Hitta diskussioner med liknande innehåll

Marocko, Agadir, oro.

#1 2007-11-16, 21:52
Nima_P
Har läst lite andra delar av forumet med folk som skrivit om marocko. Men ville inte fortsätta där utan vill ha lite svar på några frågor.
Ska åka dit i början av Januari och har fått tag i ett ganska okay hotell. Det står att det är 5 stjärnor, men tvivlar på det, utan tror snarare det är 3-4 stjärnor.
Hotellet heter Kenzi Europa.
Jag ska dit med min flickvän, och vi ska vara där en vecka. Både hon och jag är från Iran, och vi ser ut som araber (kanske lite ljusare).
När man läser runt här så står det hela tiden olika. Folk som har olika upplevelser och några gillar det några inte.
Varken jag eller min flickvän kan franska eller arabiska. Vi ska dit för att se landet, inte festa eller röka eller mysa med prostituerade.
När jag läser så tappar jag snabbt intresset för landet. Men de flesta som skrivit ont om landet är i jakt på droger och festa och humpa med kvinnor.
Har du varit i Marocko, Agadir, och tyckt om landet? Tycker du det finns något man måste göra?
Vad kostar det att åka taxi till Marrakesh? Finns det något bra att köpa där nere, Som kläder, väskor, skor etc?
Finns många frågor man har, och några av frågorna får man besvarat när man väl är på plats. Men några frågor kan göra att man avstår från att åka dit.

Viktigaste är : Tycker du det är värt att åka till Marocko, Agadir?

edit:
Vi kommer säkert åka runt mycket, till byar o naturreservat, om jag lyckas övertala tjejen.
edit2:
Om man åker med taxi till en by, säg 7 mil utanför. Hur tar man sig tillbaka?
Måste man verkligen vaccinera sig? gjorde du det?
#2 2007-11-16, 23:46
cmfarsta
Jag var i Agadir när jag var runt 5-6-7 år, så det är några år sedan. Men jag behövde inte vaccinera mig vad jag kommer ihåg.

Det jag kommer ihåg från landet var människorna. Riktigt jobbiga typer. Gick man på gatan slet de i en för att putta in mig i butiker och vilja köpa nåt. På stranden kom det en munkförsäljare med en munk i handen och stoppade in i truten på mig, så skulle han sedan ha betalt av farsan. Men jag var ju barn så det kanske har betydelse.

Vi tog en taxi upp till ett berg med fin utsikt, vet inte vad det heter men tror det är rätt så känt. Väl där så väntade taxichaffisens polare. De ville köpa morsans klocka, slängde ormar runtom min farsas hals och jag fick en get eller liknande i famnen. Min storebror slängde de upp på en kamel så försvann han med en arab på "guidening" och var borta ett tag.

Men det här var ju i början av 90-talet så det kan ju ha förändrats en del sedan dess. Du Nima_P fick kanske inte svar på det du ville veta men det här är mina minnen från Marocko.
#3 2007-11-17, 12:32
Nima_P
Det du skrev duger för att få en liten bild av hur det är.
Men så är de i alla länder. Var i cypern och även där försökte alla sälja saker.
Man får väl tolerera det några dagar.
Atlasbergen tror jag det är, och dit måste jag

Fler som har varit i Marocko, Agadir?
#4 2007-11-17, 12:56
Coolcitte
Träffade en marockan på ett jobb för ett tag sedan. Han sade att om man villa ta det lugnt, och relaxa så skulle man åka utanför dom större städerna som Casablanca och Agadir. Där var det tydligen väldigt fint och priserna var väldigt låga. Om man ville fynda så skulle man göra det ute i dom mindre städerna, där dom har stora marknader. Om du är iranie och ser ut som arab försöker dom nog inte lura dig lika mycket som om det var kritvit svensk. Marockanden på jobbet berättade skräckhistorier om svenskar som hade köpt mattor som såg jättefina ut, hög kvalité och så vidare, och betalt 25-30.000 för det, och sen blivit stoppade i tullen där flygplatsvakterna frågade vad dom fått betala. Svenskarna har ju glatt kastat ut 25-30K. Egentligen är mattorna bara värda 2-3.000. Så man kan hitta både prisvärda och bra saker och skräp på marknaderna. Rekommenderar dig att vaccinera dig. Man vet ju aldrig.
EDIT: Läs den här tråden: http://www.flashback.info/showthread.php?t=396159
#5 2007-11-17, 14:18
Nima_P
Mm, det är de jag planerat att göra, vill inte vara i Agadir jämt, utan åker gärna ut på utflykter. Älskar natur och historia, gamla byar, ruiner o annat.

Men hur är de med vattnet där? Är de salt eller sötvatten? Är de blått vatten eller är de som i Sverige?

tittar man på denna bild är de blått:
http://www.airportdirecttravel.co.uk/live/Portals/10/Morocco/Beach-at-Agadir.gif
(men allt photoshopas nu för tin)
Jämför med denna:
http://www.agencimo.net/images/photos/investir/agadir_baie.jpg

Eller ska man glömma badandet? Tänkte kanske inte är så varmt vid den här tiden, början av Januari.
#6 2007-11-17, 15:06
Moffegrev
Jag och brorsan åker dit över jul för att surfa. Ska man surfa är det atlantkusten som gäller, ska du bada är det medelhavet där det är lite varmare, men där finns tyvärr inga vågor.

