Hitta diskussioner med liknande innehåll

Saker att göra i Stockholm? (sammanfogad tråd)

#121 2007-05-26, 11:21
Mr Unique
Ursprungligen postat av Frantic
Att gå en promenad längs med Monteliusvägen är också underbart http://www.stockholmsbilder.se/Stockholm/Montelius%20HTML/


Aah! Monteliusvägen...Mr Unique har haft många sommarnatts promenader där, se stockholm vakna med den för tillfälliga sommarförelskelsen.

Brassrökande, sippandes ifrån den snattande folkölen ifrån 7-eleven och se solen gå upp ifrån dom olika utkikspunkterna längst med Monteliusvägen borde vara en regel om man besöker Stockholm...
#122 2007-05-27, 13:12
Vagabonden
Ursprungligen postat av GeMigMat
Får utlandsbesök imorgon som stannar över helgen, en tjej. Tänkte att det vore kul att visa upp stan och kanske inte göra bara traditionella saker som att gå på nåt trist museum osv. Gamla stan ska naturligtvis visas upp. Har nån tanke på picnic på djurgården också men sen är det rätt blankt.
Tips på idéer välkomnas!

Obs! Kvällsaktiviteter har jag koll på, det är mer turistgrejer jag är ute efter


En middag på Gondolen med utsikt över Stockholm funkar på såväl locals som turister.
#123 2007-05-27, 17:49
V-rock
Nu är det försent om hon skulle komma i helgen, men det kanske är flera som läser detta för inspiration.

Åk fan inte till fjäderholmarna, värre turistfälla finns nog inte. Den enda utsikten är ett jävla renigsvärk och annat än att stirra på den finns det inte mycket att göra. Nu kräver jag inte särskilt mycket, brukar sitta och stirra ut på en fet fabrik när jag har picknick men då är det å andra sidan gratis att gå dit...

Vaxholm är säkert skitmysigt däremot, skärgården är alltid schysst om det är bra väder.
#124 2007-05-27, 19:35
Frantic
Fjäderholmarna är trevligt om man äter mat där och kanske går på teatern, men om man vill komma undan gratis så är det inte så kul, om man inte vill ligga och sola på klipporna på baksidan av ön förstås.
#125 2007-07-23, 22:20
Dr Hans
Först vill jag börja med en disclaimer. Jag och två vänner ville bara få uppleva Stockholm under en helg men med okunkspapen av PRIDE-festivalen så lyckades vi boka resa och rum för just den helgen.

Vi ankommer kvällen den andre augusti och åker hem på morgonen den femte augusti, således stannar vi torsdag till söndag. Vi kommer att bo endast fåtalet minuter från centralstationen, på ett vandrarhem. Vi har bokat ett rum för tre personer vilket vi fann för 300 kronor per person och natt. Således ett mycket bra pris. Jag har aldrig tidigare varit inkvarterad på ett vandrarhem på det här sättet. Jag hoppas dock på att kunna få en skön kontakt med andra gäster, gärna i mig egen ålder (18). Därav undrar jag lite om hur det är att bo på vandrarhem.

Jag och mina vänner vill givetvis ha kul och som så många andra ungdomar få festa lite. Då Stureplans krogar knappast lär släppa in oss så undrar jag vart de vanliga krogarna för vår målgrupp finns. Givetvis så vill vi slippa gaykvällar och i bästa fall hamna på en krog där kvinnorna är lössläpta. Helst ser jag regelrätta, våldtäktsliknande överfall av fina kvinnor på den manliga skaran av besökarna.

En, för min del, annan del av resan är givetvis fotningen. Jag kommer givetvis att fota en del i de centrala delarna av staden. Men det är också som så att jag lockas av udda, och väldigt ofta övergivna, miljöer. Så hur är det med övergivna hamnmiljöer i Stockholm? Jag har sett en del kort från ett område vid vattnet där de rostiga cisternarna står med miljonprojektets antikarismatiska fulhet i bakgrunden. Vart är det och hur kommer jag dit?

Jag och mina vänner vill givetvis transportera oss på ett effektivt sätt. Detta kommer således att göras, främst medelst tunnelbanan. Kan det bli häftigare? Vad bör man tänka på i tunnelbanan? Vidare så gäller det att hitta ett billigt alternativ som berättigar för resor i kollektivtrafiken. Jag har förstått att det är remsor som gäller i Stockholm. Hur dessa fungerar har jag ingen aning om. Min tanke är att köpa någon typ av kort som man kan resa på obegränsat i ett par dagar. Finns det?

