Vad är den vettigaste roadtrippen för 3 veckor?

#13 2018-01-05, 19:30
smoerrebom
Jag hade valt mellan 3 och 4, de två första går bort rätt lätt. 3 är nog en lite mer ambitiös och eventuellt riskabel resa än 4, den är betydligt mer ambitiös oxå. Går den ens på tre veckor? Nackdelen med fyran tycker jag är att det blir rätt monoton andra halvan, särskilt om du tar LA istället för SF. På min första roadtrip i USA hade jag tagit denna variant på fyran och satsat mkt på Colorado och sista biten efter LV mot SF som känns som en mer safe rutt främst genom demokratfästen.

1. Går bort direkt för mig, Mexico sätter jag inte min fot i, det är laglöst land opålitliga skitmänniskor, not worth the stretch, varmt supa knulla kan man göra på andra ställen. Sen är det som du säger rätt monoton körning i torra ökenlandskap. Texas är säkert coolt men jag hade kört åt nåt annat håll (norrut lol) där jag kunnat få med Austin oxå. Om du är osäker på New Orleans med din ovana kompis tror jag inte det är nåt bättre i Tijuana, dom kommer se er komma från långt håll . Hela rutten går nära gränsen dessutom.

2. Jag är helt för att se annat än de vanliga delarna av Amerika men den här tror jag kan bli lite trist och enahanda? Portland och Oregon, mitt intryck är att det är rätt grått o trist, kaffekultur i USA? jag vet inte. Hipsters wgaf? Man får inte se så mkt olika på denna lite kortare rutt. Lite apart val för en första och kanske enda roadtrip i livet till USA? Känns mer som nåt för sjunde roadtrippen. Lite kort, förvisso lite mindre vägar och hålor men nä.

3. Det här var ambitiöst, mkt häftiga grejer på vägen, tror som du säger detta kan vara lite farligare men jag vet inte så mkt konkret. Det här är den mest ambitiösa rutten skulle jag säga. Har inte varit nånstans här så jag har inte så mkt åsikter.

4. LA är ointressant för mig oxå. Kollade på kartan och det går faktiskt en hyfsat rak rutt på mellanstora vägar från LV till SF och där passerar man inte mindre än Yosemite National Park samt en satans massa småstäder. Kolla den vägen oxå! Kör man så kan det bli en rolig variation från de stora vägarna från första halvan av trippen. Jag hade lagt mkt tid i Colorado dock inte Denver som är rätt trist utan upp i bergen direkt, kör nån omväg via Colorado Springs och Aspen? Utah är oxå bra tror jag men sen blir det rätt mkt öken till LV och ev till LA. Jag hade kört mkt avstickare första halvan o brassat på mer efter Utah. Colorado är hyfsat säkert ställe och troligen Utah oxå. Det är mer efter LV som garden måste upp lite. Det som är bra med denna roadtrip är att ni kommer åka igenom helt olika natur, allt från rena Kanada till öken. Möjligen lite för mkt öken då.