Hitta diskussioner med liknande innehåll

Visum/ESTA till USA trots prick i registret? Samlingstråd / Mod

#25 2007-03-11, 00:36
polyesterpam
Ursprungligen postat av liemannen666
Tjena. jag har varit i staterna 6 ggr som turist sen 2002.
Som svensk behöver du inget visum.
På flyget får du ett Visa waver att fylla i.


Han ska ju bo och plugga där i ett år.
#26 2007-03-11, 08:42
liemannen666
Ursprungligen postat av polyesterpam
Han ska ju bo och plugga där i ett år.-ja för fan!!!
då är det ju en annan sak.
Hur fan kunde jag missa det????
#27 2007-03-11, 21:32
Progress
USA är extremt hårda med visum och dom nekar i princip alla som står i registret. Dom tar iaf inte in folk som åkt dit för misshandel. Ska själv snart ansöka om studievisum i USA, men är prickfri som tur är. För din del, det är ju värt ett försök förstås. Bli dock inte förvånad om du blir nekad.
#28 2007-03-15, 18:54
Svart_Afghan
Jag ber att få kapa tråden lite, med en frågeställning liknande tsŽs.

Min bror ska liksom ts studera i USA i ett halvår-år.
För mer än fem år sedan dömdes han för skadegörelse ("klotter"). Han torde således inte längre finnas kvar i kriminalregistret. Finns det någon risk att amerikanska myndigheter ändå får reda på att han är dömd? Vad skulle hända om han talade om det i sin visumansökan ( jag förutsätter att det förekommer en sådan fråga vid ansökan ) ?
#29 2007-03-15, 20:39
Bjurra
Ursprungligen postat av Svart_Afghan
Jag ber att få kapa tråden lite, med en frågeställning liknande tsŽs.

Min bror ska liksom ts studera i USA i ett halvår-år.
För mer än fem år sedan dömdes han för skadegörelse ("klotter"). Han torde således inte längre finnas kvar i kriminalregistret. Finns det någon risk att amerikanska myndigheter ändå får reda på att han är dömd? Vad skulle hända om han talade om det i sin visumansökan ( jag förutsätter att det förekommer en sådan fråga vid ansökan ) ?


Det finns väl ingen som helst anledning att tala om det i ansökan? Vad skulle han ha att vinna på det?
#30 2007-03-16, 01:20
Svart_Afghan
Om det nu är så, att dom har möjlighet att kontrollera att de uppgifter man lämnar stämmer , kan det ju vara en ide att tala sanning. Alltså om dom på ngt sätt har möjligheten att kolla om man har varit med i kriminalregistret tidigare, även om man fallit ur för ett par år sen.
#31 2007-03-21, 11:06
jan-e
Om du har varit straffad måste du ansöka om visum. Problemet är bara att du kanske kommer ha svårt att få något.
#32 2007-03-21, 11:18
dk2
Har du blivit arresterad eller dömd för något brott måste du bifoga ett utdrag från polis- och domstolsregister. Ditt brott är så pass ringa att du t.o.m. kan strunta i att ange det i blanketten, tro mig. Och Amerikanska passkontrollen har inte tillgång till svenska polisregistret.

Jag kan LOVA dig att du kommer bli beviljad ett visum.

Lycka till.
#33 2007-04-03, 13:22
Biochem
Förhoppningsvis är det okej att även jag kapar tråden lite, med det här dilemmat:

Hoppas att någon här kan hjälpa mig. Saken är den att jag ska åka till USA ikväll (ja, ikväll o_O), och har fixat det nya biometriska passet och allting sådant, hittat en fin biljett etc. etc.

MEN

så kom jag på att jag åkte fast för snatteri för ungefär fyra-fem år sedan (minns inte exakt och har inte tid att beställa utdrag ur straffregistret).

Mina frågor är:

1) Finns det risk att jag blir hemskickad, då preskriberingstiden för snatteri är 5 år? Vad kan hända på flygplatsen?

2) Finns det något sätt jag kan få reda på min preskriberingstid idag, antingen genom att ringa rikspolisen eller annat?

3) Hur stor är sannolikheten att jag inte släpps in?

Tacksam för alla svar jag kan få.

EDIT: Jag har alltså inget visum, men ska bara stanna turist i 30 dagar.
#34 2007-05-22, 09:22
Ptolemaios
Som alla andra frågeställare har jag samma problem.

Efter att jag körde bil dagen efter en fest, så fick jag ett strafföreläggande som gjorde att jag tappade körkortet ett par månader samt dagsboter på grund av etaolmängden i blodet. Min enda belastning i registret för övrigt.

Har planerat att resa till USA efter sommaren, men är orolig när det gäller att söka turistvisa. Hur stor/liten är chansen att jag bevilljas ett turistvisa med detta i bagaget?

Visst kan jag resa på Visa Waiver Program och neka till allt på blanketten. Men skulle det visa sig att jag blir nekad inträde, så måste jag söka visa via ambassaden nästa försök, på grund av det nekade inträdet i landet. Då lär ju chansen att få det visumet godkänt vara obefintlig då jag redan uppenbarligen ljugit tidigare.

Har en trevlig dam i Virginia som for hem från mig för några veckor sedan, och jag tror ju inte vi får möjligheten att träffas överdrivet mycket i framtiden om det bara betyder att hon kan hälsa på mig och inte viceverca. :'(
#35 2007-06-13, 10:22
Butters
Du som bara ska vara där en månad som turist får fylla i en Visa Waiver (en grön lapp). Tips är att inte kryssa ja på frågorna om du varit involverad i terroraktiviteter.

Snatteri eller fyllekörning räknas inte som terroraktiviteter.
#36 2007-06-16, 22:33
Lucky Luciano
En bekant var rätt full på flyget och fyllde i den där lappen mkt slarvigt, kryssade förmodligen i att han var terrorist eller något. Iallafall fick han sitta 2-3h vid airport security och förklara att han var full på planet och bara "skojjade" de kollade väl upp honom i registret eller något men sen fick han gå bara =)