Vad gäller högvakten, när är vaktavlösningen och vilka förband är det som vaktar den aktuella tidsperioden? Livgardet är helt okej att se på med tanke på deras dåtida uniformer och spikhjälmar. Men att besöka slottet när någon rygglös och finnig tonårspojke från en sant malajförband vaktar, nej tack.

Vad mer för platser, marknader, tillställningar etcetera bör man besöka och vad mer bör man göra, väl i Stockolm för några dagar?

Ers
Dr Hans
#126 2007-07-24, 01:09
Cyosis
När det gäller kollektivtrafiken ska ni köpa 3- eller 7-dagarskort.
http://www.sl.se/templates/PriceList.aspx?id=4190
Ni köper till reducerat pris.
#127 2007-07-27, 01:46
sue_ellen
För att slippa krångla med remsor, knalla Kungsgatan upp så kommer ni till Kickis och Golden Hits. Eller var lite exotisk, åk till söder och besök Kellys eller Kvarnen. Med låga krav på tjixen och stället, kommer ni nog finna det ni söker
#128 2007-07-27, 18:20
Mr Kujala
jag ska dit samma helg. ska också bo på vandrarhem. jag visste inte heller att det är pride i stan just då. funderar också lite på vad jag ska göra men vet att jag måste till Skansen och kanske kulturhuset.

en kompis till mig har rekommenderat nattklubben Claras, det är tydligen många artonåringar där. 360 och viper room är också tydligen ställen dit många unga kommer
#129 2007-07-28, 18:57
Dr Hans
Ursprungligen postat av sue_ellen
För att slippa krångla med remsor, knalla Kungsgatan upp så kommer ni till Kickis och Golden Hits. Eller var lite exotisk, åk till söder och besök Kellys eller Kvarnen. Med låga krav på tjixen och stället, kommer ni nog finna det ni söker


Får testa detta! Vad exakt är det för standard på dessa ställen vad berör tjejer och lokalstandard?

Ursprungligen postat av Mr Kujala

jag ska dit samma helg. ska också bo på vandrarhem. jag visste inte heller att det är pride i stan just då. funderar också lite på vad jag ska göra men vet att jag måste till Skansen och kanske kulturhuset.

en kompis till mig har rekommenderat nattklubben Claras, det är tydligen många artonåringar där. 360 och viper room är också tydligen ställen dit många unga kommerViper room låter som en klubb belägen på stureplan. Kommer man som artonåring in på något av ställen på stureplan?
#130 2007-07-28, 19:10
LiquidSwords
Ursprungligen postat av Dr Hans
Får testa detta! Vad exakt är det för standard på dessa ställen vad berör tjejer och lokalstandard?

Viper room låter som en klubb belägen på stureplan. Kommer man som artonåring in på något av ställen på stureplan?

Olika från kväll till kväll..


Varför vill du gå ut på Stureplan? Du kommer inte få sätta några brudar som 18-åring som bor i ett vandrarhem... tro mig..
#131 2007-08-01, 08:43
manio
Ursprungligen postat av sue_ellen
För att slippa krångla med remsor, knalla Kungsgatan upp så kommer ni till Kickis och Golden Hits. Eller var lite exotisk, åk till söder och besök Kellys eller Kvarnen. Med låga krav på tjixen och stället, kommer ni nog finna det ni sökerGoldens hits är för den äldre publiken så där har grabbarna inget att hämta.

360 letar nya lokaler eftersom dom ska bygga kontor(?) där de höll till förr.

men claras är rätt om ni vill få lite muttski och dricka hyffsat billigt. mest 18-20åringar där.
#132 2007-08-01, 10:18
Dr Hans
Ursprungligen postat av LiquidSwords
Olika från kväll till kväll..


Varför vill du gå ut på Stureplan? Du kommer inte få sätta några brudar som 18-åring som bor i ett vandrarhem... tro mig..


Tja, jag har lyckats få hem några kvinnor från avenykrogar som har en lite högre åldergräns än den jag borde kvala in i. Jag ska ju inte vara pessimist Dessutom så måste jag få uppleva Stureplan någon gång i mitt liv.

Men Claras verkar vara ett ställe där vi kan gå, jag har hört om det från annat håll med.