Hitta diskussioner med liknande innehåll

Min resa till Bahamas

#1 2014-04-10, 10:15
MickelMan
Åker nu den 27 Maj till Bahamas på en 3 veckors lång semester, kommer att vara i Miami i 1 dygn innan jag åker till Nassau, nu har jag blivit tipsad om att jag även bör besöka Jamaica medans jag ändå är i dessa områden och tänkte även då passa på att besöka Kuba då jag gärna vill få tag i kubanska cigarrer, men min fråga är, hur flyger man mellan dessa länder? Kikade på AA (American Airlines) men de flög ej dit, sen så hittade jag ett resebolag som sålde flygbiljetter men de skulle kosta +16 000kr vilket är sjukt dyrt.

Tips tages tacksamt emot.

Tips på vad man kan hitta på i Nassau mottages även gärna.
Kommer ha mellan 15-20 000kr att leva på efter flyg och boende är betalt.
#2 2014-05-13, 23:19
XY
Lånar denna tråd.

Jag och några vänner ha funderat på att göra en liknande tripp i augusti. Man kan hitta billiga flygbiljetter t/r Stockholm - Miami. Tanken är då att vi börjar/avslutar med att spendera ett tag i Florida. Däremellan vill vi uppleva framförallt Kuba och Bahamas men kanske även Jamaica. Det känns inte som en sådan resa skulle behöva bli allt för dyr. Frågan är dock hur man rent praktiskt kan genomföra en sådan resa? Hur färdas man? Flyg eller färja? Hur mkt kostar det? Vad är värt att besöka? Hur farligt är det? Men framför allt? Hur fungerar det med tillstånd/visum för dessa länder? Kan det bli ett problem om man ex planerar resa Miami - Bahamas - Kuba - Miami? Tacksam för alla former av tips och erfarenheter.
#3 2014-05-17, 09:49
Doktorphil
flög med caribbean Airlines för ett tag sen mellan new york och jamaica

det är lätt Karibiens svar på Aeroflot så dom skall ni INTE åka med.

dagens tips
#4 2014-05-18, 04:10
Speedyoo
Svarar lite till båda två.
Huruvida det finns några flyg direkt mellan dessa länder har jag ingen aning om. Finns det så lär det inte vara omöjligt att googla fram. Flyg mellan t.ex. Nassau och Miami eller Nassau och Fort Lauderdale finns det gott om. Det kostade runt 2000-3000kr tur och retur har jag för mig (flög med BahamasAir). Att sedan från antingen Miami eller Fort Lauderdale hitta ett flyg till Kuba eller Jamaica bör inte var något problem, och förmodligen inte heller mellan Kuba och Jamaica.

Jag upplevde Nassau som väldigt litet med mindre att se än t.ex. Jamaica. Dock var jag bara där i 2 nätter vilka jag spenderade på Atlantis. Eftersom hotellområdet där är så stort (och i princip höjdpunkten med Nassau (Paradise Island)) så lämnade jag aldrig området. Där finns väl egentligen det mesta man kan tänka sig för en semester, men om ni ska bo där kan ni räkna med att det blir dyrt. Billigaste rummen ligger (eller låg iallafall när jag var där) omkring 300-350 dollar per natt och allt annat på hotellområdet (mat och dylikt) är generellt jävligt dyrt. Förutom att glida omkring på Atlantis (som har ett enormt poolområdet, fantastisk sandstrand, kasino, pokerrum, restauranger osv) så åkte jag taxi över i princip hela Nassau (till flygplatsen). Det var under denna strecka jag fick känslan att Nassau "inte var något speciellt" MEN jag är övertygad om att jag självklart har missat något man borde gjort. Ett tips är att ni snackar med lokalbefolkningen och frågar om tips, förslagsvis t.ex. en taxichaufför. De flesta var väldigt pratglada och kom gärna med tips (även fast jag inte följde dem). Taxi är rätt billigt (iallafall jämfört med sverige, liknande priser som i usa) och eftersom ön är så liten så kan ni ta er vartsomhelst på typ 1 timme.

