Hitta diskussioner med liknande innehåll

Utbytesstudent i Houston, Texas.

#1 2013-12-02, 17:30
theguitarguy
Som tråden lyder har jag fått erbjudande att åka som utbytesstudent till Texas efter sommaren. Har bara lite frågor ang. ungdomslivet och liknande. Jag är 18 år så sätt er in i mitt perspektiv.

Hur ser den generella ungdomskulturen ut?

- Fester, klubbar och barer? Eller är det bara rodeo all the time?

- Åldersgränser och liknande.

- utbildningssystemet?

Rena generella frågeställningar som jag som ungdom kan undra över när det gäller Texas.


Hoppas på en trevlig kväll!

///Theguitarguy
#2 2013-12-02, 17:34
ShaneMacGowan
Kan inte hjälpa dig så mycket, förutom att säga det du förmodligen vet att barer samt de flesta nattklubbar är 21-års gräns. Nu vet jag inte hur det är i Houston, men det finns säkerligen några 18+ klubbar med. Annars så är just college-fester mycket stora och jag föredrar definitivt dessa före nattklubbar.
#3 2013-12-02, 18:13
doomhammer
Tja,

Jag har bott i Houston sedan juni nu och jag gillar det riktigt mycket. Är dock över 21 så jag har knappt haft några problem att komma in på barer. På vissa ställen är dom griniga eftersom jag har svenskt körkort vilket "dom enligt lagen i Texas inte accepterar". Det är rent skitsnack men i slutändan bestämmer dom vem dom vill släppa in.
Om dom inte hittar vilket år jag är född på körkortet så frågar dom, så att komma in för att dom inte förstår ditt ID-kort är nog inget du ska lita på.

Houston är en storstad (4:e största i Usa), så rodeo och sånt får du åka en bit utanför stan för att hitta. Men finns mycket annat att göra, bla deras basketlag som går bra nu. Om du inte redan har körkort borde du skaffa det, tror knappt det går att leva här utan.

Jag tycker du ska åka, riktigt kul stad och finns saker att göra även fast du inte är 21. Försök fixa falskleg (vilket alla amerikaner verkar ha under 21), så är du hemma
Brudarna gillar när man kommer från Europa och Sverige är tydligen väldigt "exotiskt" (haha idioter ), så om du säger det tidigt i en konversation så blir du helt plötsligt mycket populärare.

Lycka till!
#4 2013-12-02, 23:39
TexasSwede
Håller fullständigt med Doomhammer, amerikanska tjejer gillar "exotiska" svenskar, du behöver inte ens se speciellt bra ut.
Kan en 43-åring med ett par kilo för mycket bli uppraggad av en 25-årig strippa (på en vanlig bar), och får sex utan att ens behöva bjuda på en drink så borde du som svensk 18-åring inte ha några som helst problem! Har fått massor av dejter enbart på att jag är svensk...

Som andra sagt så är det 21-årsgräns för alkohol i Texas (liksom i resten av USA, med något enstaka undantag). Houston är en storstad, om än väldigt utspridd.
Ta chansen att besöka Dallas, Ft Worth (bägge ca 5 timmar norrut), Austin (3 timmar) och San Antonio (3 timmar). Du har även Galveston vid kusten direkt bredvid Houston, och Corpus Christi (med South Padre Island dit college-kidsen åker på Spring Break) drygt 3 timmar bort.

När det gäller klubbar för 18 år och uppåt så finns det, bara att googla "houston clubs 18+" eller liknande.