Hitta diskussioner med liknande innehåll

Frågor kring Indienresa!

#13 2007-10-15, 19:30
Ursprungligen postat av mr.demon
Alla taxiförare får provision?? nja dom är mer eller mindre tvingade av
olika Indiska mafia gäng att köra runt turister till en massa skitaffärer
man inte vill besöka.


Ja dom får provision. Jag känner några Indiska förare, dom får oftast mellan 100 och 500 rupies per butik man besöker. Ännu mer om man shoppar.
#14 2007-10-16, 00:57
mr.demon
Ursprungligen postat av filt
Ja dom får provision. Jag känner några Indiska förare, dom får oftast mellan 100 och 500 rupies per butik man besöker. Ännu mer om man shoppar.


Visst en liten provision får dom ju.Men du måste ju hålla med om att dom
mer eller mindre är tvingade till att köra runt turister till en massa skit
affärer.
#15 2007-10-16, 12:46
Ursprungligen postat av mr.demon
Visst en liten provision får dom ju.Men du måste ju hålla med om att dom
mer eller mindre är tvingade till att köra runt turister till en massa skit
affärer.


Med en lön på 2000 rupies per månad kan man ju känna sig mer eller mindre tvingad att köra runt turister till "skitaffärer".
#16 2007-10-16, 23:15
mr.demon
Ursprungligen postat av filt
Med en lön på 2000 rupies per månad kan man ju känna sig mer eller mindre tvingad att köra runt turister till "skitaffärer".


Jo visst men enligt en Indier jag träffade en Delhi så sa han att dom var
tvingade av maffian och göra sånt.Annars kunde det blir problem och
dom får inte köra längre,samma sak i Thailand.
#17 2007-10-16, 23:20
Dharma
Ursprungligen postat av paggan
Kan tipsa om Palika Bazaar i Delhi som är en underjordisk marknad. Ta med dig ett jävla tålamod för det kommer behövas.

Var försiktig med maten och använd sunt förnuft. Ta med dig ett gäng Travellos. Drick inte dricksvattnet.
Många försöker tjäna pengar på dig även om de sällan försöker lura dig. Ett exempel är att fyra olika personer ville kontrollera att mitt hotellrum var ok och ville ha dricks för det.
Bestäm priset till privata chaufförer och taxiförare innan resan påbörjas och håll stenhårt fast vid det som sagts. Påpeka också starkt att du inte vill bli körd till souveniraffärer som säljer mattor, gipstigrar och en massa krafs. De roligaste bästa grejerna hittar du på marknaderna.


Dricksvattnet är helt okej att dricka men kranvattnet är nog något man bör undvika

Skämt åsido så undrade trådskaparen om 30.000 räcker så har jag hört att det ska räcka gott. Funderar på att åka med ännu mindre i budget men planerar bara en månad.
Dock inget bestämt ännu
#18 2007-10-17, 00:44
mr.demon
Ursprungligen postat av Dharma
Dricksvattnet är helt okej att dricka men kranvattnet är nog något man bör undvika

Skämt åsido så undrade trådskaparen om 30.000 räcker så har jag hört att det ska räcka gott. Funderar på att åka med ännu mindre i budget men planerar bara en månad.
Dock inget bestämt ännu


Som filt säger 30 000 kommer man lååååååååååångt på i Indien.Om man
inte ska bo på lyhotell då,vilket jag gjorde sist jag var där (taj)
vilket gjorde att resa allt som allt blev runt 40 000
#19 2007-10-23, 20:02
CAYA
en billig sak är ju att om du flyger till bombai sen tar du tåget ner till goa, tar ca 7-8 timmar, men detta bara om du vill spara en tussenlapp eller två man får se hela landet från en annorlunda vinkel. gjorde detta förra året, sov rätt mycket men man fick sig en liten upplevelse iallafall.
#20 2007-10-23, 22:18
Tåget skall enligt tidtabellen ta 10 timmar, men för mig har det alltid tagit mellan 12 och 14 timmar, men det är rätt okej ändå, det är ett slappt sätt att ta sig fram.

Tidtabellen hittar man bland annat på http://goacentral.com/Goatravel/train.htm

Tåget går kl 22.30 från Mumbai, så det är inga viktiga timmar på dygnet man slösar bort genom att åka tåget, även om flyget numera är mycket billigt.

Jag har gjort en lista över alla indiska flygbolag, flera av dem flyger mellan Mumbai och Goa till mycket låga priser.
#21 2008-01-17, 12:51
beabea
Hej!

