Berätta om dina Afrikaresor (ändrad rubrik/Mod)

#61 2015-08-05, 17:26
Ursprungligen postat av GWilliker
Har rest genom Afrika ”överland”. Från Egypten till Sydafrika (1977), från Morocco till Egypten (under olika tidspunkter) plus Senegal, Gambia, Guinea Bissau, och Burkina Faso. Mitt råd: Forget it! Det som VAR bra (Kenya, Botswana, RSA, Tunesien) är inte det längre. Resten har alltig varit skit.


Sydafrika är ju grymt! Har du varit där på senare år? Nyfiken på hur det förändrats sedan 1977. Det är nog mitt favoritland i Afrika.
#62 2015-08-05, 18:31
Vilodag
Har endast varit i Egypten (Kairo). Jag mötte ett väldigt vänligt folk som fascinerades av mig som lång västerlänning. Barn, kvinnor och män ville vara med på bild med mig hela tiden - alltid med ett leende på läpparna. Blev trevligt bemött vart jag än gick i Kairo. Gamla/Islamiska Kairo var häftigast, med sina små gator och tusentals småaffärer. Blev också förvånad över att pyramiderna låg så nära staden, trodde de låg mer utåt öknen.

Sen är staden väldigt smutsig och dammig, alla hus är sandbruna, bilarna är gamla osv. Men det hade ändå sin charm tycker jag, otroligt olikt Europa trots att det inte är så långt bort. Lade upp ett album här för er som är intresserade.
#63 2015-08-07, 00:02
Exfactor
Jävlar vilka besserwissers vi har här. Jag vet mycket väl vad skillnaden mellan en kontinent, land, ö och stad är

Ursprungligen postat av 2anRules
Du vet att Afrika är själva kontinenten, va? Och att Kapstaden är en stad i Sydafrika? Jag misstänker dock att det blev någon kortslutning när du skrev ditt inlägg


Ursprungligen postat av HataFeminister
Zanzibar nämndes även bland "länder".


Jag valde att endast skriva Kapstaden och inte Sydafrika då jag enbart bara varit där och inte någon annanstans i landet. Likaså här, valde att skriva Zanzibar och inte Tanzania då jag endast varit på ön. Tänkte att om jag skriver Tanzania ger det ingen rättvis bild.

Lovar att vara mer tydlig nästa gång för att stilla ert lugn

Ursprungligen postat av GWilliker
Ja, jag tror att “kortslutning” var det rätta uttryck. Vill bara tilläga att ingen har “hajdyk, ut till Cape Horn” från Sydafrika. INGEN. Tierra del Fuego är alldelas för långt borta.


Här ger jag dig rätt. Ska givetvis vara Cape Point.
#64 2015-08-16, 22:07
GWilliker
Ursprungligen postat av HataFeminister
Zanzibar nämndes även bland "länder".

Just det, men jag vissar lite tolerance efterson Zanzibar har varit “av och till” självständig eller autonomous under åren. När jag var i Kenya 1977 så krävdes då särskilda tillstånd för att besöka just Zanzibar.
#65 2015-08-16, 22:21
GWilliker
Ursprungligen postat av luckylucaz
Sydafrika är ju grymt! Har du varit där på senare år? Nyfiken på hur det förändrats sedan 1977. Det är nog mitt favoritland i Afrika.

Nej, har inte varit sedan 1978. Men det som jag har hört och läst sedan dess verkar inte vara så trevlig med tanken på mord och övriga krimnalität. Jag är med Â… Syafrika var underbart (!) men jag hade jätte svårt att acceptera vardags Apartheid. Jag stod inte ut helt enkelt. Sex toaletter; VIT MAN - VIT KVINNA – SVART MAN – SVART KVINNA – COLOURED MAN – COLOURED KVINNA . Helt gallet!
#66 2015-09-23, 11:18
ScabbedSaint
Marocco, Väst Sahara, Mauritanien, Senegal, Guinea-Bissau, Guinea, Sierra Leone, Mali, Burkina Faso, Ethiopien, Djibouti, Tanzania, Zanzibar..

