Hitta diskussioner med liknande innehåll

Någon som rest till Ryssland.

#1 2016-09-16, 21:38
Re4listeN
Tjena boys and girls ! Är det några eller någon av er som har rest till Ryssland någon gång ? Jag är själv väldigt sugen, därför att inga jag känner har rest till Ryssland. Dem har varit i alla möjliga länder men icke Ryssland. Men jag har läst om fördomar om Ryssland att man alltid ska ha sitt visum och pass med sig överallt fall polisen ser du inte har det på dig kan du få problem och betala muta eller något skumt haha... är det någon som kan bekräfta att det är så strikt ? Är det någon som kan berätta hur din upplevelse var i Ryssland och var vad du i Ryssland ?
#2 2016-09-16, 21:41
che3
Ursprungligen postat av Re4listeN
Tjena boys and girls ! Är det några eller någon av er som har rest till Ryssland någon gång ? Jag är själv väldigt sugen, därför att inga jag känner har rest till Ryssland. Dem har varit i alla möjliga länder men icke Ryssland. Men jag har läst om fördomar om Ryssland att man alltid ska ha sitt visum och pass med sig överallt fall polisen ser du inte har det på dig kan du få problem och betala muta eller något skumt haha... är det någon som kan bekräfta att det är så strikt ? Är det någon som kan berätta hur din upplevelse var i Ryssland och var vad du i Ryssland ?


Jag har varit där när det var både Sovjet och Ryssland intefan behöver du ha pass med dig i fickan inte visum heller, sådant har man på hotellet.
#3 2016-09-16, 21:42
Mia-Rovy
Jag vet flera som varit där (dock aldrig för nöje, såklart. Annat än i ett fall då de var där som yrkesutövande artister).

Trots att de var där olika gånger och är i väldigt olika åldersgrupper så har de alla påpekat hur hårda de är mot turister. Det är inte alla gånger man behandlas särskilt väl. Du ska absolut ha dina papper på dig.

Edit: Alla dessa resor har varit inom de senaste 10 åren
#4 2016-09-16, 21:43
Lunkan99
Jag själv har inte varit i Ryssland men morsan har det. Tydligen var det något tjafs i tullen (bussresa) och dom blev fast i flera timmar.

Det bekräftar mina fördomar om Ryssland. Det landet har höga tankar om sig själv och fungerar inte alls som i Europa där det mesta är baserat på sunt förnuft.
#5 2016-09-16, 22:24
crillert
Mormor reste till Moskva med buss tillsammans med ett glatt gäng pesnionärer. De blev stoppade i tullen pga att någonting var "fel"
Guiden kom efter en stund in i bussen igen och berättade att alla ombord var tvungna att betala motsvarande 500sek till tulltjänstemännen för att få komma vidare. Detta var nån gång i början på 2000-talet. Så lite "extra pengar" är nog inte fel att ha med sig. Häftigt land annars!
#6 2016-09-16, 23:01
Leutz
Åk inte dit.

Om svenskar anses vara kalla och avståndstagande mot obekanta, är ryssen det gånger hundra, plus att arkitekturen är skit, maten kass, vädret piss och jävligt fattigt i svenska mått mätt.

Estland, Ungern och Kroatien rekommenderas om man nu vill österut.
#7 2016-09-16, 23:03
BernardLoutre
Been there, done that. Det enda problemet att du måste fixa visum, gör det någon månad innan du åker. Hade kopia på visum och pass i fickan men behövde aldrig visa upp det.

För mer info:
(FB) Visum Ryssland
#8 2016-09-16, 23:30
plastdunkk
jag var där nu i februari.

Vi använde affärsvisum, dvs vi blev inbjudna av ett företag. Frugan hade kontakter och kunde fixa det från insidan. Annras måste du gå genom en resebyrå som kan fixadet med ryska inrikesministeriet eller nått. De fixar resan och visat så att säga.

vet ej vad det kostade, tror vi betalade 700 per skalle för affärsvisum. Jag var väldigt tveksam.. jag vill inte hamna i spörsmål med den tullen (säger mina fördommar, vi hade en story vad vi skulel göra där och ett företag.. .men företaget var i sankt Petersburg och vi var i Moskva.... en kontrollfråga så hade vi varit rökta )

Billigt flyg och billigt boende. Vi valde att bo en bit utanför centrum av diverse orsaker, skilde inte så mycket på pris per natt 300 utanför och 400 centralt.

Jag gillar det, och far gärna tillbaks igen. Justa byggnader, arkitekturen var intressant.. som tunnelbanan, eller gamla hyreshus som verkligen ser ut som sovjet.

