Hitta diskussioner med liknande innehåll

7 skäl att besöka Sri Lanka

#1 2018-01-07, 01:35
agbs
1. För att bli vild

Dyk med blåhvalar i säsong eller se spinner delfiner springa om i Kalpitiya. Sri Lanka har också 5.800 vilda elefanter som sysslar med och den största koncentrationen av leoparder i världen. Se dem i Yala nationalpark, tillsammans med sloth björnar och buffel.

02. Gå vilse i grottor

Dambulla Buddha grottorna är fyllda med Buddha statyer, grottmålningar och är otroligt atmosfäriska.

03.Se elefanter

Det snällaste sättet att se elefanter är genom volontärarbete vid en elefantreservat. Arbeta utomlands har information om positiva projekt runt om i landet.

04. Te och en tidig morgonvandring

Sri Lanka är känt för sitt Ceylon-te. Gå förbi frodiga gröna teplantager på en fyra timmars vandring upp till Ella Rock för fantastisk utsikt.

05. För att surfa och festa

I sydöstra delen av ön är Arugam Bay en halvmåne av gyllene sandar som erbjuder barrelingbrott under sommardagar och strandfester i massor på svaga nätter. På vintern, dra din bräda till Weligama.

06. Fridfulla stränder

Uppuveli och Nilaveli, båda nära Trincomalee i nordost, är avskilda och fantastiska sandsträckor. De få boendealternativen sprids ut, vilket gör dessa stränder perfekt för ensamma vandringar.
07.
Snygga stenar

Sigiriya är en övergiven palats som anses vara en måste-besöka attraktion (dess ruiner är nästan helt utrotade) på toppen av en svängande, gigantisk djärvare. De med vertigo bör undvikas eftersom stigningen är uppe en extremt brant, extremt smal trappa. Spår av gamla fresker är fortfarande synliga på vissa väggar, och två lejonspotar, som är huggade från berget och från 5: e århundradet, är en unik designfunktion placerad vid basen av den slutliga trapphuset.
#2 2018-01-07, 13:22
Hurt-Åke
Du är lika kass som en svensk journalist på att översätta en artikel från engelska!