gjort så är jag i Manaus, en riktigt skit stad och flodbåtsbiljetten är köpt. 2dagar ska resan ta och jag är rätt nervös, har problem att förstå språket (jag är inte bara väldigt begränsad i portugisiska men deras feta djungeln dialekt underlättar inte heller). Men resan går smärtfritt och träffade massa skönt folk och det som jag var rädd för skulle bli 2 dödstråkiga dagar blir två dagar fulla av skratt, öl och gräs!

Väl framme i staden där båten stannar så är det en timmes bussresa till byn men detta får bli morgondagens rutt då det redan var kväll när båten kom fram. Jag skaffar ett billigt hotellrum med en fransk fotograf som jag träffade på båten och vi tillsammans med en brasiliansk gubbe drar ut för att göra stan osäker. Natten flyger förbi och nästa sak jag vet så sitter jag på bussen till paradiset.

Det första jag gjorde när jag klev av bussen var att försöka hitta lonley planets rekommendations hostel. Detta var lättare sagt än gjort då detta hostel ligger lite utanför centrum och denna by hade bara grusvägar åt alla håll och kanter. Men hittade stället, frågade ägaren, som var en hippie om vart jag kunde få tag i en shaman, och han kollar frågande på mig och säger att han aldrig hört talas om ayahuasca..

Jaha shit, tänkte jag och bestämde mig för att ta en runda i byn och se vad som händer. Förutom att jag under två dagar toknjöt av detta paradis träffade jag en söt liten dam som jag spenderade dem flesta dagarna med.

Men för att hoppa lite i historien så fick jag ett tips om ett ställe för att ta ayahuasca som låg på andra sidan byn, dit jag ännu inte dragit mig.. Stegen bär ditåt och här finns det faktiskt asfalterade gator och ett stort torg med några gamla circus saker, dock är det helt dött, inte en själ där, och nästan lite kusligt om du frågar mig, men traskar på och efter 15-20minuters sökande hittar jag en grind där det står "Comun indios" vilket också ska vara stället. Grejen är nu att det är en grind med namnet, och bakom är det bara djungel och två stigar, och jag har ingen aning om vilken jag ska välja, ropar efter rösten som svarade mig tidigare men får inget svar, bestämmer mig för att ta den högra för den verkade lite större. Traskade efter den och träffar en kvinna som jobbar där, hon var ganska kraftig och hade rätt vit hy, inte alls den "shaman" jag hade föreställt mig.

Men vi pratar, jag passar på att fråga en massa om cermonin, vad hon har för "regler" (tänkte mest angående att röka weed) och detta var inga problem! Jag får en lista på saker som jag måste göra innan cermonin som ska ske på söndag kväll (det var fredag). Där står det bland annat att jag inte ska äta något mer kött innan cermonin, inte dricka alkohol, inte ha sex, och några andra punkter. Jag bestämde mig även för att byta mitt hostel mot hennes "uterum" med möjlighet att sova i hängmatta. Där bodde redan en fransk snubbe och vi bestämde oss för att genomföra cermonin tillammans.

Under dessa två dagar som återstår innan cermonin hände det så mycket sjuka och coola saker, men detta är en annan historia så vi hoppar till söndag kväll.

Jag har fått reda på att det ska komma tre personer till och vara med på min och fransmannen cermoni, och för att vara ärlig så gillade jag inte alls detta, men i slutändan spelade det liten roll.

Cermonin börjar med att vi sitter i en cirkel och shamanen berättar om hur cermonin ska gå till, hur många gånger vi ska ta ayahuasca, vart vi ska hålla till osv. Kortfattat så ska vi ta ayahuscan 3gånger.. Första ska vara starkast, och efter en och en halv timme så ska vi ta nästa gång, och en timme efter det en tredje. Med varje shot ayahuasca så ska vi alltid äta en bit annanas, detta för att undvika att du spyr från bara smaken i munnen.

Innan detta så har vi spänt upp våra hängmattor mellan träden i djungeln som vi har i den inhägnade gården. Att spy och få diarre är vanligt och inget att oroa oss för.

Vi tar våran första shot och hon säger att det kommer ta ungefär 30minuter innan vi börjar känna något. Jag passar på att smita iväg och rulla upp två joints, bara för att vara säker. Sen lägger jag mig i hängmattan och väntar.
Känner mig helt normal och ligger och tänker på allt och inget när träden ovanför mig börjar röra sig, liksom skaka på något sätt.. Jag fattar inte vad som händer, känner en känsla sprida sig i kroppen, känner hur magen vrider om, hur jag börjar kallsvettas.. lägger mig i fosterställning i min hängmatta och låter tankarna snurra fritt.

Nästa sak jag vet är att en klocka ringer (tänkt en mindre "kyrkklocka" som går bom bom bom) och detta är då signalen för att det är dags att ta den andra shoten. Jag är fortfarande någon annan stans i mitt huvud och kunde inte för alla pengar på jorden resa mig upp i denna stund. Så jag ligger kvar och flyter iväg igen i tankarna för att bara minuter senare se shamanen stå över mig och fråga" OJ, OJ, tudo bem?" och jag fattade INGET, förstod inte alls vad hon ville mig och känner en panik komma, när hon med sinnessjukt len röst frågade mig "OJ, are you okay" och jag kände mig på nytt helt lugn och jag återvänder till tankarna.

Allt som passerar i mitt huvud under dessa timmar,.. wow, har nog fortfarande inte bearbetat allt som hände den natten, det blev en lång och djup resa inom sig själv och det som egentligen bara var 6-7timmar kändes som en evighet. Det var en "jobbig" trip då det mycket handlar om att "rena" sig själv och tror att jag ställde mig själv till svars för en del handlingar jag gjort.

För att avrunda lite, jag tog den tredje dosen, när jag tog den började jag spy som en gris, och har aldrig någonsin känt mig så svag som jag gjorde i detta ögonblick. Dålig mage fick jag också..

Detta sista jag minns från kvällen är hur jag ligger helt utslagen i hängmattan, det har börjat ljusna lite, och franska snubben traskar förbi och säger att han gjort en joint åt mig! Röker denna och sover gott till 10-11 på morgonen dagen efter.
#8 2014-05-27, 12:45
Melman
Intressant läsning!
#9 2014-05-28, 21:18
Rubarth23
Alltid roligt att läsa dina inlägg O.J-Kush, du tillför väldigt mycket till Sydamerikadelen av forumet!
#10 2014-05-28, 22:56
Megaapan
Inte så konstigt att TS inte verkade få någon vidare upplevelse på ayahuasca, då han verkade vara
mer upptagen på att röka på. Sämsta tripprapporten ever på FB.
#11 2014-05-29, 00:21
Ursprungligen postat av Megaapan
Inte så konstigt att TS inte verkade få någon vidare upplevelse på ayahuasca, då han verkade vara
mer upptagen på att röka på. Sämsta tripprapporten ever på FB.


okej vad är en bra trip på ayahuasca?
#12 2014-07-29, 01:34
blobben!!!
Ursprungligen postat av Megaapan
Inte så konstigt att TS inte verkade få någon vidare upplevelse på ayahuasca, då han verkade vara
mer upptagen på att röka på. Sämsta tripprapporten ever på FB.

Vid en riktig tripp så skulle i alla fall jag inte ens ha en tanke på att börja rulla, ännu mindre kunna utöva rullandet.

Kass dos eller kassa material.