Moskva är riktigt stor stad, svårt att hitta kan jag tänka då de pratar rotvältska och skriver med roliga bokstäver, det gör det svårt att hitta. Jag hade med mig ryskspråkiga och de kände infödningar så jag fick smaka på bra mat (billigt som fan överallt) och det ingick givetvis guidning till vad jag ville besöka. ww2 museet var ett måste, tanks och artelleri uppställda samt en massa intressant innomhus.

Jag testade ju inte deras engelska fullt ut, men gemene ryss kan inte mycket eller inget alls, vi besökte släkt och sådana vi spelat World of tanks med (bara ryssar och lilla jag) men jag uppfattar ji mer i centrum man kom dess mer kunde man prata i affärer iallfall.

Sen kanske februari inte var bästa månaden skulle vara roligare att se på sommaren.. jag kommer att resa tillbaks, jag rekomenderar en resa.

om inte annat för att se att man har fördommar.
Jag har aldrig sett någon sådan ren stad, askoppar överallt som folk använde, soprena trottoarer. Nya fina blänkande bilar, jag fick bilder på tre st gamla bilaar.. en ziguli, och en Volga eller nått och en till. Thats it på 6 dagar.
såg tre människor som var fulla.... på 6 dagar i en 20 miljonersstad.
en tiggare... låååångt uti i förorten.. inget centralt.

hög säkerhet, tunnelbanan patrulleras av vakter på 5-6 st tillsammans, tågstationen har flygplatssäkerhet, dvs bagage skannas. mycket poliser... ungefär som i texas.. mycket på motorvägar och liknande.

mycket lärorikt!

btw.. taxi var skitbilligt... med uber den där proffisionella varianten åkte vi med. Han som fixade det (släkt) valde bort alla med icke-rysk-klingande namn från tillgängliga taxis så var han nöjd.

tillsnästa gång skall jag träna på några ord eller fraser till WoT vokabulären räcker inte långt ... höger vänster stop framåt osv.

ha en trevlig resa!

ps alla röker grönt....

pps de är inte alls intresserade av att förfölja turister tvärt om.. pga av "sanktionerna" vill de ha in folk, lite turism hjälper ju till. Jag kände mig bara språkligt utanför.. inte nått tvång med pass och visum heller (vilket för övrigt stämplas i passet.. du skickar in passet och det tar nån vecka. iaf för affärsvisum.)
#9 2016-09-16, 23:39
Pfogg
Oj då, jag har alltid haft fördomen att Ryssland är noga med att behandla turister väl för att åtminstone på det sättet få lite bättre rykte i världen. Men inte ens det stämmer alltså.
#10 2016-09-17, 00:04
Pleiadesz
Ursprungligen postat av Pfogg
Oj då, jag har alltid haft fördomen att Ryssland är noga med att behandla turister väl för att åtminstone på det sättet få lite bättre rykte i världen. Men inte ens det stämmer alltså.


Varje turist är ju en potentiell spion antar att det ligger mycket i det hade Ryssland inte haft den världssituationen som den är hade det antagligen varit bra mycket snällare mot turister men man får acceptera verkligheten som den är jag är väldigt sugen på att besöka Ryssland ändå och kommer respektera att det inte är som att åka till Gran Canaria.
#11 2016-09-17, 02:19
plastdunkk
Ursprungligen postat av Pleiadesz
Varje turist är ju en potentiell spion antar att det ligger mycket i det hade Ryssland inte haft den världssituationen som den är hade det antagligen varit bra mycket snällare mot turister men man får acceptera verkligheten som den är jag är väldigt sugen på att besöka Ryssland ändå och kommer respektera att det inte är som att åka till Gran Canaria.jag märkte inget av att de skulle se mig som en spion, far dit och kolla läget bara Du kommer att bli positivt överraskad.. lovar!
#12 2016-09-24, 22:03
Har varit i St Petersburg och Moskva, och även om det numera sker relativt sällan kan polisen stoppa en och kolla att man är i landet lagligt. Man ska daa ha sitt pass samt migrationskort (som lämpligen placeras i passet paa sidan med visumet) till hands

Kom för övrigt ihaag, för att spara pengar, att ansöka om visumet direkt via ryska Ambassaden (paa Kungsholmen i Stockholm) om du kan. Det är inte alla maanader de tar emot besök (som ska bokas paa nätet) men daa de gör det kostar visumet endast 350 kr. Annars kostar det 665 kr via visumcentret i Stockholm Eller Göteborg (där det är drop-in). Man kan även posta till visumcentrena (dock ej till Ambassaden) om man bor laangt fraan dessa städer, vilket kostar ytterligare 650 kr