Birka Cruises läggs ned!

#73 2020-07-07, 08:05
Merwinna
Ursprungligen postat av Lawnmoverman2011
Låt mig gissa, du fick inte ligga på den där suparresan för 20 år sedan (!) och just därför är du skadeglad över att Birka Cruises läggs ned?Hm ok. Du är alltså inget fan av god mat och dryck, frisk havsluft, miljöombyte, tax-free och dans?


Dessutom hade dom skoj aktiviteter för barnfamiljer ibland på vardagarna. Och resan med bussen till Stockholm, med mellan"landning" i en stad med köpcentrum och flera lunchkrogar, var också ett litet miljöombyte för barnen. Jag tycker att det är jättesynd att de konkar!
#74 2020-07-07, 10:28
DeValera
Kanske bra för miljön, men jag tyckte om att kryssa med dom. Kändes fräscht. Maten var god, jag upplevde att maten var av högre standard än Viking Line och Silja Line. Gillade deras skaldjurbuffé. Mycket trist att de lägger ned.

Det var mycket pensionärer som reste med Birka, kanske beror nedläggningen till stora delar på detta, att den stora riskgruppen för Covid-19 var en stor kundgrupp.
#75 2020-07-07, 10:35
DeValera
Ursprungligen postat av Bbobi
Hur mycket co2 släpper en båt ut per person och resa mot en weekend med flyg eller roadtrip runt Sverige?

Allt man gör genererar ju utsläpp så inte som att det är antingen eller ang det.


Utan några som helst kunskaper, skulle jag gissa att flyget släpper ut mest per person och bilen minst. Sedan beror det väl på båtens motor, hur pass modern och effektiv den är och vilket bränsle den körs på. Men vad jag har förstått kan man åka kryssningsbåt med gott samvete om man istället avstår att tex köpa en ny tröja, då textilindustrin är en av de absolut värsta miljöbovarna.
#76 2020-07-07, 13:28
Luzern
Ursprungligen postat av Lawnmoverman2011Hm ok. Du är alltså inget fan av god mat och dryck, frisk havsluft, miljöombyte, tax-free och dans?


Jag bor för långt bort för att flyga till stockholm och åka båt. Om jag skulle blir det nog en gammal waxholmsbåt tycker jag e mysigare.
Men smaken e som baken
#77 2020-07-12, 03:54
clanton
Ursprungligen postat av DjPutte
Båten kommer bli med stor säkerhet kvar i våra farvatten men med ett nytt rederi el att ngn av aktörerna TallinkSilja el Viking Line som köper upp båten, Skulle så ske är det nog sistnämnda som kan göra det pga Ciderella är inte pur färsk och behöver nog en översyn snart igen!

Sedan kan nog RCCL ge sig in på marknaden med den båten och ha STHLM som hemma hamn och göra kryssningar runt i östersjön åter runt, Skulle Brika gjort ett annat koncept än bara trafikerat till 90% bara till Mariehamn utan kört mer runt Östersjön även vintertid hade dem fått lönsamheten att fungera med fartyget!

Att den går utomlands ser jag inte att den gör!


Fartyget är värdelöst för TallinkSilja och Viking eftersom det inte kan ta gods, att Viking skulle ta det kan du glömma direkt, de bygger just nu ett nytt fartyg och är knappast intresserade av mer utgifter.
Att ha Stockholm som hemma hamn och därmed vara svenskflaggade är nog ingen intresserad av i dagens läge, när hörde du politikerna prata om stöd till sjöfarten iomed corona krisen senast, där har du en av anledningarna till att TallinkSilja säger upp 300 som drabbar främst de svenskflaggade fartygen. Finnarna och Esterna däremot har diskuterat och lagt stöd åt de finskflaggade resp estflaggade rederierna.
#78 2020-07-28, 20:59
hecules
Nu finns båten ute till försäljning för de intresserade https://se.yachtworld.com/baatar/2004/cruise-ship--1-800-2-000-passenger...
#79 Igår, 09:22
Lekevind
Nu har fartyget Birka Stockholm sålts till Rederi Ab Gotland.

https://alandsradio.ax/nyheter/eckero-saljer-ms-birka-stockholm-rederi-a...