Hitta diskussioner med liknande innehåll

Polarn vill att jag ska följa med till Somalia, men vågar man?

#109 2012-12-19, 20:20
Afrolover
Somaliland är inte ett påhittat namn. Den delen var tidigare en brittisk koloni, Brittiska Somaliland, den södra delen en italiensk koloni/förvaltarskapsområde under FN. Dessa "förenades" till det självständiga Somalia 1960. I norr upplevdes det nästa omedelbart som de blivit koloniserade på nytt av de från söder.

Somaliland är de facto självständigt, fredligt och välskött (i avsaknad av bistånd har de "tvingats" bygga ett skattesystem och - självklart - vill den som beskattas också ha kontroll över hur skatten används - en av demokratins pelare.).

Själv tycker jag båda grupperna är hårt arbetande intressanta människor men det är stor skillnad i "kultur/utbildning" etc mellan de somalier som kommer från Somaliland och de från södra Somalia.
#110 2014-08-11, 17:43
Adelaide
Äh, jag tror faktiskt inte att det är så farligt som man tror. Idag bor det ju en hel del turkar nere i Somalia har jag hört, de verkar ju stormtrivas.
#111 2014-08-16, 02:00
MisterMagnus
Ursprungligen postat av Unicorn.
Som rubriken lyder; vågar man resa till Somalia?

En polare är från Somalia och ska resa dit i vinter och vill att jag ska följa med. Han har visat bilder på hans hus och så, det är väl helt okej. Men blir man inte ändå lite fundersam? Jag ska alltså med min dotter resa dit, och med alla pirater och sådant så känns det väldigt riskabelt. Han säger att det inte kommer hända något, men han kan vara lite envis ibland.

Ska även tilläggas att han bor ungefär 4 mil ifrån huvudstaden.


ja åk du och hoppas du inte återvänder....
#112 2014-08-19, 14:58
Anders-Lundgren
Jag antar att denne somalier är en "flykting" från sitt hemland?

Med tanke på att Somalia både erbjuder Al-Shabab och pirater till sina turister så finns det betydligt mer rekommenderade resmål.