Hitta diskussioner med liknande innehåll

Torsk på Tallinn! Tips och råd /mod

#25 2005-04-03, 21:17
CodeMAN
Ursprungligen postat av -jOE!
PS. Man kan flyga till Tallin t&r med SAS för bara 6000 EB-poäng, hur bra är inte det?!


Menar du verkligen att Stockholm-Tallinn kostar 6000 EB-pöäng?

Det kan inte stämma. Inom Skandinavien kostar t&r minst 10000 poäng.

Är du säker på det?

/Cody
#26 2005-04-03, 22:09
-jOE!
Ursprungligen postat av CodeMAN
Menar du verkligen att Stockholm-Tallinn kostar 6000 EB-pöäng?

Det kan inte stämma. Inom Skandinavien kostar t&r minst 10000 poäng.

Är du säker på det?

/Cody


Japp, det stämmer! Just denna månaden har dom haft ett bra erbjudande. Kan rekommenderas, den 15:e varje månad lägger dom in nya erbjudanden på SAS.se, logga in och kolla under EuroBonus och sedan "Point Bargains". Res väl!
#27 2005-04-03, 22:28
CodeMAN
Ursprungligen postat av -jOE!
Japp, det stämmer! Just denna månaden har dom haft ett bra erbjudande. Kan rekommenderas, den 15:e varje månad lägger dom in nya erbjudanden på SAS.se, logga in och kolla under EuroBonus och sedan "Point Bargains". Res väl!


Jag har missat det. Tack för tipset.

Jag har nu prenumererat på deras nyhetsbrev.

/Cody
#28 2005-05-02, 06:37
joker
Kan rekomendera nattklubben Panoraam och hissa varningsflagg för "Bonnie and Clyde" var där förra helgen och då var plejset fullt med patetiska finnar, och även några svenskar som inbillar sig att Estinska tjejer runt 25 tänder på 45-åriga gubbar som ser ut som om de kommer direkt från socialkontoret i Jyväskyle. Då skäms man fan för att man är västeurope!

Hollywood som ju är det kanske kändaste discot är mest för yngre människor, likaså Parlament. Club Venus är uteslutande för rysktalande och turister. Cafe Amigo, som discot på hotell Viru kallas benämns även Finska ambassaden i folkmun. Där hänger Pekka, Jukka och Pentti och letar förjäves efter Liis, Maari och Tiina, men hittar förmodligen bara Sirpa och Marja-Leena.

Överhuvudtaget kan det vara bra att veta att estniskorna slutade att vara imponerade av västerlänningar för typ 10 år sedan. Stan invaderas varenda helg av festsugna finnar och britter på svensexa. Men beter man sig som man skulle göra på svensk nattklubb finns alla förutsättningar för en lyckad kväll.
#29 2005-05-02, 07:12
joker
Gå på museum är billigt och det finns gott om dem om man gillar sådant. Gillar man shopping så finns det perverst många nybyggda shopping malls. Jag kan rekommendera Kristiine Keskus och Ülemiste Keskus. Det sistnämnda ligger precis bredvid flygplatsen så det är perfekt att handla där innan man flyger hem tilll Svedala (bara amatörerna åker båt ) Att åka taxi (takso) är ett billigt sätt att ta sig fram. Tulika takso och Linnatakso anses vara ganska seriösa bolag men är å andra sidan dubbelt så dyra som Reval Viking takso ( tel 601 46 00) och Marabu takso (tel. 518 23 11). Enda gången jag har blivit tagen på "omvägar" i taxi är f.ö. med Linnatakso.

Om man inte åker med Globegård incentive resor ges ju tillfälle att nyttja det exotiska färdmedlet trådbuss, samt spårvagnar och vanliga bussar. En resa kostar 10 kroon. Är man tre personer och ska göra ett byte av färdmedel lönar det sig förmodligen att ta en takso. För 60 kroon kommer man från ena änden av stan till den andra med de billiga bolagen. Studenter kan nyttja halvpriskupongerna för 5 kroon på lokaltrafiken. Inspektörerna begriper faktiskt vad Lunds universitet etc. är för något Det finns en aldeles utmärkt turistinformation i gamla stan som kan hjälpa till med att hitta det mesta. Adressen googlar ni fram.