Nu har min kompis i Italien och jag bestämt oss för att förverkliga vår Indiendröm i år. Flera av mina kompisar har nyligen varit i Indien och jag har råkat få indiska kompisar här hemma. It's a sign

Eftersom jag känner folk i Bombay och Chandigarh vill jag besöka båda ställena. Min italienske kompis vill absolut ha sol och bad, så vi funderar på Goa. Men "måste" man åka till Goa? Finns det schyssta stränder kring Bombay?

Skulle vara schysst att t.ex. flyga till Goa eller Bombay, hänga där ett tag, åka norrut och sedan flyga hem från Delhi. Eller är det bättre att göra tvärtom?

Är det totalt knäppt att tänka på tågresa mellan Bombay och Delhi? Hur långt kan det ta? Är det fördelaktigare att flyga? Fast tåg är ju schysst i och med vyerna... Finns det nån sajt där man kan kolla tågpriser och -tider?

Har kollat i de flesta Indientrådar här inne, så jag vet det mesta som står i dem. Har dock inte hittat svar på ovanstående frågor.

P.S. Jag vet att man "borde" skriva Mumbai, men det tar emot.
#22 2008-01-17, 13:12
Jag tycker det låter bra att flyga till Mumbai och hem från Dehli, stränder som i Goa finns inte nära Mumbai.

Flyg från Mumbai till Goa kostar ca 2500 rupies om man åker lågprisflyg, tåg kostar 280 (sleeper-class).

Tåg mellan Mumbai och Dehli tar nog ca 20 timmar (16 med express har jag för mig)

Tåg är ett väldigt smidigt sätt att ta sig fram i Indien, dessutom sparar man ju en hotellnatt om man åker nattåg. Är man på en kortare resa med större budget fungerar ju flyg utmärkt, dock får man lägga till att det nästan alltid är dyrare att ta sig till och från flygplatser (sist vi flög från Goa till Mumbai tog flyget en timma och taxiresan till hotellet i Mumbai tog över 2 timmar)

Undvik Calangute/Baga om ni kommer till goa, fina stränder är Palolem i söder och Vagator i norr.

Vad det gäller namnet Mumbai eller Bombay så används Bombay fortfarande flitigt även av dom som bor där. Mumbai är namnet som en av folkgrupperna använder, de andra är arga för att det numera heter Mumbai eftersom dom känner sig diskriminerade, så Mumbai eller Bombay, säg vad du känner för, alla förstår vad du menar ändå

Du kan köpa e-biljetter på http://www.irctc.co.in tänk då på att du måste ha ditt passnummer på biljetten och alltid bära med dig gilltigt leg.

En enklare och bättre sida för att få en överblick över avgångar, tider, priser mm är http://erail.in

Skicka mig ett PM när ni är här så tar vi en Kingfisher!
#23 2008-01-17, 13:29
knytblusen
Tips på några ställen:

NORRA GOA: Håller med om att man ska hålla sig undan Calangute och Baga.
Anjuna och Vagator i norra=skön stämning, hippies som joggar i string, risiga britter, knark, ändå mysigt. Var där i år och för fem år sen, inget hade ändrats.
Stränderna mellan Vagator och Arambol: jävligt sköna. Mindre hysteri och mycket ryssar och lugna barnfamiljer. Ödsligare och härliga stränder.
Arambol: Mer uppstyrd hippieverksamhet, svenne-yoga. Lugnt. Mindre party än Anjuna och Vagator.

SÖDRA GOA: Har tyvärr ite varit där än, har hört att stränderna kring Palolem är bra och det verkar vara poppis att backpacka dit nu bara man håller sig undan charterstränderna.

GOA: Maten smakar piss och spriten är billig. Knark lättare att få tag på än snabbt internet. ÅK MOPPE. Hyr en moppe och du kan åka överallt, åtminstonde om du åker mellan stränderna i norra Goa när du är där. Inte alls läskig trafik. Jag har aldrig suttit bakom ratten i en bil men var säker på moppen efter en kvart. Håll till vänster bara.


GOKARNA: Var en samling totalt ödsliga hippiestränder, vissa får man klättra till. Otroligt skön spartansk känsla men tyvärr har jag hört att det blivit turistigt. Numera går direktbussar dit. När jag var där fanns varken www eller en enda liten hål-i-väggen butik. Bara hyddor att sova i, vatten att plumsa i, ngt fik och stranden. Men, så blir det såklart tillslut. Det är säkert mysigt än och kanske kan du hitta "nya Gokarna".


HAMPI: Sjukt fint ställe, med på UNESCOs korta fina världsarvlista på platser att bevara. Stora stenbumlingar formar ett bisarrt landskap. Underbart ställe men har tyvärr blivit väldigt turistigt på så sätt att indierna själva drar dit så håll till på andra sidan "rivern" och bo i fräsch hushydda för 20 spänn. Mkt israeler dock.
Gå upp på berget til Hanuman temple, massor av apor och otrolig solnedgång.
Hampi är ett måste. Fridfullt, jävligt fint och JÄVLIGT FINT, sa jag det kanske?


