Hitta diskussioner med liknande innehåll

flyttplaner Sydamerika, vilket land?

#37 2005-07-11, 19:31
Dr.Jekyll
Ursprungligen postat av Haubits87
Eller det kanske var Paraguay :sneaky:


Nej, det var det inte. Pucko.
GH:Polarens farsa trycker på en 100 mbit lina i Uruguay, nu äger han ju iofs ett företag där, eller ja. Men det går nog att fixa snabbt internet där med!

Däremot har vi i Sverige väldigt lågt pris på Bredband om man jämför med prisnivåerna och lönenivåerna i andra länder!
#38 2005-07-12, 09:26
Haye
Mest prisvärt är nog Nicaragua och Honduras (båda bättre än sin rykte), men det är förstås Centralamerika. Annars Argentina. Chile är bäst utvecklat, tack vare att Pinochets nyliberala politik gjorde landet till världsdelens rikaste, men antagligen dyrare än Argentina. Uruguay, som någon nämnde tidigare i tråden, är ett mycket intressant alternativ och skulle jag flytta till Sydamerika skulle det noog bli just Uruguay.
#39 2005-07-12, 13:04
dot_
Ursprungligen postat av Gammal Hårdrockare
M2k:Jodå, visst fan begriper jag att de har internet, t o m Norge har det har jag hört!
Men jag tänker på ledningarna och uppkopplingen, kan det verkligen fungera lika bra som här?
Hörde på TV:n för ett tag sedan att Sverige tillsammans med Finland, USA och Holland har de i särklass bästa uppkopplingarna och kommunikationssystemen.


Då är du felunderrättad. De fetaste linorna hittar du i Sydkorea (i en klass för sig) följt av Japan. USA är låååångt efter.
#40 2005-07-15, 20:21
KillYourGod
Hur svårt är det att flytta/resa mellan länderna där nere, när man väl bosatt sig på något lämpligt ställe?
#41 2005-07-18, 12:08
Haye
Den amerikanska ex-pat-tidskriften International Living jämför i sitt senaste nummer levnadsomkostnaderna på sex populära orter i Latinamerika. Tidskriften riktar sig till välbärgade amerikaner som vill flytta utomlands så standarden är räknad efter det. Så ingår t.ex. hembiträde och trädgårdsmästare, bil och ”underhållning” (äta ute m.m.) för mellan 200 och 300 USD per månad. Kostnaden är också beräknad för ett gift par. Det ger dock en hint om vad det kostar på olika ställen.

Av de sex undersökta platserna är Panama City intressant nog billigast. Här är hela listan (belopp i USD):

Panama City 1610
Granada, Nicaragua 1860
Cuenca, Ecuador 1975
Buenos Aires, Argentina 2065
San Miguel de Allende, Mexico 2300
Roatan, Honduras 2880 (ca 1500 USD billigare på mainland Honduras)
#42 2006-05-30, 14:41
StinaFia
Ursprungligen postat av chillionaire
Trinidad and Tobago verkar skysst, engelska gäller och det verkar vara allmänst soft, lite mindre våld än jamaica vad jag hört, är inte säker på det dock..


Trinidad är jävligt stökigt, mycke rån å mord. Tobago desto lugnare men tyvärr ökar brottsligheten även där, speciell mot turister.
#43 2006-05-30, 15:19
Dr.Bong
Argentina kommer starkt bland expats/PT's pga att det fortfarande är relativt billigt jämfört med andra sydamerikanska länder. Precis som i Thailand så byggs det mycket nya "villa områden" och resorts för västerlänningar. Dock dyrt att köpa dessa nybyggda hus då dessa "builders" riktar sig främst mot dollar-stinna amerikaner med gott om cash. Men hyra ett hus eller condo/lägenhet går ju lika bra det.

Man behöver inte flytta permanent, en "lång semester" på 8 månader under kalla perioden (okt->maj) räcker bra, så kan man bo hemma i Sverige och hälsa på vänner och familj under sommar-månaderna, samt över jul/nyår.

Finns många intressanta länder att botanisera bland beroende på vilken grad av trygghet/säkerhet man vill ha, vilket klimat man vill ha (sol, temperatur, fuktighet) om man vill man bo vid stranden/kusten, i en pulserande storstad, lugnt ute på landet, osv.
#44 2008-07-23, 22:19
Clavin
Till GH om han läser här något mera: Man flyttar dit för att få miljöombyte och i de flesta fall kanske är jävligt trött på Norden.

I Centralamerika, skulle jag välja Cuba.

I Sydamerika, Brasilien, Chile och kanske Colombia inte heller skulle fela.
#45 2008-08-05, 05:21
DrGreenthumb
Jag skulle nog ta Chile eller Uruguay/Paraguay, känns säkrast där!
#46 2010-02-26, 18:06
patrikth
Ursprungligen postat av M2k
Hmm, du har kanske hört talas om att Kina spärrar 'ick-önskvärda' webbsajter? Kina, ett fattigt land har internet, Filippinerna har internet, alla (Nordkorea och Cuba kanske spärrar av också?) har internet.

A few of the government elite are connected to the internet via a link to China.[4] Kim Jong-il himself is said to love "surfing the net"; in 2002 he mentioned spending much time reading South Korean web sites.
My man fy fan!
#47 2010-03-12, 19:39
smellslike
Jag skulle föreslå Argentina bor där själv och trivs bra som fan, härlig fotbolls kultur, världens bästa kött, billigt, vackra damer och skönt väder (större delen av tiden). Att få uppehållstillstånd är inte så svårt om du har jobb, gå in på svenska ambassaden i buenos aires hemsida så hittar du en lista på svenska företag i Argentina och ansök där igenom. Jag anser inte att buenos aires är något speciellt och skulle rekomendera någon annan stad bortsett från detta utedass. Skulle föreslå Cordoba, Rosario, Mendoza, Mar Del Plata eller nått liknande. Inställningen till utlänningar så är dom trevliga, vissa människor tycker att det är skit kul att du är där och frågar mycket som Sverige och varför du är där och vissa bryr sig inte helt enkelt, är du shysst så är dom shyssta mot dig. När det gäller droger kan jag säga att innehav av cannabis har precis legaliserats i Argentina och när man är på krogen luktar det gott från alla håll och kanter . För övrigt är Argentinarna riktigt sköna människor dom snackar mycket (och jävligt fort) har typiskt sydeuropeiskt temprament skriket och viftar med armarna när dom är lacka på varandra men tar aldrig fram knytnävarna det är nog vanligare i Sverige med de. Dom älskar att bjuda dig på middag speciellt när du är utlänning. Hoppas de här hjälpte....Buena Suerte!!!
#48 2010-03-12, 19:54
TS har inte varit aktiv på 4,5 år så han har nog gjort sitt val...