Boende går nog att hitta väldigt billigt inne på själva Nassau. Väljer ni detta så föreslår jag att ni åtminstone en dag åker ut till Paradise Island och antingen betalar för inträde till Atlantis (har för mig att man kan köpa ett typ endagskort) eller snålar och tar er in via straden. Det är en offentlig strand precis bredvid där lokalbefolkning säljer Bahama Mamas (vilket är Bahamas paraplydrink, finns självklart annat också, med gratis påfyllning HELA DAGEN för endast 20 dollar. Vet inte vad ni är för personer men här kan man nog köpa vad som helst. Några grabbar kom direkt fram med solstolar till mig och bruden och försökte sedan sälja på mig weed.
Hursom, kändes som riktig Västindien känsla i lite risigare områden. Traskar ni några hundra meter in på Atlantis strand så är det helt annorlunda. Man kan hyra vattenskotrar och åka runt ön (Paradise Island alltså, där man bland annat kan kika in några kändisars hus. Kommer inte ihåg vilka namn de slängde ur sig men fint skulle det vara iallafall. De fläskar tyvärr på rejält på priset i början så tveka inte att pruta. Priset går att halvera utan tvekan, antagligen går det att få ännu billigare.

Att komma in till själva poolområdet utan att betala blir dock knepigare, så ett sånt där endagskort är förmodligen att föredra isåfall.

Ett annat alternativ är att ni bor på Comfort Suits som ligger kanske 100 meter från ingången till Atlantis. Här är priset omkring hälften av Atlantis priset och verkade som ett helt okej hotell. De har även ett samarbete med Atlantis så alla deras kunder får gratis tillträde till Atlantisområdet.

Blev väldigt mycket om Atlantis nu, ber om ursäkt för det om det hotellet ändå inte var aktuellt. Men hade tyvärr inget annat att säga om Nassau.


Jamaica har jag också varit på, men det var ett tag sen nu (typ 10 år).
När jag var där så var det rätt så farligt. Vi bodde på inhägnat området med vakter som patrullerade med rejäla vapen dygnet runt. Så fort vi lämnade området så hade vi en personlig vakt med oss som sa till oss vart vi fick gå, och framförallt, när det var läge att gå vidare.
Det bildades alltså folksamlingar och han kände på sig att något var på gång att hända, då fick vi snabbt hoppa in i bilen och åka vidare. Detta har förmodligen förbättrats nu, iallafall i stora delar av landet, men det kan iallafall vara värt att tänka på.

Kuba har jag tyvärr ingen information om överhuvudtaget.

Visum i Bahamas var inget problem. Du fyller i en lapp på flyget, precis som när du flyger till USA. Du behöver däremot inte fylla i något i förväg. Kommer inte ihåg de exakta reglerna men har för mig att man fick stanna i 3 månader utan något visum. Att sedan komma tillbaka till USA är heller inget problem. Jag antar dock att ni redan vet att ni behöver ESTA för att få åka till USA.
Huruvida "mellanlandningar" i Kuba och Jamaica påverkar bemötandet i USA har jag ingen aning om. Men räkna med lite hårdare koll.

Nej, känner att detta inlägg inte blev så bra som jag trodde det skulle bli. Är alldeles för trött för det här. Kikar in imorgon eller efter ni skrivit, så kanske jag kan komma på något mer.
#5 2014-05-20, 14:53
MickelMan
Nu är det bara en vecka kvar tills man flyger iväg och man är på helspänn.

Kommer att landa i Miami runt 15 Amerikansk tid och tänkte käka lite innan man drar till Miami Beach,
Kl 19 så har man bokat tid hos http://www.lockandloadmiami.com/index.html där det skall peppras loss under en timme med diverse automatvapen, tänkte boka hotell över natten och struntar i att sova på flygplatsen, hittade ett rum för sketna 500kr. Dagen efter så bär det av mot Nassau, resan dit går rätt fort, går på drygt en timme, hotell där borta är uteslutet, har hyrt ett rum under 3 veckor hos lokalbefolkningen, kosta sketna 5000kr.

Har förstått att det är svindyrt på Paradise Island, billigaste hotellrummet går på 400$ för en natt, jag skall däremot simma med delfiner och annat den 9 Juni, köpte ett paket för 2400kr som inkluderar mat, simma med delfiner samt en fotograf under dagen och lite annat och detta lär vara grymt prisvärt.
Läste för övrigt att en pizza på Paradise Island går på runt 35$ :| så det vill till att man äter ordentligt innan man drar iväg.

