Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vårt sommaräventyr - Köra hem från Paris utan körkort.

#1 2012-12-28, 02:32
flingan.
Hej,
Jag och mina vänner, eller rättare sagt, "vi", funderar på att i sommar göra en sak som vi tror kan bli till ett rätt kul minne.

Först och främst så funderar vi på att flyga ner till Paris. Väl på plats i Paris, så kommer vi att sälja ett objekt för runt 100 000 svenska kronor. Vad det är för objekt vill vi inte avslöja, men det handlar inte om drogrelaterade, människorelaterade eller andra, så att säga...omoraliska ting.

När vi fått objektet sålt så ska vi, då vi har lite andra ärenden i Tyskland och Köpenhamn som vi ska genomföra på vägen hem, köpa oss en bil i Frankrike. En bil för ca 25 000 svenska kronor(Ni får gärna tipsa om schyssta bilar i den prisklassen).

Saken som dock gör det någorlunda mer invecklat, är att förmodligen ingen av oss har körkort vid den här tiden. Alla kommer dock att ha nått åldern 18.

Lär det vara några större problem att genomföra köpet av bilen? Om så uppstår, finns det några sätta att kringgå dessa?

Kommer vi att stöta problem under resans gång? Tullar o.s.v.

Ni får gärna vägleda oss inför vår resa genom Europa.

Med vänliga hälsningar,
Flingan.

OBS! Vi är inte kommunister. Snarare hobbykommunister.
#2 2012-12-28, 02:36
framtidaledare
Om ni blir nekade att köpa bil på ett ställe, prova nästa! Jag blev nyfiken på vad det är för föremål ni ska sälja
#3 2012-12-28, 02:39
Sladdertackan
Ni kommer aldrig att kunna köra över autobahn utan ett par hundra mil i ryggsäcken sedan innan. Det är en mycket dålig idé att ge sig ut i den trafiken om man är färsk.
#4 2012-12-28, 02:48
8xxSeries
Så ni är under 18 nu då eller?

Ska ni importera en bil ifrån Frankrike eller ska ni bara köpa en och köra hem den? För det är ju en del pappersarbete hur man än gör. Ev går det väl köpa bilen privat och bara dikta ihop en adress och ett namn och åka. Blir ni stannade däremot blir det ju genast problem, dels att förklara att ni kör utan körkort och dessutom har en bil med tvivelaktiga handlingar.

Nej det låter som en dålig idé. Eftersom ingen av er har körkort kan man ju anta att ingen av er har direkt många timmar bakom ratten heller på allmän väg så köra t.ex i Frankrike lär ju bli spännande.
#5 2012-12-28, 02:54
framtidaledare
Det skulle vara ännu häftigare om ni hela tiden hittade någon som kunde köra er dit ni ska. Byta ut chauffören med jämna mellanrum. Think about it
#6 2012-12-28, 03:03
JoeDevola
Att köra på en halvtom svensk landsväg klarar ni säkert av galant. På vältrafikerade vägar på kontinenten är det en helt annan sak. Låter som en mycket dålig idè i mina öron. Om ni promt måste genomföra detta, så se då till att övningsköra en hel del i en svensk storstad.

Edit: Som svar på ovan ställda fråga: Det var väl pga dennes avatar. Men ja, jag ser heller inte relevansen.
#7 2012-12-28, 03:30
Ansiktsbusken
Det är upp till er om ni vill vistas i ett fängelse i Frankrike.
#8 2012-12-28, 04:40
flingan.
Ang. Kommunistrelevansen...det var avataren jag syftade på. Ville inte framstå som någon naiv kommunist som tror att allt är en barnlek här i världen. Därav. "Hobbykommunism" är något jag och mina vänner skaffat en definition för, men det hör knappast hit.

Till saken...

Först och främst kan jag väl säga som så, att jag för första gången satte mig bakom ratten på egen hand och körde redan vid 11 års ålder, då med kuddar i ryggen för att jag skulle nå ner till pedalerna. Därefter körde jag en hel del med en avregistrerad Renault Clio på landsvägar och motorvägar för att träna upp lite kunskap på gatan. Så att köra från Frankrike lär knappast vara några problem. Har åkt den sträckan ett 20-tal gånger och vet vad det innebär. Dock har jag inte någon större erfarenhet kring tullarna och dess innebörd, därav frågan till er.

Vi kommer inte att hamna i franskt fängelse. Vi slipper förhoppningsvis Frank Abagnale Jr's öde.

Idén att byta främmande förare under resans gång låter visserligen som en riktigt rolig idé, dock inte något som med hög säkerhet kommer att gå att genomföra.
Min pappa liftade under 80-talet hela vägen från Frankrike till Köpenhamn. Därefter tog det tvärstopp för att Svenskar är livrädda för att plocka upp liftare. Att få någon att köra vår bil är annorlunda, förvisso, men ändå ganska otänkbart.

Vad är det egentligen som kollas upp vid tullen? Saker och ting kring papper...problemen uppstår först då man åker fast.
#9 2012-12-28, 09:22
Mavvelito
Körkort är inte till som ett straff. Utan snarare för att människor inte ska dö. Att ge sig ut och köra den sträckan ni planerar är ju inte bara ett självmord för er utan även en dödsdom för de andra som haft förnuftet att faktiskt lära sig köra bil. Otroligt dålig idé som visar att ingen av er är mogna nog till att ens ta körkort.
#10 2012-12-28, 10:23
Germanofil
Största risken för att de vill kolla ert körkort är nog vid bron eller färjan till Sverige. Där är det ofta tull och därmed också kontroll av körkortet.

Kan ni inte locka med er någon bekant som har körkort på resan?
#11 2012-12-28, 11:11
zelkov
Varför tar du inte bara körkort om du nu kan köra bil så bra ? Du har ju endå till sommaren på dig. Känns ju bara som en onödig risk att ta men kanske är det som lockar ? Om så är fallet kan du inte vara en dag över 15.
#12 2012-12-28, 11:33
raajtan
Gillar verkligen att du skriver vi kommer inte hamna i franskt fängelse.
Ni kommer väll för eller senare bli upptäckta på er resa när ni åker genom tullen. De brukar nämligen stanna ungdomar och kolla att allt står rätt till.

Men som tidigare nämnt, varför inte skaffa körkort före ni drar? "ni alla kommer ju vara över 18"