Lämna Sverige, flytta utomlands, starta ett nytt liv (samlingstråd)/mod

#2401 2020-09-25, 20:41
Ursprungligen postat av Paradisum
Blir flytt till Filippinerna så fort vi har en passiv inkomst på ca 15k/mån. Har byggt hyresfastighet där och investerar på börsen. Hoppas på flytt inom 5 år. Bra klimat, fantastiska människor, katolskt (till största del), unik kultur, otroligt vackert, billigt osv.
Kommer inte låta mina döttrar växa upp i Sverige.

Ja, dina döttrar kanske har bättre möjligheter på Philis...
Jag lät mina växa upp i Sverige.
Med gratis universitetutbildning, så har jag nu två döttrar med fiiinfina inkomster. Domare på tingsrätten och lärare. / just saying
#2402 2020-12-18, 21:03
Panzeradler
Ursprungligen postat av syrakk
Hej!

Livet har blivit knepigare än tidigare nämnt. Jag står utan bostad från sista september, jag har tappat kontakten med i princip alla jag känner och är polisanmäld för diverse dåliga beteenden. Och Corona blev värre än jag förutsåg och inget land lär ta emot mig. Med andra ord lär jag hamna på gatan snart.Nå, har du ordnat upp din skit? Trots allt är du aktiv på Fb och så mycket till uteliggare antar jag att det inte blivit av dig. Det vore ju intressant att få höra hur långt från mammas lägenhet du lyckades krypa innan världen ramlade ner på dina axlar och du återvände till hennes trygga barm?
#2403 2021-01-03, 18:23
mimimex
Nu har jag bott i Österrike i ett halvår. Det är svårt att leva här om man inte kan språket. När jag lämnade Sverige så var jag naiv och trodde att jag kunde överleva med den lilla tyska jag kunde (A2). Jag lärde mig tyska hemma genom att titta på Youtube-videos och läsa online-tidningar. Tycker det är allra svårast på jobbet. Om man inte förstår sina kollegor, så uppstår det förvirring och missförståelse på arbetsplatsen.

Ute i samhället upplever jag dock inte problem när man talar med österrikare. Så länge man talar tyska med dem så är de hjälpsamma och trevliga. De visar hänsyn och anpassar språket när de hör att man inte talar flytande tyska. Däremot om man överhuvudtaget inte talar tyska med dem så kan man räkna med att i 9 av 10 fall att bli avvisad. Det är väldigt få österrikare som talar engelska. På min arbetsplats talar ingen engelska.

Nu har jag lärt mig en hel del tyska sen jag flyttade hit (B2) och kan tala tyska utan problem men grammatiken är inte lätt. Jag rekommenderar verkligen att man läser en tyska kurs i Sverige innan flytten hit för att öka chanserna till bostad och jobb.

För övrigt så tycker jag Österrike är ett fantastiskt land med en vacker natur och kultur. Vädret är bättre. Sjukvården har hög standard. Priserna är lägre. Kollektivtrafiken är punktlig. Kriminaliteten är låg. Det är tryggt att bo här.