Hitta diskussioner med liknande innehåll

New York, New York! /Samlingstråd - Mod

#469 2008-04-07, 19:20
ThisIsSparta
Ursprungligen postat av storyteller
Ja, som bekant är ju New York en bra bit ner på listan över vilka stora städer i USA där det begås flest våldsbrott.
Samtidigt hade det varit intressant att jämföra med "ruffiga" områden i t.ex. Stockholm. Jag menar, inte ser du många etniska svenskar i Rinkeby eller Alby om du knallar runt där mitt på dagen. Trots detta är ju risken förvinnnande liten att man råkar ut för någonting däromkring.
På samma sätt finns det ett antal ställen i NY där det bara bor svarta. Är det - på dagtid, givetvis - verkligen farligare att röra sig i t.ex. South Bronx, Queensbridge etcetera jämfört med att ta en promenad i Rinkeby?


Nä, New York har ju städats upp riktigt rejält det senaste årtiondet eller så. Däremot är det många som flaggar för Central Park nattetid, så det ska man väl undvika. Sedan är det väl klart att det är dumt att ta onödiga risker. Jag skulle inte vilja åka in till Rosengård klockan 11 en kväll
#470 2008-04-07, 19:55
joanna
Ursprungligen postat av ThisIsSparta
Nä, New York har ju städats upp riktigt rejält det senaste årtiondet eller så. Däremot är det många som flaggar för Central Park nattetid, så det ska man väl undvika. Sedan är det väl klart att det är dumt att ta onödiga risker. Jag skulle inte vilja åka in till Rosengård klockan 11 en kväll


Jag har ett fåtal gånger gått tvärs över central park efter midnatt och även om jag inte varit rädd brukar jag alltid vara vaksam när jag går ensam på nätterna. Jag har även varit i parken och rollerbladat efter midnatt samt rastat hunden. Många är det som brukar släppa ut sina hundar på gräsmattorna där nattetid vilket man inte kan göra på dagtid.

Om du visar på statistik som säger att central park är farligare än andra platser så tror jag dig, dock har jag aldrig själv känt att det är en farlig plats, vare sig på dagen eller natten.

Jag hittade detta ang central park och brottsligheten:

"Although often regarded as a kind of oasis of tranquility inside a "city that never sleeps," Central Park was once a very dangerous place — especially after dark — as measured by crime statistics. The park, like most of New York City, is considerably safer today, though during prior periods it was the site of numerous muggings and rapes. Well-publicized incidents of sexual and confiscatory violence, such as the notorious 1989 "Central Park Jogger" case, dissuaded many from visiting one of Manhattan's most scenic areas.

As crime has declined in the Park and in the rest of New York City, many negative perceptions have waned, and the use of common sense is enough to reasonably protect visitors from harm. The park has its own New York City Police Department precinct (Central Park Precinct), which employs both regular police and Auxiliary officers. In 2005, such safety measures held the number of crimes in the park — which has more than 25 million visitors annually — to fewer than one hundred per year (down from approximately 1,000 in the early 1980s); this very low crime rate has made Central Park one of the safest urban parks in the world" från wikipedia
#471 2008-04-07, 20:26
manganh
Ursprungligen postat av jesperm
Century 21 är riktigt kasst. Jag var där för ca 2veckor sedan och det var inte värt t-banebiljetten dit. Det är massor med folk, bara XXL-storlekar och riktiga amerikanska kläder, alltså mycket 80-tal stuk och töntiga färger på allting.

Åk häldre till MacyŽs och gör riktiga fynd.


Kan hålla med om att Century 21 är ganska så tråkig på Manhattan, finns bättre butiker i samma kedja men då måste man bege sig in i New Jersey och det var ju inte TS sugen på.

Jerseygarden har jag själv varit och handlat på och även om det inte är välrdens roligaste mall så hittar man det mesta där och priserna kommer att vara lägre än på manhattan.
#472 2008-04-07, 21:48
Rubz
Åker själv till NY om 3 veckor och ska vara där i 11 dagar så har planerat att åka till Woodbury. Är det värt att lägga en dag på att åka dit eller kan man hitta lika bra på manhattan?
#473 2008-04-08, 18:03
Lotrug
century 21 finns det massor med kläder, speciellt jeans hade dom mycket av.
billiga var dom oxo.

macys har mer utbud men är lite dyrare, dock kan man göra massor av klipp där.
#474 2008-04-08, 18:31
engis
Ursprungligen postat av Lotrug
century 21 finns det massor med kläder, speciellt jeans hade dom mycket av.
billiga var dom oxo.

macys har mer utbud men är lite dyrare, dock kan man göra massor av klipp där.Om du ska till Macys glöm inte att hämta ut rabatt kort du får 15% på det mesta.
Finns i "receptionen" en halv trapp upp.
#475 2008-04-08, 22:03
Stromstrom
Ursprungligen postat av engis
Om du ska till Macys glöm inte att hämta ut rabatt kort du får 15% på det mesta.
Finns i "receptionen" en halv trapp upp.


vill inte vara en besserwisser men är det inte 11% rabatt? och sen fins väl visitors center där man hämtar ut rabattkortet en halv trappa ner?

http://www1.macys.com/store/about/visitor/index.jsp

trappa hit eller dit - bara fråga nån på Macy's så säger de var du ska nånstans
#476 2008-04-09, 15:33
ringway
åker till NY på söndag, vart ligger Macy
#477 2008-04-09, 19:12
manganh
Ursprungligen postat av ringway
åker till NY på söndag, vart ligger Macy

34:e gatan och Broadway. Precis vid Empire State Building.
#478 2008-04-12, 13:52
reruce
Som snart nybliven och lycklig student ska jag få en New York resa tillsammans med min plast farsa en vecka i juni. Har alltid drömt om att åka till "The big Apple" men nu när jag snart är på väg så kan jag inte riktigt sätta sätta fingret på vad jag vill ha ut av min resa. Ni som har varit där, vad är era bästa/sämsta upplevelser med staden? Saker som ni tycker måste upplevas eller besökas är mycket uppskattat!

Vet iaf att jag vill fara upp i empire state building och se utsikten som sägs vara ona of a kind. Besöka ground zero och köpa en Iphone och kanske möjligtvis besöka firhetsgudinnan, om kön inte är allt för lång.

Söker även boende rätt centralt. Någon som vet något bra ställe som är relativt billigt att bo på?

Dessutom hur funkar det med att importera saker? Tänkte tex. om man får importera en Tazer eller blir man blir stoppad då. Vad kan hända?
#479 2008-04-12, 14:16
-Gustavsson
Du bara måste passa på att glida i Central Park!
#480 2008-04-12, 14:17
Akademikern
Boende kan du kolla enkelt på expedia.se! Håller själv på och letar efter billigt boende

En promenad i Central Park är ju lite av ett måste när man åker till New York känns det som