Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tips och råd kring Asienresa

#25 2018-07-18, 13:15
Briaq
Ursprungligen postat av Bbobi
4.000 riel går det på 1$


Du har så klart rätt! 1000 riel på en "Quarter", kom ihåg att det var enkelt trots att man handlade med 2 valutor!
#26 2018-07-18, 13:29
Briaq
Ursprungligen postat av weedwarz
Jo jag har också läst på olika forum att en del behöver inte visa något vid incheckning och har inga bekymmer väl på plats, medans andra har helt tvärtom, strul vid incheckning och strul på plats.. Det är därför jag försöker få konkreta svar. Det finns ju krav på utresebiljett, sen om den alltid kollas är en annan sak.

Som du säger verkar det enklare när man väl e på plats, samt Laos och Kambodja inte har lika "hårda" regler.. Därför lägger jag fokus på just Vietnam, men får inte riktigt svar på min fråga.

30 dagars visum tänker jag fixa nu inom snaraste, av den enkla anledningen att jag har tid, flera månader tills jag reser så varför inte ha det ordnat liksom..

Så till den obesvarade fråga, Funkar en förbokad bussbiljett för enstaka 15 dollar från Saigon över till Kambodja som godkänt utresebiljett, Både av flygbolaget vid incheckning, samt på plats i Hanoi när jag ska släppas in i landet?
Kanske är det bäst att maila både flygbolaget samt vietnamesiska ambassaden?

Sen att det är olika dagar man får vistas i länderna beroende på hur man kommer in känner jag till, kommer spendera max 14 dagar i Kambodja och max 14 dagar i Laos, så detta ska väl inte vara några problem oavsett hur jag kommer in i de länderna.


Som jag förstått det så bör det räcka med en bussbiljett som visar vilket datum du reser ut, har aldrig sett något som säger att du specifikt måste flyga ut.

Kolla även prisskillnad för ett 30dagars visum och ett 90dagars. Det finns ett visum för 3 månader som också tillåter dig att resa fram och tillbaka till Vietnam utan att skaffa nytt visum. Jag har för mig att det nämligen inte skiljer så mycket i pris och personligen blev jag helt förälskad i Vietnam och önskar att jag från början köpt 3 månader då det var aningen besvärligt att förlänga på plats (man måste lämna ifrån sig passet så att det kan skickas till ambassad vilket alltid känns lite olustigt.)

Om jag nu får tipsa om något helt annat då du ska till Laos så vill jag rekommendera "The Gibbon Experience" vilket var något av det mäktigaste jag gjorde i Asien (eller någonsin).
Du spenderar 3 dagar och 2 nätter ute i djungeln där du har chansen att få se vilda gibbons. Du bor i världens högsta trädkojor och tar dig fram i (och över) djungeln med hjälp av ett nätverk av linbanor. Såg själv aldrig några gibbonapor men upplevelsen är helt oförglömlig.
https://www.gibbonexperience.org/
#27 2018-07-18, 13:36
weedwarz
Tack så mycket för svar, ska definitivt kolla upp både längre visum samt The Gibbon Experience!
Även fast jag tror att det inte blir längre en månad i Vietnam med tanke på att jag vill beta av några andra länder också, Thailand har jag varit i två gånger så känns inte superlockande. Men Burma eller Indonesien eller Filippinerna står de emellan sista veckorna.. Hmm..
Sen tar jag nog o kollar både med flygbolaget och ambassaden hur de ställer sig till mitt bussande.
#28 2018-07-19, 00:15
Bbobi
Ursprungligen postat av weedwarz
Tack så mycket för svar, ska definitivt kolla upp både längre visum samt The Gibbon Experience!
Även fast jag tror att det inte blir längre en månad i Vietnam med tanke på att jag vill beta av några andra länder också, Thailand har jag varit i två gånger så känns inte superlockande. Men Burma eller Indonesien eller Filippinerna står de emellan sista veckorna.. Hmm..
Sen tar jag nog o kollar både med flygbolaget och ambassaden hur de ställer sig till mitt bussande.


Så kör Vietnamn med avslut i Saigon - Phu coc (stavning), sen över landsgränsen till Kambodja (Kep-Kampot/Sihanoukville/phnom-peng/Siem-Reap) och sen från Siem Reap så flyger du till Filipinerna?

Hur du i det fallet tar lägger upp Kambodja beror på helt på vad du vill se. I Kambodja kan du se så otroligt mycket på en rätt kort vistelse.

Typ komma till lilla Kep med Vietnamns Phu cock synligt utanför kusten. En lite strand, en liten marknad där lokalbor köper en massa krabbor. Sen inte mycket mer. Vidare till sömniga Kampot, mycket västerläningar men ändå slött och ambitionslöst. Ingen över-västerniserad vistelse trotts den stora närvaron. Kanske en mc-tur upp på Bokor, Kambodjas största berg med ett tusen år gamalt tempel på toppen samt en nästan 1.500år gamal kyrka, 1.000 meter över havet. Utöver det heliga vattenfall, saltfält, pepparplantage osv.

Sen vidare till Sihanoukville som har många stränder men är någorlunda fritt från västerlänningar idag då Kineserna köper upp land efter land för att bygga kasinom för sina landsmän vilket även tagit med sig grov Kinesisk kriminalitet vars följd är kidnapningar, väpnade rån osv, men som tur är inte riktat mot västlänningar utan det är mer mellan kineserna även om det finns vissa fall. I Vilket fall skiter kineserna i att dom är gäster i ett annat land. Dom gillar att visa att dom är i kontroll, vilket dom såklart bara tror.

Sen därifrån kan du antingen ta buss och se Phnom Penh eller flyga raka vägen till Siem Reap beroende på hur mycket du kan eller vill se.
#29 2018-07-26, 20:41
weedwarz
Tack så hemskt mycket för svar, bara spamma med städer och grejer att göra som man kan kolla upp att göra..
En annan fråga. En "lagom" backpackerryggsäck? Någon som har något tips samt storlek man ska köra på? Känner jag kommer resa ner med ganska lite kläder och handla lite efterhand, samt någon souvenir vill man ju säkert ha med, men thats it..
#30 2018-09-22, 22:59
weedwarz
Närmar sig mer och mer!
Väska fixat. Passet fixat. Vaccinerad mot hepatit A och B sedan tidigare. Kreditkort fixat. Reseförsäkring fixat. Visumansökan ivägskickad för Vietnam.

Men annars har jag inte planerat så hemskt mycket.
Jag vet i stora drag vilka städer jag ska besöka, avstickare o sådär, men inte mycket mer, men det räcker gott och väl kanske? Ta det lite som det kommer.

Dock är de sista eller möjligtvis två sista länderna inte bestämda..
Vad hade ni valt?
Indonesien, Filippinerna eller Burma?
#31 2018-09-23, 18:25
seglar-solo
Kör Filippinerna! Var där två gånger under min utbytestermin. Att köra en båtluff bland öarna kring Palawan är bland det bästa jag någonsin har gjort. Vacker miljö!