Har även funnit http://www.robertsislandadventures.com/services.php
Och tänkte göra två resor med han, en island adventure där man bla åker och simmar med grisar och annat samt ett paket där han kör ut mig till en ö, där man får stanna under x antal timmar, solstol parasoll kall öl snorkelutrustning samt undervattenskamera får lånas

Spoiler:
CAST-A-WAY GETAWAY TRIP
Has it ever been your fantasy to be stranded on a deserted island? If it has you will definitely find this trip truly amazing! During the 15 to 25 minute boat ride to your secluded island you will encounter breath-taking scenery which is unmistakably some of the prettiest you’ll experience anywhere in the Caribbean. As you disembark and your feet are caressed by the soft, warm shimmering sand you’ll know you’ve arrived! Your private beach will be prepared with chairs, a beach umbrella, snorkel gear, water floats and an underwater camera. If your fantasy involves the ultimate romantic getaway, this is it! This Cast-A-Way outing can also be the greatest, unmatched “girlfriends day” at the beach ever! It’s recommended that you bring your own picnic and beverages for the day. There’s nothing better than a cold Kalik (the local Bahamian brew of beer).

Låter ju helt sjukt underbart, bara hoppas på bra väder då man åker under regnperioden.
Ps jag bommar Jamaica och Kuba och tar detta en annan gång i livet.
#6 2014-05-24, 15:56
MickelMan
Att boka boende via airbnb är väldigt osäkert märkte man.
Snubben jag har bokat boende hos svarar inte på mail och det verkar som att det är kört att få hyra rum där.

För att han skulle slippa bokningsavgiften hos airbnb kom vi överens om att betalningen skulle tas när man kom dit och han skulle hålla rummet reserverat åt mig samt att bokningen då togs bort. Gjorde idag en bokning hos han bara för att kunna ta kontakt med han (enda sättet att kunna kontakta folk på sidan) min bokningsförfrågan avbokades vilket är förståeligt men han skickade aldrig meddelande tillbaka.

Så nu sitter man här och skall åka om tre dagar och står helt plötsligt utan boende, enda sättet att få ett boende till mindre pris (dock det dubbla mot vad det skulle kosta) är att boka ett hotellrum som har väldigt låg standard (kackerlackor på rummet, ej fungerade duschar mm enligt recensioner)

Så hur fan skall man göra, skall man vänta på ett svar eller skall man boka hotellrummet och vara säker på att få boende dock till dubbla kostnaden.
#7 2014-05-29, 18:28
MickelMan
Ja ises vikken jvla resa
Igår när jag kom till Bahamas så blev jag stoppad i tullen, de trodde jag skulle arbeta där, så tullen ringde nissen jag hyrar rum utav och när de sa att de var från tullen så lade han på och stängde av mobilen, fick iallafall komma in i landet sen när jag hade bokat hotell för samtliga dagar, kunde bevisa att jag hade jobb i Sverige samt att jag var där på semester.

Imorse så ringde nissen jag skulle hyra rum utav och bad om ursäkt med mera, och jag blir hämtad senare idag när han slutat jobbet.

Kommer med en längre uppdatering senare idag, har begränsat med internet här dessvärre
#8 2014-05-30, 01:46
MickelMan
Dags för en uppdatering
Befinner mig nu hos nissen jag skulle hyra rum utav, han ringde mig imorse till hotellet och hämtade upp mig senare på dagen, det är en jäkla schysst snubbe och har redan fått en massa tips på bussar man skall ta, vad man skall akta sig för med mera.

E dock totalt luspank just nu då hotellet kostade ett femsiffrigt belopp men dessa skulle föras tillbaka till mitt konto och hoppas att de kommer snart. Väntar även på skattepengar samt en del annat så cash kommer man inte ha brist på när de väl kommer.
#9 2014-05-31, 02:15
MickelMan
Har haft en sjukt bra dag idag, har umgåtts med lokalbefolkningen och sett två sidor utav Nassau
Den fattiga och den rika, lokalbefolkningen tillhör de fattiga och det är såpass illa så att de tom går och tigger mat för dagen, de rika sitter på riktigt feta kåkar och är bla amerikaner.

Är du arbetslös där borta så får du inga cash det är verkligen inte som i Sverige där man bla får sossebidrag.