Bäst
Mauritanien, Mali, Sierra Leone

Värst
Ethiopien, Guinea

Intressantast
Ethiopien, Mali, Burkina Faso

Vackrast
Sierra Leone, Zanzibar, Senegal
#67 2015-10-23, 21:11
Skrank
Ursprungligen postat av ScabbedSaint
Marocco, Väst Sahara, Mauritanien, Senegal, Guinea-Bissau, Guinea, Sierra Leone, Mali, Burkina Faso, Ethiopien, Djibouti, Tanzania, Zanzibar..

Bäst
Mauritanien, Mali, Sierra Leone

Värst
Ethiopien, Guinea

Intressantast
Ethiopien, Mali, Burkina Faso

Vackrast
Sierra Leone, Zanzibar, Senegal


Vad var det du inte gillade med Guinea?
#68 2016-02-10, 13:24
JoonaToivio
Kul tråd!
#69 2016-02-18, 13:19
Neida
Har bla. besökt två öar i Guineabukten som bruker hamna i topp och botten på globetrotters topplistor: Ekvatorial Guinea (ett mkt obehagligt ställe, dessutom ngr månader efter Thatchers son försökte sig på statskupp så alla var "on high allert" för västerlännningar) och 4 ggr till Sao Tome (väldig fint! )
#70 2016-02-21, 22:10
Underdark
Marocko är ett fantastiskt land att fly till från det kalla vintermörker-slasket här hemma.
Väldigt billigt att flyga dit(fick själv biljetter för 1500kr tur/retur Arlanda - Marrakech)

Det är helt annorlunda från Europa och en kameltur på några dagar ut i Sahara är helt fantastisk.
Som den naturälskare jag är så gjorde natthimlen och soluppgången ute i öknen mest intryck på mig.
Natthimlen går inte att jämföra med den himmel vi har i Sverige, där så är hela stjärnhimlen helt fantastisk!
Helt fullproppat med stjärnor ÖVERALLT och man kan även se vintergatan som lyser i olika nyanser av blått, rött och gul/beige.

Ett het tips för den som är ute efter riktigt äventyr!
#71 2016-03-03, 15:20
BerraSWE
Har varit i Kenya, Mombasa år 1995, det var ett tag sedan och jag var bara 15 år men kommer ändå ihåg resan ganska väl. Jag minns iaf att det var en otroligt vacker natur, både snorklingen och safarin var väl värda att uppleva. Finns nog inte många andra länder där man kan uppleva så mycket olika natur, du har både Mount Kenya och Kilimanjaro du kan bestiga. Du kan dyka i otroligt klart vatten och du kan se en fantastisk natur på savannen.

Människorna var dock väldigt jobbiga emellanåt, en del småbarn följde med och tiggde när vi simmade, som att vi hade pengar på oss då

Jag skulle nog aldrig göra denna resa igen, naturen var fantastisk men människorna var otroligt påträngande på den tiden, jag tror inte det har ändrats till det bättre.

Men visst var det förmodligen den största upplevelse jag haft och är man försiktig så är det förmodligen ingen fara att åka till Kenya, dock får man inte fotografera i mörker, det misstaget gjorde vi och folket blev galna och höll på välta turistbussen

På det hela en fantastisk upplevelse men inget man kan rekommendera i efterhand, vi kände oss inte trygga förrän planet lyfte igen men upplevelserna och minnena var många.

Det är synd att Afrika är som det är annars hade jag gärna åkt tillbaka
#72 2016-10-06, 01:16
KLR
Min tjej (dessvärre ung o blond) ska åka med 1 släkting över jul / nyår till Tanzania och sen Zanzibar.

Det enda man hör om Afrika är våldtäkter, rån och jävulskap. Har ingen möjlighet att själv åka med men nojjar som satan att hon ska komma hem våldtagen och söndertrasad och full med HIV.

Är det så jävla illa som det låter? :'(

Jag tänker inte hindra henne då hon alltid velat åka och samtidigt känner jag skuld som tänker att man får helt enkelt skylla sig själv om man är villig att offra resten av sitt liv för en 2 veckors resa utan någon som helst manlig backup.

Resan är bokad via svenskt företag med safari o hela köret.