Hitta diskussioner med liknande innehåll

För oss som vill tågluffa 2008.

#1 2008-01-01, 20:29
Kapillär
Jag och en kompis planerar att tågluffa i Europa till sommaren, eventuellt Augusti. Vi vill helst slippa undan högsäsongens hysteri och värme.

På trettio dagar hade vi tänkt hinna med:
Sverige - Köpehamn
Köpenhamn - Amsterdam, tåg
Holland - London, båt
London - Paris, tåg
Paris - Barcelona, tåg
Barcelona - Rom, tåg

Förslag på hur hemvägen ska se ut?

Hur lång tid tror ni själva resandet kommer ta från en destination till en annan? I stora drag.

Funderar på Rom - Schweiz - Tyskland - Danmark - Hem.

I grova drag har vi räknat med att kostanderna kommer se ut som följer:
Biljetter - 4000:-
Mat - ca 3000:-
Övernattning (25 dagar, övriga ev. på tåg/tält) - 5000:-
Förfriskningar (Alkohol, Tobak, Godis etc) - 3000:-

Totalt 15000 spänn, per man allstå.

Vad tror ni om detta?
#2 2008-01-02, 00:00
merra
Budgeten ser rimlig ut och förslag på resväg hem skulle kunna vara en titt in i Bratislava, Slovenien. En tämligen trevlig stad må jag säga med underbart billig alkohol i småkiosker lite överallt. En pava vin för 14kr får vem som helst godtagbart tipsy'.. Därifrån kan ni enkelt ta er till Tyskland, och i Tyskland går snabbtåg som ni får åka på med Interrail-biljetten. I princip kan ni ta er genom hela Tyskland på bara några timmar och då är ni väldigt nära hem igen.

Om ni har tid, och inte har varit i Prag, så rekommenderar jag den staden med. Billigt som bara den och jädrigt god, fet, mat! Även därifrån tar ni er enkelt till Tyskland där tågen går fort som fan igen.

Tågen blir drastiskt skabbigare ju längre österut ni kommer men det är inga problem att åka på dem. Det funkar att sova på dem och toaletterna går att använda men är kanske ingenting man vill bajsa på alltid, avföringen går också rätt ut på marken på vissa av dom där skraltiga gamla tågen. Tåget jag åkte i Kroatien i somras uppfyllde ovanstående kriterier..
#3 2008-01-02, 03:44
Kapillär
Ursprungligen postat av merra
Bra grejs.


Tack för ett väldigt bra svar.

Vi vill gärna ha tips av er erfarna vad på vägen som är värt att se/uppleva etc. Gärna kulturellt, men även fester av den hårdare skolan. Restauranger, bra uteställen, rave... Ja, schyssta platser i allmänt.
#4 2008-01-02, 11:33
merra
..Kan väl fylla på med lite av det jag tyckte var bra upplevelser på min luff för att en potentiellt bra tråd inte ska dö. Först och främst så tycker jag att folket man träffar har stor inverkan på resan. Det är så otroligt mycket varierat folk på vandrarhemmen runtom i Europa, det räcker med att söka sig neråt Tyskland så hittar man massa kulturer i hostelbaren..

Har ni lust så kan ni ta tåget till Zell am See, eller annan alpby förstås, och ta en dag för att vandra i berg. Ni kan nog gott ta er 2000-2500meter om ni är raska. Vissa liftar går då och då även på sommaren i många byar. Alperna är vackert och en riktig naturupplevelse även på sommaren. Har ni otur så är det inte molnigt och således skymd utsikt..

Hyra scooter och åka omkring utanför själva 'staden' är också värt att göra en dag iallafall. Förvisso var vi i Kroatien och hyrde scooter tämligen billigt men det är en enorm frihet och ni kan ta er en bra bit. Vi åkte bl.a genom druvodlingar och upp på Makarska's höga höga berg på 1500m i solnedgången - så sjukt vackert! Sol såväl som berg finns ju runtom i hela Europa =)

..sen så menar jag Ljubljana, inte Bratislava i ovanstående inlägg. Även om Bratislava är en fin stad också men med lite mindre ungdomar. Vi gick på en studentfest men folk var inte så sugna på att prata med utbölingar
#5 2008-01-02, 14:39
Panpot
Kul! Jag kommer absolut att tågluffa i sommar.

Du skrev rave, gillar du elektronisk musik, ska du satsa på att besöka Sonár Festivalen i Barcelona, tror den går av stapeln i augusti. Troligen bästa elektroniska festivalen vi har i europa.
http://www.youtube.com/watch?v=hdatO742BC4 --> Låten är grym
http://www.youtube.com/watch?v=BgBvERXVSa8 --> och en till stört bra låt

Som det ser ut nu, så har jag en kandidat som vill haka på en tågluff, förhoppningsvis blir vi 4 boys. En idé är att man kan dela upp sig, säg i München, och bestämma att man ses 3 dagar senare i, typ Zell am See (som jag också vill se!).

