Hitta diskussioner med liknande innehåll

Säkra ställen i Mellan Östern?

#1 2014-06-15, 04:32
Gdanzigsk
Jag har aldrig rest i Mellan Östern men jag har länge velat resa dit. Så jag undrar vilka ställen i Mellan Östern plus Nordafrika som kan anses som säkra för en svensk?
#2 2014-06-15, 04:46
HRT
Långt ifrån alla kan du resa till pga visum samt sponsor brev.
Men DUBAI, Kuwait, Bahrain, Qatar, Oman är mellan östern länder som är säkra för en Svensk.
OBS! Att attacker mot västerlänningar har skett i alla ME länder där ligger dock Irak, Yemen och Saudiarabien i topp!

Det är rätt mycket man bör ha koll på, som seder och bruk. Att män och kvinnor har olika restaurang delar, badplatser. Att foto förbud finns, att man inte bör åka hiss samtidigt (ensam med en muslimsk kvinna) etc.
OBS! Att har du pass med stämpel från Israel är det flera länder du inte kommer in i, därför är ett tvillingpass bra att ha.

Men Har varit mycket i den regionen både bra o dåliga. Bahrain, Dubai (UAE) är bra..
När det gäller Afrika är det inte min specialitet men ett tips är att kolla vad UD skriver på sin sida om respektive land. Indianer som jagar varann med machete eller Al-shabab i Somalia gör att det känns som det finns trevligare länder att åka till.
#3 2014-06-15, 05:24
Gdanzigsk
Att Mena-länderna är mer konservativa än Sverige har jag inga större problem med. Jag har inte för avsikt att supa och ragga på lokalbefolkningen eller allmänt bete mig som ett svin. Jag försöker att ta sederna dit jag kommer helt enkelt. Jag är främst ute efter historia och kultur så om det gick hade jag velat åka till länder som Egypten, Irak och Syrien men de länderna är väl helt uteslutna antar jag. Hur är det med Tunisien, Jordanien, Libanon och Iran? Hur dyrt är det för en svensk att resa i Gulfstaterna? Jag har fått för mig att de är dyra, speciellt Dubai.
#4 2014-06-15, 08:09
meinhoonkaun
Alla Gulfstaterna, Iran, Libanon, Jordanien, Israel, Marocko, Tunisien är OK. Merparten av Egypten och stora delar av Sudan är heller inget att oroa sig över. Jag förutsätter dock att du är en någorlunda världsvan människa.