Aldrig varit där tidigare, men hoppas på det bästa.
#7 2007-11-17, 15:26
aphrodisia
Jag tror att ni skall tänka att ni bara använder agadir för att sova första och sista natten. Agadir är en tråkig stad för turister. Marrakesch däremot var magiskt.. Finns bussar som går från agadir. Atlasbergen skall också vara jättefina att resa i. Det finns alltid billiga hotell rum.
Om ni är ute efter havet så skall essouria vara en trevlig ort. ha en trevlig marocko tur! jag åker gärna tillbaka...
#8 2007-11-17, 15:41
Nima_P
Ursprungligen postat av aphrodisia
Jag tror att ni skall tänka att ni bara använder agadir för att sova första och sista natten. Agadir är en tråkig stad för turister. Marrakesch däremot var magiskt.. Finns bussar som går från agadir. Atlasbergen skall också vara jättefina att resa i. Det finns alltid billiga hotell rum.
Om ni är ute efter havet så skall essouria vara en trevlig ort. ha en trevlig marocko tur! jag åker gärna tillbaka...

Marrakesch är nog de första vi ska resa till, och den behövs det 2 dagar på, då det ligger 25 mil därifrån.
Vi har ett 5stjärnigt hotell, vilket nu känns onödigt när du säger att man bara ska vara där 2 nätter
Men resten av orterna, atlasbergen osv kan man ju resa till under en dag om jag inte förstått de fel.
Man kan åka dit kl 14-15 på eftermiddagen då det tar max 2 timmar till längsta sträckan , och vara åter igen runt 20-21 tiden.

men jag tror mesta dels av tiden kommer vi inte vara i Agadir, utan runt om. Som sagt så fascineras jag av forntida monument, gamla orörda byar och ruiner.
Får hoppas de blir en riktigt fin resa så man åker tillbaka någondag

Fler historier?
Några fler som varit där?

Till dig som surfade, kan man bada utan att frysa som i Sverige?
#9 2007-11-18, 19:00
Squalo
Varför detta Agadir? Jag lyckades efter lite letande lokalisera stället på kartan. Men den stan är väl bara intressant om man vill titta på vattnet eller?

Jag har funderat lite flyktigt på att åka till Marocko några dar nu snart. Typ första veckan i december.

Antingen att flyga till Marrakech, och sen ta sig till Fes och flyga hem därifrån. Eller om man tar sig upp mot Tanger, över till Spanien, och flyger hem från Spanien.
#10 2007-11-21, 16:58
hoci
Marocko är grymt men undvik Agadir. Även marockanerna själva verkar tycka
Agadir är kass. Massa jobbiga turister, hetsig stämning och ful stad. Det finns dom som jobbar i Agadir men pendlar skitlångt för att slippa bo där.

Essaouira och Atlasbergen är grymt soft. Livet går snudd på baklänges på vissa ställen och väldigt laidback attityd på folket. Sen finns det såklart rötägg men det gör det väl överallt... Man behöver inte boka boende, många familjer hyr ut rum i sina hus från kanske 50 spänn/natt. Standarden varierar, milt uttryckt.

Casablanca är ganska stort och stökigt. Finns dock rätt coola uteställen där.
#11 2008-07-16, 13:59
carltonseth
Marrakesch flög jag till via Bercelona från Göteborg. Med lite letande hittade jag billiga flyg med ryanair t/r.

Flög dit på random och bokade ett 5 star hotel på hotels.com.

Akta er för Taxi bara, åk hellre mindre bilar (typ fiat punto) än Mercedes e-klass från 1980.

Marknaden i Marrakesch var helt fruktansvärd, förstår inte varför folk säger att det är helt underbart där. Man blev påhoppad hela tiden och min tjej blev behandlad som ett djur. Hon skulle till varje pris köpa smycken där och jag var inte alls road. Tog ett par starka GTs innan jag följde med henne dit för att klara trycket.

Man blev lurad vart man än var, påhoppad vart man än gick på egen hand.

Snittlönen där nere enligt killen som körde taxin var c.a 2000 sek.

Alkohol går inte att få tag på om man inte är på hotelbaren. Lyckades åka till den franska delen för att gå tag i lite vin och sedan fanns det en mindre kiosk på storgatan som sålde heiniken 6-pack för 100 sek b.la.

Vaccin var inga problem och det bästa minnet från Marrakesch var inte den pålurade 10 rätters middagen för 500 sek per skalle som jag en taxi snubbe körde oss till utan till Mcdonalds egna hamburgare McArabia.

De som älskar djur bör inte åka dit, djurplågeri på högnivå var du än går, hästar som blöder o är stressade, igelkottar o andra vildadjur i bur överallt. Ormar och apor.

Var riktigt glad när jag landade i Eu igen.

Det finns mycket knark där nere och det var ett hippeställe för hippies på 70 talet. När jag lanade med vanligt flyg i frankrike var tullen riktigt på hugget kan man säga, plockade allt o alla.
#12 2008-08-03, 11:19
gutegirl
MArocko är en förtryckarstat i klass med Israel och bör bojkottas för sina människorättsvidriga handlingar gentemot befolkningen i Västra Sahara som de ockuperar sedan trettio år tillbaka.