Min imaginära rutt, för tre veckor är att boka ett billigt flyg med Ryan Air ned till europa (interrail kortet fungerar ju inte i landet man har köpt det i, right?) - förslagsvis typ Berlin. Därifrån dra ner till München, Nürnberg, se Österrike och Schweiz. (Eventuellt banga det och se Prag), sen dra ner till Toscana och hänga där i kanske 5 dagar - bara sola och slappa. Sen åka vidare till Nice och St. Tropez, upp genom Frankrike, vill gärna se Grasse. Vidare genom Champagne (innan dess kollat upp ngn vingård där man kan övernatta och provsmaka champagne / viner) Paris, där jag har bott tidigare och hälsa på vänner, sedan genom Belgien och besöka Leuven och Ghent, Amsterdam, Hamburg och sedan ta sig hem igen.

Jag tänkte också att det vore kul med lite lekar på resan, typ att göra crazy saker ger poäng. Den som kommer hem med flest poäng vinner ngt. Galna grejer kan vara att typ simma över Spree i Berlin, föreviga sig i ngn stad på ngt sätt osv. Humoristiskt och legendariskt
#6 2008-01-02, 23:03
Spanish_Johnny
Fast i Europa är väl just augusti högsäsong? I alla fall har jag för mig att de flestas lov och semestrar börjar en bit in i juli. Barnen går väl vanligtvis i skolan hela juni och dessutom är det ju som varmast i augusti.
#7 2008-01-03, 16:44
urbanexplorer
Ursprungligen postat av merra
Budgeten ser rimlig ut och förslag på resväg hem skulle kunna vara en titt in i Bratislava, Slovenien.

Slovakien..

Ursprungligen postat av Spanish_Johnny
Fast i Europa är väl just augusti högsäsong? I alla fall har jag för mig att de flestas lov och semestrar börjar en bit in i juli. Barnen går väl vanligtvis i skolan hela juni och dessutom är det ju som varmast i augusti.

Japp, iaf i Sydeuropa vad jag vet.
#8 2008-01-05, 18:05
pinuppan
Tycker du om öl, fet mat (typ grillat) etc så måste du förbi münchen, även om du inte "hinner" så ligger det ändå påvägen hem. Förgyllde min hemresa på tågluffen i somras.

Btw, ska du dricka ölen och äta maten så måste du bege dig till ett bräuhaus, brukar sitta en stor skylt utanför med t.ex. Löwenbräu (ett lejon)
#9 2008-01-06, 03:30
merra
Ursprungligen postat av urbanexplorer
Slovakien..


Japp, iaf i Sydeuropa vad jag vet.


Ja, jag la märke till detta när jag skrev mitt andra inlägg där jag även påpekar felet.. =)

Angående högsäsong så drar bl.a Tyskar igång sin semester fr.o.m Juli oftast och Juni månad är generellt sett rätt lågsäsong faktiskt - som jag upplevt det.
#10 2008-01-07, 00:31
urbanexplorer
Ursprungligen postat av pinuppan
Tycker du om öl, fet mat (typ grillat) etc så måste du förbi münchen, även om du inte "hinner" så ligger det ändå påvägen hem. Förgyllde min hemresa på tågluffen i somras.

Btw, ska du dricka ölen och äta maten så måste du bege dig till ett bräuhaus, brukar sitta en stor skylt utanför med t.ex. Löwenbräu (ett lejon)

Fan vad gött det är att sitta ute på en träbänk på en uteservering i södra Tyskland med bratwurst, potatissallad och en stor jävla öl!
Ursprungligen postat av merra
Ja, jag la märke till detta när jag skrev mitt andra inlägg där jag även påpekar felet.. =)
Sorry, missade detta.

Btw, vad kostar ett sånt interrailpass (eller vad det heter) som gäller för nästan hela Europa? Säljer SJ eller nån svensk resebyrå såna?
#11 2008-01-07, 21:04
Vi är fyra tjejer som också ska tågluffa 30 dar i sommar, sitter och planerar nu.
vi hade tänkt börja den 23 juli typ med att flyga till London, sedan amsterdam, frankrike, barcelona, IBIZA italien, grekland, rumänien, ungern och tyskland. Låter det som en bra idé?

på tal om samla poäng, en som göra att man vinner direkt det är om man förför musse eller långben på disneyland.
vad kan man annars samla poäng på? lät som en jäkligt bra idé som vi också vill göra
#12 2008-01-07, 21:14
Spinnaker
Jag och 2-3 polare tänkte också tågluffa i sommar i Europa!
Pengarna är inget problem och vi vill helt enkelt se och uppleva nya platser runt om i Europa.
Självklart vill vi som ungdomar och festa väldigt mycket och drick oanständligt mycket öl!
Därför tänkte vi köra länder som tyskland, holland, tjeckien (åhh vilken fin öl de har dära), sen får vi väl se. VI tänkte iaf avsluta i Frankrike innan vi beger oss hem igen.

Det där med att förföra Långeben eller musse, kan bli ganska svårt för oss killar.