Folk som aldrig varit utomlands/aktivt väljer inte att resa.

#157 2023-01-01, 08:50
4pmovement
Har inte rest sedan tidigt 2020, innan dess reste jag varje år under ca 10 års tid. Både långresor och inom Europa. Nu känner jag inget sug längre, mkt beroende på att jag sett det mesta jag velat se och uppleva. Finns ett underbart ställe som jag vill återvända till ett par gånger till, men sen... nä. Det är för jävla bökigt. Hatar att sitta på flygplan mer än 3-4 timmar. Så jävla trångt. Det får bli (minst) premium economy de sista gångerna jag flyger långt.
#158 2023-01-02, 11:50
Limma skinkbit
Ursprungligen postat av godboy
Jag tycker det är så förbannat tråkigt att flyga. Är inte det minsta flygrädd men allt runt omkring är så himla trist; Ut till flygplatsen, checka in eventuell väska, genom säkerhetskontrollen (med massa idioter som inte fattat vad och vad de inte får ta med sig ombord), vänta vid gaten, eventuellt bussas till planet, sitta på trångt plan, genom tullen, från flygplats till hotell och sen ska allt göras i omvänd ordning på hemvägen. TRÅKIGT!

Charter vägrar jag flyga. Stor risk för äckliga ungar, reguljärt är ofta något bättre. Sen uppskattar jag mest att åka till forna Östeuropa om jag nu måste åka någonstans. Jag känner mig rätt hemma i de länderna, i princip noll blattar och ordning och reda.


Skippa flyget och ta bilen eller tåget! Nu vet jag ju inte var du bor men Polen är bara en några timmar lång färjetur från södra Sverige. Testade Interrail i somras för första gången som vuxen i modern tid (har gjort det som ung för längesen). Med interrail-appen, Booking, Airbnb och Google maps i mobilen är det hur lätt som helst att resa i Europa numera. Planera lagom mycket och var flexibel
#159 2023-01-27, 12:47
DraconianTimes
Ursprungligen postat av Limma skinkbit
Skippa flyget och ta bilen eller tåget! Nu vet jag ju inte var du bor men Polen är bara en några timmar lång färjetur från södra Sverige. Testade Interrail i somras för första gången som vuxen i modern tid (har gjort det som ung för längesen). Med interrail-appen, Booking, Airbnb och Google maps i mobilen är det hur lätt som helst att resa i Europa numera. Planera lagom mycket och var flexibel


Skall man bara besöka städer i Polen så kan man helt skippa bil. Tåg är dessutom oförskämt billigt i Polen och lokaltrafik kostar korvören samt fungerar många gånger sjukt bra.

Många svenskar gör nybörjarmisstaget att asa bilen med sig ombord på färjan från Karlskrona till Gdynia, något som Stena Line tar hutlöst betalt för. Snart upptäcker de att kollektivtrafiken är så grymt bra och välfungerande i trestäderna (Gdansk, Sopot och Gdynia) att den där bilen de asat ner för dyra pengar inte är till någon nytta.
Bil är dock skönt att sätta sig i när man kommer med färjan till Karlskrona eftersom Blekingetrafiken är ett enda dysfunktionellt LSS boende.
#160 2023-02-10, 14:42
jackednstacked
Ursprungligen postat av americandadfan
Har några släktingar som aldrig varit utanför Sverige. De bor uppe i norr. Ingen av dem har det dåligt ställt så är ingen ekonomisk fråga.

Vet att denna diskussion är ett i-landsproblem. Men tycker ändå det är fascinerande.

Att folk i ett modernt utvecklat land med ekonomiska resurser väljer att inte vidga sina vyer. Att man inte har intresse att besöka ett annat land, uppleva en helt annan kultur.

Eller på sin höjd tagit en kryssning till Finland men inte lämnat båten.

Någon här som aldrig varit utomlands? Men ändå haft förutsättningar att göra det. Som sagt full förståelse om det har varit pga ekonomiska skäl.

Tycker om aldrig lämnar landet är ju en världsuppfattning minimal. Visst nu har vi folk från hela världen i sverige.( vill inte ha en politisk diskussion om bara att besöka Stockholm besöket man Mellanöstern ).

Så hur ser ni på folk som aldrig rest?

Ni som aldrig rest hur ser ni på folk som reser mycket?

Lever man ett ”tråkigt ” eller ” trångsynt ” liv om man inte reser runt ?

För utom ekonomiska faktorer vilka andra faktorer stoppar folk från att resa?

Sen såklart förstår jag att folk har olika intressen. Vissa tycker att det är värt att lägga 50000kr på bilen istället.


Jag har rest mycket när jag var yngre men ärligt talat tycker jag det är förbannat tråkigt. Fattar inte varför resor nästan blivit något heligt i Sverige. När folk berättar om sig själva rabblar de upp olika resor de varit på. Detta visar sig även i arbetslivet. Hade en chef som brukade ringa varje dag när man var sjuk och fråga om man är frisk ännu. Men skulle man 3 veckor till mallorca ja då är det bara att önska trevlig resa. Likaså när man studerar. "Jag ska utomlands nu i två veckor kan ni uppdatera mig när jag kommer hem". Självklart går alla andra restorskar med på det och då kan man ju inte gärna ensam säga nej. Nä, fy för att resa. Skaffa er ett roligt liv här istället.
#161 2023-03-13, 04:58
Jagaresamlaren
Jag tror aldrig jag har gillat det, mest låtsas att tycka om det för att man förväntades gilla det. Uppleva andra kulturer bruka bara innebära att man upplever sämre infrastruktur och sånt. Häftigt med gamla byggnader men man kan lära sig mer på internet.