Hitta diskussioner med liknande innehåll

Budapest, Prag eller Köpenhamn?

#1 2014-11-27, 22:50
esb
Hej flashbackare!

Jag och några polare planerar en tripp till någon utav dessa städer för en weekend. Det vi kommer köra mest på är bra fest, andra substanser och lite sevärdhet. Någon som har varit i något utav dessa och kan rekommendera det? Och isåfall varför?

Tack på förhand!
#2 2014-11-27, 22:54
Alla tre städer är bra för fest. Jag tror att Prag och Budapest har mer sevärdheter. Prisskillnaden minns jag inte vet jag inte men Prag har bättre bättre bärs och bra mat. Budapest har också bra mat. Det finns bra horor i både Budapest och Prag. I Budapest är alla horor. I Budapest kan man bada också. Det är förmodligen billigare att flyga till Prag. Så Budapest eller Prag säger jag. Singla slant kanske?
#3 2014-11-27, 23:06
crippe-flippe
Alla dessa tre städer har sin charm. Budapest har jävligt mycket sevärdigheter så som palatset och otrolig arkitektur. Bra festliv och billig sprit, samt mycket substanser att tillgå till.

Prag är också som sagt bra fest stad. Billig/ god bärs, schysst arkitektur, museer med mera. Finns också mycket substanser att tillgå till där med. Plus att Tjeckien är gräs lagligt typ. Finns att få tagg på överallt och alla skiter om du tänder en spliff i allmänheten.

Köpenhamn: Lilla sjöjungfrun finns att se på, samt massa museer, ströget och Christiania är ju något som är väldigt uppskattat bland turister. Finns också en massa schyssta klubbar runt en Stadsdel som heter Nörreport.

Gå på känsla med att välja stad och hoppas ni får en grym helg var det än blir för något! :thumbsup:
#4 2014-11-27, 23:20
Kellin
Kör Budapest.. Beror på vad ni är ute efter? Vad är er budget? Köpenhamn är en dyr stad men med de trevligaste flickorna! Prag var det länge sen jag var i så ingen aning hur det är där nu! Kör lugnt!
#5 2014-11-27, 23:20
AmadeusKrieg
Var i Prag nyligen.
Billigt, snygg stad mycket gamla hus och tjusiga miljöer - ta gärna ett hotell ganska centralt i Prag 1, dvs gamla stan så har ni gångavstånd till allt möjligt!

Valutan är också lätt o räkna om 100 inhemska är ca 33 svenska -> dela alla tjeckpriser på 3 och ni är hemma
#6 2014-11-27, 23:33
Paaja
Jag rekommenderar, Prag. Ett magiskt nattliv ”med diverse tillskott, nära till hands”. Tilltalande arkitektur, museum, restauranger/pubar, miljöer och lättheten att förflytta sig med tunnelbana/spårvagn/buss var ett stort plus.
Trevlig resa..!
#7 2014-11-28, 00:42
MAD
Budapest är det nya Prag.
Lätt bäst av de tre alternativen,
#8 2014-11-28, 04:55
lantis60
Ursprungligen postat av MAD
Budapest är det nya Prag.
Lätt bäst av de tre alternativen,

Utveckla lite.
Jag har aldrig besökt Budapest.
#9 2014-11-28, 20:38
MAD
Ursprungligen postat av lantis60
Utveckla lite.
Jag har aldrig besökt Budapest.


Budapest är lite som Prag var förut, konstnärligt trevliga människor, intressant kultur och skapliga priser. Sen finns det bra klubbar och hak att hänga på. Samt att det finns en intressant undergroundscen. De ungerska tjejerna är ovanligt snygga.
I Augusti är det även enligt uppgift från en kompis en extremt bra festival
http://szigetfestival.com/

Med det inte sagt att Prag är dåligt.
#10 2014-11-28, 20:52
Koiho
Alla tre städerna funkar bra. Men de är lite olika. Köpenhamn har en dyrare prisnivå på det mesta, rent generellt. Prag och Budapest är lite billigare städer att vistas i. Fast det kanske inte påverkar?

Själv tycker jag att Prag är den stad som är ”tråkigast” när det gäller just sevärdheterna. De andra städerna har ett betydligt bättre utbud på alla sorters sevärdheter. Köpenhamn har till exempel flera slott och palats, ställen där man får en fantastisk utsikt över staden, bra shopping och mängder av museum. Prag är guld värt om man gillar arkitektur, att promenera och ”Gamla stan”. I övrigt ganska klent utbud på sevärdheter. Budapest känns väldigt mycket som en ”historisk” stad (en stad som är full av historia). Vilket även speglar sevärdheterna en del.

Alla tre städerna har bra nattliv och sånt, men väldigt olika. Jag tror det viktigaste är fundera på sevärdheterna. Vad är det som lockar mest? För ni kommer knappast bli besvikna på resten, oavsett vilken stad ni väljer.
#11 2014-12-03, 19:35
danmark är väl typ som sverige? sen är prag lite billigare och budapest är skitbilligt!
#12 2014-12-04, 02:16
lantis60
Ursprungligen postat av BMPnola
budapest är skitbilligt!

Vad man har läst så är Budapest betydligt dyrare än Prag.
I Prag ligger priserna på ca. 1/3 av Sverige.