Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hur skulle en lämplig nybörjarrutt kunna se ut?

#1 2014-01-20, 21:26
Har aldrig varit i Asien förrut, bara tågluffat i Europa.

Jag undrar vad som skulle kunna vara en lämplig rutt för mig. Tänkte sikta in mig på sommaren 2014 eller kanske vintern 2014/2015.

Är de Thailand-Kambodja-Vietnam som är vanligast och brukar man flyga till Thailand och från Vietnam?
#2 2014-01-20, 21:50
Germanofil
Om du är rookie så är nog Uzbekistan ett bra land att börja i. Det lokala språket kan vara lite småknepigt men de flesta talar hyfsad ryska så det är inga problem. Billig sprit dessutom.

Den bästa rutten bör vara med buss/lastbil över till Kirgisistan där du kan uppleva coola saker som getslakt eller att springa naken genom ett fält med vild cannabis (man blir faktiskt stenad, kroppen kan ta upp THC genom huden).

Därifrån är det inte långt över till Kina men tänk på att gulingarna har problem med muslimska upprorsmakare där i krokarna så ligg lågt och vifta med svenska flaggan/passet om du är babbe. Kineserna i den regionen kan knappt mandarin (vilka barbarer!) men det brukar funkar att förklara lite "med händer och fötter" och vifta med sedelbuntar så att de ska förstå att det är risbrännvin och horor man främst är intresserad av. Försök att hitta en bra guide som kan ta dig genom Gobiöknen vilken helt klart är en av Asiens höjdpunkter. Se upp för hägringar bara!

När du kommit ut ur öknen så bör du vara på mongoliskt territorium men de är ganska softa när det handlar om illegala invandrare, man kan t.o.m. få gratis tandvård har jag hört. Roa dig ett par veckor på stäppen med diverse jakter till häst och ta dig sedan tåget från Ulan Bator till Peking.

Peking är en perfekt bas för att utforska regionen men skippa de överreklamerade turistgrejerna såsom muren och den förbjudna staden. Nej ta dig istället till byarna i nordöst som bjuder på vacker natur och god mat såsom hund och råtta. Härifrån kan du även ta en dagstur in i Folkrepubliken Korea som ju är en frihetlig och välkomnande välfärdsstat värd namnet (ignorera väst-progaganda om saken).

Ta dig sedan söderut genom Kina och avsluta resan i exotiska Myanmar. Akta dig dock om du är en filosofisk skallig tjockis. Regimen där gillar inte munkar något vidare men om du nöjer dig med det vanliga (risbrännvin och horor) så är du välkommen och flygplatsen därifrån du flyger hem till Svedala är i sig en arketektorisk sevärdhet.

Trevlig resa.
#3 2014-01-21, 02:58
Gillar killen ovanför. Förövrigt är hund en helt okej sorts kött, se gärna till att det inte är tortyr som ledde upp till dess död bara.

De flesta (imo) som backpackar i Sydostasien har tagit den resan du beskriver och du kommer märka av en väldigt tydlig rutt som har skapats av/för turister (går självklart alltid att avvika från den, de är stora länder). Finns dock få områden i Sydostasien jag skulle avråda någon att resa själv, även om det är första gången i Asien. Så det beror mest på vad du vill uppleva, det finns rutter mer eller mindre överallt här. Tror det är värt att ta en minst en vecka i Myanmar och ett besök till Laos om du funderat på norra Sydostasien.
#4 2014-01-21, 21:28
Haha men orka!

Ska väl låna någon lonely planet bok och försöka formulera lite mer konkreta ideer. Ni får de att låta så enkelt att resa i SYDOSTASIEN.
#5 2014-02-11, 23:54
Ursprungligen postat av jhon bickle
Haha men orka!

Ska väl låna någon lonely planet bok och försöka formulera lite mer konkreta ideer. Ni får de att låta så enkelt att resa i SYDOSTASIEN.Det är extremt enkelt just pga att det är så turistpackat där nere. Nästan varenda stad/ö jag varit på i Thailand/Kambodja/Laos/Vietnam/Filippinerna osv har haft ett antal olika små "butiker" där du kan gå in och boka alltifrån olika turer/turistattraktioner till flyg eller bussbiljetter till närliggande länder och städer. Bara att gå in och fråga, brukar vara väldigt billigt också, t.ex Bangkok-Siem Riep (Kambodja) med buss går på runt 200 kronor och flyg från Bangkok till Manila (Filippinerna) har jag för mig gick på runt 800 kronor