KODAI KANAL: Rekommenderar starkt att åka upp på nåt berg i södra/mellersta Indien. Klimatet är typ svensk sommar och det är väldigt vackert och mycket exiltibetaner.


KERALA: Jag var bara i Varkala. Väldigt avslappnat, roligt att dom är kommunister och har spontana strejker lite överallt en timme då och då när dom vill stanna bussen och vila eller så. Indierna i Goa och Kerala är sjukt mkt lugnare än i resten av Indien.
Varkala har jävligt höga vågor så det är roligt att bada. Mkt yoga, tai chi och sånt men ett bra ställe att ta det lugnt på.


CHENNAI/MADRAS: Vidrig storstad i södra Indien. Åk inte dit.


MADURAI: Alltså jag hatade alla stora städer. Vissa verkar gilla Madurai dock. Var där i flera veckor pga. en grej och tog tillflykt till Kodai multipla ggr. Madurais stora tempel ar maxat.


VARANASI: Roligt med Varanasi såklart. Helt klart helig stad, jag fick spikrakt hår, min högsta dröm!


DARJEELING: Skönt gammalt kolonisamhälle bland berg och teodlingar i norra Indien. Väldigt fint och lugnt. Kallare. Mina kompisar älskade det men jag hade gjort slut med min sambo via mail så jag minns mest Darjeeling som en dimma av ångest.

NEPAL: Alltså hinner du så åk dit. Underbart. BERGEN! Maoisterna ute på landet. Galet land där man slaktar kungafamiljen för att själv ta makten. Pokhara och Katmandu var jag i och jag älskade båda ställena. Varning för att ge sig ut på trekking utan karta och guide i Pokhara, vi satt och plockade blodiglar från varandra en halv dag. Katmandu har ett särskilt turistområde vilket är ganska skönt att hänga i och så ta utflykter i resten.


Ja, det finns oändligt att göra och se i Indien. Du kommer att märka att 2 månader är väldigt kort tid och 30 000 JÄVLIGT mkt pengar.
#24 2008-01-18, 14:17
Avonlea
Ursprungligen postat av beabea
Hej!

Nu har min kompis i Italien och jag bestämt oss för att förverkliga vår Indiendröm i år. Flera av mina kompisar har nyligen varit i Indien och jag har råkat få indiska kompisar här hemma. It's a sign

Eftersom jag känner folk i Bombay och Chandigarh vill jag besöka båda ställena. Min italienske kompis vill absolut ha sol och bad, så vi funderar på Goa. Men "måste" man åka till Goa? Finns det schyssta stränder kring Bombay?

Skulle vara schysst att t.ex. flyga till Goa eller Bombay, hänga där ett tag, åka norrut och sedan flyga hem från Delhi. Eller är det bättre att göra tvärtom?

Är det totalt knäppt att tänka på tågresa mellan Bombay och Delhi? Hur långt kan det ta? Är det fördelaktigare att flyga? Fast tåg är ju schysst i och med vyerna... Finns det nån sajt där man kan kolla tågpriser och -tider?

Har kollat i de flesta Indientrådar här inne, så jag vet det mesta som står i dem. Har dock inte hittat svar på ovanstående frågor.

P.S. Jag vet att man "borde" skriva Mumbai, men det tar emot.Att börja resan i Goa, kan göra att inte kulturchocken blir lika stor. Mindre trafik, mindre tiggare och renare. Samtidigt kan det vissa perioder vara rätt kallt i norra Indien, speciellt på nätterna. Så det är en smaksak om man vill börja eller sluta lugnt. Kan vara rätt skönt att bara ta det lugnt och vara på samma plats en vecka också och på en plats där det är lätt att hitta mat och förnödenheter.

Det finns finare nattåg med mat, Rajdhani. De finare dagtågen heter Shabati.
På den här sidan kan du se hur tågklasserna ser ut: http://www.seat61.com/India.htm#classes

Fönstren i 2AC och 3AC-klasserna är tonade och det finns i bästa fall skynken att dra för kupéerna, inga dörrar. Man får två lakan, en filt och kudde med örngott i AC-klasserna. Ett tips är att köpa med sig något ätbart och vatten, även om det säljs mycket chaite och annat, men ibland kan det dröja timmar innan någon kommer och säljer något. Jag tycker det var väldigt lugnt på nätterna jämfört med att åka ett svenskt sovtåg.
Tar man överslafen kan man även ligga där och vila på dagen. Räkna med ett par timmars försening med tåget. Rajdhani och Shabati-tågen ska dock ha företräde har jag hört.

Inrikesflyg kan du boka och betala här: makemytrip.co.in/