Besök gärna marknaden vid järnvägsstationen (Balti Jaam) där får man en bild av ett annat Tallinn än det välpolerade city och det puttinuttiga gamla stan. Där kan man köpa hemslöjd av fulla ryssar till en tiondel av priserna i gamla stans turistfällor. En annan rolig marknad är den vid keskturg, på vägen mot flygplatsen. Där kan man bl.a. köpa opastöriserad mjölk i lösvikt och burkar med allehanda hemgjorda inläggningar. Notera att den berömda "ryssmarknaden" vid Kadaka turg numera är stängd. Där ligger nu ett till jävla köpcentrum. En del av köpcentrat har ett slags loppisavdelning. Jag var där för en vecka sedan och då var jag enda kunden! Här säljs bara rent skräp. Om man inte går igång på SS-uniformsmössor och piké-tröjor med finska flygvapnets insignia före 1945. Annars är det kinesiska lågpriskläder av samma snitt man kan hitta på Skärholmens loppmarknad som gäller där. Den förr så blomstrande piratmarknaden inskränker sig till Nintendo 8-bitarskasetter med 64 games in one. Numera har esterna bredband och kör DC och BT precis som vi andra

Om ni kan finska, håll tyst! Det finns tillräckligt många dräggiga finnpajsare som tror att Esterna automagiskt kan finska. Sure, många fattar finska i Tallinn. Men många är också jävligt sura på dryga finnar som kräver att bli tilltalade på finska! Engelska fungerar oftast aldeles kalasbra.
#30 2005-05-02, 09:11
-jOE!
www.panoraam.com för den som är intresserad av ovanstånde.
#31 2005-05-02, 23:55
JonnyBoy
#32 2005-05-02, 23:58
tommy_t
Ursprungligen postat av impieteer
Jag var också på Hollywood 2001. Såg ut som en finlandsfärja, var det Estlands coolaste ställe, tycker jag synd om dem.


Även jag var där 2001. Roligast var att det satt en lättklädd tjej i ett litet rum innanför en glasskiva i väggen. Där satt hon så man kunde beskåda henne!

Mycket bisarrt!
#33 2005-05-04, 21:50
hapimou
Schysst medeltidsrestaurang som ligger centralt i gamla stan, http://www.oldehansa.ee/new2/. Supergod mat och trevlig personal!
#34 2005-05-06, 21:59
Ärtan
Ursprungligen postat av hapimou
Schysst medeltidsrestaurang som ligger centralt i gamla stan, http://www.oldehansa.ee/new2/. Supergod mat och trevlig personal!


Olde Hansa är ok fast det är väldigt dyrt i jämförelse med många andra restauranger i området.
Panoraam som ligger högst upp i ett av hotellen närmast hamnen är ett ok ställe om man vill festa lite.
Ska ni köpa billig sprit så ligger det en schysst affär bakom statoilmacken ca 600m från hamnen
#35 2005-09-07, 15:08
Footek
Ja så åker man till Tallinn sent i september.
Aldrig varit där förr.
Så, avd ska man göra och inte göra där.
Var ska man äta, vad ska man se, vad är billigt? O.s.v.
Tacksam för svar...
#36 2005-09-07, 22:52
joker
Hur länge är du där? Åker du på kryssning med en dag i Tallinn eller stannar du någon natt där? Vilken veckodag?

Generalla tips som funkar oavsett:
Strosa i gamla stan, knalla upp till Toompä. fika, dricka öl. Ät gärna på nått ställe som inte ligger mitt på stora torget eller tusristståket. Lagom halvturistiska tips är Hell Hunt som ligger i gamla stan nära svenska ambassaden, eller Scotland Yard som ligger på vägen från båten till gamla stan. Scotland yards toa är ett måste f.ö. Hehe

Köp sprit och cigaretter och lokal alkoläsk och öl! Eller choklad om du varken röker eller dricker. Ät piroger, surkål och Kohuke. Kohuke är typ smaksatt kesella med chokladöverdrag. Finns i alla mataffärer. Karums är godaste märket.