Dck så slutade dagen sådär, ligger minus flera tusen på kontot då Hotellet har tagit tillbaka pengarna eller vad fan det är som har hänt, Swedbank är kontaktade och hoppas på svar och pengar tillbaka snarast.

Tilläggas kan är att pengarna satt på kontot imprse men nu är de borta igen, tog ut en del till en början det är därför jag ligger minus flera tusen.
#10 2014-05-31, 20:14
MickelMan
Har varit i kontakt med både Swedbank och Booking.com (sidan jag bokade hotellet på
Swedbank kan inte göra ett skit för mig de rekade att jag skulle gå till Konsulatet här i Nassau men vad de kunde göra för mig bet de inte.
Booking.com försöker få tag på hotellet och när de väl får detta så kan jag få mina cash om tidigast 5 dygn.

Jag tvivlar på att jag får se mina cash igen, det var ett skumt och risigt jävla hotell man var på
-3,5k på kontot 5$ i fickan och inte käkat sen igår morse, att ta bussen (vilket man bär gära om man vill kunna komma in till stan) kostar 1,25$ enkel väg, har då hela 2,5$ att handla käk för.

Vilken jävla tur i livet man har :|
#11 2014-06-09, 17:41
MickelMan
Varit i Bahamas/Nassau i drygt 12 dagar nu och det är bara en vecka kvar tills man skall åka hem igen.

Vad tycker jag om Bahamas/Nassau då? Tja de har fina stränder och fint vatten men i övrigt så är det väldigt nergånget i Nassau om man går lite utanför shoppinggatan, här kommer man finna slumliknande områden där folk bla bor i hus som rasat samman och överallt så är det väldigt nergånget och fattigt, förutom detta så är Nassau en rätt kriminell stad och det finns inte så himla mycket att göra på ön.

Jag kommer dock väldigt bra överens med folket här och har vistats på platser där ingen turist skulle vilja sätta sin fot, det var så att tom en kvinna på bensinstation ville ge mig busspengar så att jag kunde åka till huset jag bor i (hade glömt kortet hemma och var totalt utan cash, är heller inte den som hoppar på en buss utan att betala för mig)
Hon sa att jag befann mig i ett farligt område för turister och ville att jag skulle komma hem helskinnad, tackade dock nej till hennes pengar och kom tillbaka till rummet en stund senare.

Skall du till Bahamas så kan jag rekomendera Paradise Island
En fin ö där det inte kändes som om att kriminaliteten existerade (förutom alla drogförsäljare då

Skall du vistas på den allmänna stranden så gå en bit bort så slipper du alla försäljare och folk som försöker lura dig på pengar, stranden den är lång och ju längre bort du går destå mindre folk, kan iofs rekomendera Pina Coladan som serveras i en kokosnöt, drygt 10$ styck, jag fick dock 3 för 20$

Stanna inte i solen mer än en timme på sin höjd, jag själv var så jävla dum och var på stranden i 3 timmar och trots solskyddsfaktor 50+ så ligger man nu här med sönderbrända och svullna ben fötter och knän och har jvligt ont när man går, det har dock blivit lite bättre sen jag var på stranden i Fredags. Tilläggas kan är att det ännu inte är sommar här och solen kommer bli sjukt mycket starkare än vad den är.

Skall du ta familjen till vattenlandet på Atlantis så bör du ha gott med cash, ett inträde under dagen för en vuxen går på ca 125$, visst bokar du hotellrum på vissa hotell på området så ingår även inträdet och billigaste hotellrummet kostar från 400$.

Skall se om man kan ta sig till Exuma någon dag innan jag åker hem, vill så gärna simma med grisarna där borta, det är flyg till Exuma som gäller och kostar från 80$ enkel resa, att ta sig ut till grisarna gör man via chartertur och kostar dryga 160$ för en heldag men det lär ju lätt vara värt det.
#12 2014-06-15, 11:35
ChrisMcCandless
Vilket antiklimax med pengarna och hotellet.
Fick du tillbaka pengarna?

Sen tror jag inte att du ska avråda folk från att vistas i solen i några timmar.
Folk tåler olika och har olika sorters hud.
Själv bränner jag mig aldrig. Solkräm ofta och mycket vatten. Blir nästintill svart på var solsemester.