Hitta diskussioner med liknande innehåll

Visum/ESTA till USA trots prick i registret? Samlingstråd / Mod

#985 2019-12-16, 23:27
Ursprungligen postat av PurpleGermany
Så du menar att han ska chansa på ESTA?

Du kom undan med två ringa narkotikabrott?


Ja, som jag har sagt flertalet gånger, dom har inte tillgång till vårt belastningsregister. Varför göra det svårare än det behöver vara.
#986 2019-12-17, 02:23
PurpleGermany
Ursprungligen postat av Pr33
Ja, som jag har sagt flertalet gånger, dom har inte tillgång till vårt belastningsregister. Varför göra det svårare än det behöver vara.
Ja, alltså googlar man lite så kommer man över några skräckhistorier om folk som blivit hemskickade. Stickprov? vettefan!
#987 2019-12-17, 03:13
NordicKnight
Utländska myndigheter enligt 11 § lagen om belastningsregister få ut uppgifter ur belastningsregistret.

Varför tror folk att USA av alla inte kan begära utdrag?
#988 2019-12-17, 06:46
Ursprungligen postat av NordicKnight
Utländska myndigheter enligt 11 § lagen om belastningsregister få ut uppgifter ur belastningsregistret.

Varför tror folk att USA av alla inte kan begära utdrag?


Länk till det?

Som jag förstått det är du den enda som kan begära ett utdrag om dig själv.
#989 2019-12-17, 22:58
QuantumFool
Ursprungligen postat av Pr33
Länk till det?

Som jag förstått det är du den enda som kan begära ett utdrag om dig själv.

Länk
11 § Uppgifter ur registret får lämnas till en utländsk myndighet eller en mellanfolklig organisation, om utlämnandet följer av en internationell överenskommelse som Sverige efter riksdagens godkännande har tillträtt eller av en EU-rättsakt.
Lag (2012:218).
#990 2019-12-18, 17:49
WWTC
En sak att tänka på om man ljuger på visum ansökan och kommer in i landet så riskerar man upp till tio år i federalt fängelse. USA bryr sig inte om att domar blivit "gallrade" eller benådade, bara om det fallit en dom.
Läser man på nätet hittar man artiklar om folk som åkt på semester med förhållandevis "små" domar som hamnat i en orange "jumpsuit" i federalt häkte.
Hur ofta dom driver en sådan mål till sin spets beror väl på. Har man dessutom en skitnödig attityd så blir det nog inte skoj.
#991 2020-01-14, 11:40
Rhynn
Hej! Har en fråga angående visa/ESTA.

Det är så att jag var i USA förra året med ett ansökt och godkänt ESTA. Detta gäller två år och nu om en månad ska jag mellanlanda i Miami för att sedan byta flyg vidare till Mexico. Behöver jag ansöka om ett nytt ESTA eller räcker det med detta som fortfarande gäller? Har hört från bekanta att man måste ansöka om ett nytt för att ändra ESTA från inresa till USA till transfer med flyg men hittar inte denna information någon annanstans. Tacksam för svar!
#992 2021-06-28, 01:37
Komvux.Student
Jag är förvirrad. Nog förstår jag att man skall fylla i en blankett där man skall svara JA eller NEJ. Men vilken människa erkänner helt öppet om denne begått brott och blivit dömd. Gör U.S.A en säkerhetskontroll efter sina svar?

T.ex får man visa upp ett belastningsregister eller hur funkar det?

https://www.lawline.se/answers/kan-jag-resa-till-usa-trots-att-jag-finns...


Får jag som är dömd för grov rattfylla komma in i USA? Jag blev dömd till samhällstjänst 2018 och har aldrig tidigare förekommit i brottsregistret. Hur långt tid är pricken kvar?


Svenskar omfattas av Visa Waiver Program, ett program som tillåter att vissa medborgare reser in i USA utan att behöva ansöka om visum. Detta innebär att man som svensk vanligtvis inte behöver ansöka om visum för att få resa in i USA. Istället krävs att man ansöker om ett inresetillstånd, genom en ESTA-ansökan.


I denna ansökan ska man svara på om man tidigare blivit dömd för något brott som innefattar "moralisk skändlighet". Vad som omfattas av begreppet "moralisk skändlighet" är dock inte helt tydligt då det är ett rätt svårtolkat begrepp. Jag kan inte helt utesluta att grovt rattfylleri skulle kunna utgöra ett hinder mot att få inresetillstånd.


Ni som har åkt till U.S.A och ansökt om denna ESTA-ansökan. Kan nii berätta lite?

Tack för svar!
#993 2021-06-28, 07:49
Frans-Jaeger
Dom kan inte samköra sina system med Sveriges hur som helst så det är ingen större fara. Jag hade missbruk och någon gammal villkorlig dom när jag åkte till staterna. Svarade bara "nej" på alla frågor och då blir man automatiskt godkänd. Svarar du ja på någon fråga så blir du automatiskt nekad men du kan åka till amerikanska konsulatet i Stockholm och med underlag visa vad du gjorde. Är det inte allvarligt så lär du få ok att åka, med då krävs att du alltid gör så här hädanefter eftersom du nu är flaggad i deras system.

Så en mindre sak kan du ju hävda att du inte ansåg det vara moraliskt skändligt med det du gjorde.

Jag skulle säga så här: Ska du bara dit på semester och inte har planer på framtida långa vistelser så ljug och svara nej på alla frågor. Men om du någon gång tänkt att kanske åka till usa för att jobba, föreläsa, studera, bosätta dig eller annat så ljug inte. För all din skit kommer uppdagas under den processen och har du ljugit en gång innan tex i en esta ansökan så är du körd.