Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ang Samoa.

#1 2013-12-26, 03:39
Doubletime
Efter att några säsonger av Survivor varit på Samoa har jag varit mycket intresserad av att upptäcka Samoa. Men jag har svårt att få tag på uppgifter om hur mycket det kostar att flyg dit tur och retur, hur mycket det kostar att bo i Samoa 4 veckor, hur mycket det kostar att göra roliga saker (Dyka, vara vid vattenfallen/geysar, museum osv) och vilket sorts visa/Tillstånd man behöver.

Jag är intresserad av att besöka Samoa tilsammans med två andra resekamrater. Är det någon som har varit i Samoa/Vet hur man får tag på flygbilljeter till ett bra pris ?

Med vänliga hällsningar : )

Doubletime
#2 2013-12-26, 16:43
Aldrig varit där...
Den internationella flygplatsen förkortas APW i sökmotorer. Verkar finnas minst en daglig flight till Auckland och även flyg till Australien och Hawaii. Gissningsvis beroende på datumgränsen så ser vissa flygtider helt galna ut, men från Auckland körs det med Airbus 320 (vanlig inomeuropeisk storlek). Flight NZ1 går London - LA - Auckland. Till London kan man åka tåg.
#3 2013-12-26, 20:13
Doubletime
Ursprungligen postat av Neksnor
Aldrig varit där...
Den internationella flygplatsen förkortas APW i sökmotorer. Verkar finnas minst en daglig flight till Auckland och även flyg till Australien och Hawaii. Gissningsvis beroende på datumgränsen så ser vissa flygtider helt galna ut, men från Auckland körs det med Airbus 320 (vanlig inomeuropeisk storlek). Flight NZ1 går London - LA - Auckland. Till London kan man åka tåg.


Tack så mycket man kan ta sig med flyg till London ytterst billigt : )

Edit:Blir det billigare att först åka ner till Auckland/Australien än att försöka direkt få en flygbilljet till Samoa ? Blir det billigare om man bokar allting själv eller ska man försöka få någon sorts paketresa där hotel ingår ?
#4 2013-12-27, 01:07
Sök och jämför, du vet ju mellan vilka flygplatser du ska åka.

Om vi tar exemplet Sverige > London > Auckland > Samoa så borde etappen London - Auckland vara dyrast. Att då riskera att missa anslutningen från Sverige är dumsnålt. Eventuellt så kan man, beroende på avgångstid osv, roa sig med att ta ett separat flyg till London, kanske Ryanair, och en dags turistande i London med övernattning innan den långa etappen. Men jag tvivlar på att det blir billigare.

Paketresa från Sverige till Samoa låter väl inte så vanligt, kan det gå paketresor från AUS/NZ kanske? Köpa en vanlig flygresa till/från AUS/NZ och sedan ett paket med hotell för sista biten??? Låter jobbigt.
#5 2014-05-18, 13:34
Talofa

American Survivors har spelats in på två platser i Samoa. Den första spelades in på en några kilometer från byn Falelatai. Jag tror att det finns ett litet hotell uppgbyggt på platsen nu. Den andra inspelningen på Samoa var season 23/24 som spelades in på stranden intill Virgin Cove Resort www.virgin-cove.ws i byn Saanapu. Platsen är bara ett par hundra meter ifrån Virgin Cove. Ön som i survivors kallades för redemption island är ön Nu'u Vasa som också ligger alldeles bredvid huvudinspelningsplatsen.

För att hitta billigaste resan till Samoa (APW) görs bäst på en sökmotor. Om man vet hur man ska söka går det att hitta resor som är flera tusen kronor billigare än vad du får på flygresor.se och momondo.se. Om du delar upp resan i två delar. Du kommer dock att få två olika bokningar. Men om du kan leva med det och att sökmotorerna oftast ger dig resor som kanske inte kan ombokas. Så sök först tur o retur Sydney (SYD). Sök sedan SYD - APW tur och retur. Du måste manuellt välja rätt datum så att båda resorna passar in. Men nu har du antagligen hittat en biljett som är flera tusen billigare än att söka direkt till APW. Prova också att ändra datumen för SYD-APW så att du får ett direktflyg då blir det som allra billigast. Får du ett stopp på utresan eller hemresan mellan SYD-APW, prova dig fram till att du får direktflyg (det går inte alla dagar).

Kan tipsa om en ny söksite som dock än så länge bara har resor från en resebyrå men man kan söka på helt andra sätt än de vanliga. Bla olika typer av resor. Tex tropiska öar och man får förslag på många olika destinationer som man aldrig kanske visste om att de ens fanns. Kolla på www.travoyaz.se

#6 2017-01-23, 23:06
Tore.Tallroth.
Träffade en nyzeeländare när jag var på Vanuatu och han sa att Samoa var jättebra. Om Vanuatu är oexploaterat och som att resa 100 år tillbaka i tiden så var Samoa ännu mer så sa han.