Hitta diskussioner med liknande innehåll

Turkiet - Side, erfarenheter och tips?

#13 2007-09-19, 15:27
erikbe
Ska åka till Side om ett par veckor. Inga problem att handla med kort när nere va? Visa o Mastercard. Eller är det bäst att ta med sig en massa turkpengar?
#14 2007-09-19, 17:54
NoRegrets
Jag skulle föredra att inte använda kort. Dom försöker vid varje tillfälle att lura av dig pengar. Så ta med euro eller lire. De gick bra att handla med både och nästan vart som hellst. Menyerna stod i Euro och Lire.

Men kom ihåg att dom gör ALLT för att lura av dig pengar... så va inte girig för att de e billigt!
#15 2007-09-19, 18:44
joker
Har skrivit det förr och skriver det igen:

Det finns ingen anledning att ta med just Euro till Turkiet om man bor i Sverige och får lön i SEK. Turkiet har en egen valuta Yeni Turk Lirasi, som är landets officiella valuta och gäller överallt. PÅ tursitorterna accepterar dock många näringsidkare även Euro, Dollar, Shekel, Kronor, UK£ och vad som helst. Men att växla till Euro när man ska till Turkiet gynnar enbart Forex, ingen annan.

Bor man däremot i Finland kan det vara vettigare att ta med Euro eftersom man ju inte behöver växla till sig Euro.

Ta med YTL, och kort!
#16 2008-04-01, 23:48
coffe_olb
Nu är resan till Side bokad till den 15e maj till ett överkomligt pris.
Valde Turkiet pga begränsad budget och med förhoppningen att det kommer va hyfsat skönt väder? Någon som varit där i mitten av maj, hur vart var det där då?? Skönt i vattnet?

Tips på nån bra utflykt?? Finns det några riktiga pärlor till stränder om man åker en bit utanför staden?
Något man ska passa sig för??

Har läst runt en hel del på diverse google-sökningar och har fått ett väldigt blandat intryck av Side, verkar som att antingen hatar man stället eller så älskar man det. Hur ser erat helhetsintryck ut?

mvh coffe

EDIT: Ps. åker med flickvännen så tips på några mysiga platser eller restauranger vore fint!
#17 2008-04-02, 01:16
joker
Har ej varit just i Side. Men att besöka storstan Antalya tycker jag är ett måste. Kan vara skönt att se lite normala turkar som inte har "special price only for you". Har ni råd och tid, så ta en utflykt till Pamukkale.
#18 2008-04-02, 12:50
Noonah
Helt meningslöst inlägg, men jag var i Side för en 15 år sen, och har samma tips som joker, Antalya och Pamukkale. Jag kommer ihåg att stranden i Side var grymt fin, en av de bästa jag varit på i Europa (ja, Side ligger egentligen i Asien, jag vet). Det var rätt turistifierat redan då så det är nog tyvärr rätt givet att de flesta restauranger serverar svenska köttbullar med lingonsylt...

En tvådagars utflykt till Pamukkale var resans höjdpunkt. God tur!
#19 2008-04-02, 13:33
farbror Sven
Jag var där för tio år sedan så jag har knappast något att bidra med men tid och plats låter utmärkt. Vi bodde i Antalya och tog en buss till Side. Antalya är som sagt värt en tur. Vi fann en del utmärkta restauranger, fulla med lokalinvånare/ turistande turkar.
#20 2008-09-04, 20:31
Tobbzilla
Hej!

Ska resa till Turkiet nu den 1:a oktober, flyger ifrån örebro någon gång på eftermiddagen tror jag. Ja kommer bo på detta hotell

http://www.ving.se/hotel/hotelMaster.aspx?categoryid=1&regionid=1154...
i side.

Någon mer som ska dit då, eller som kanske varit i närheten förut som kanske kan tipsa om nå kul man kan hitta på där?
#21 2008-09-05, 14:11
jojjeblom
Var själv med familjen i Side slutet på juni, vi bodde på Side village så vi gick förbi hotellet du ska bo på när vi skulle till stranden.

Det som vi gjorde förutom sol/bad, varje eftermiddag promenerade vi på stranden in till Side stad tog ca:en timme det var jättemysigt .
#22 2008-09-05, 15:25
Tobbzilla
Ursprungligen postat av jojjeblom
Var själv med familjen i Side slutet på juni, vi bodde på Side village så vi gick förbi hotellet du ska bo på när vi skulle till stranden.

Det som vi gjorde förutom sol/bad, varje eftermiddag promenerade vi på stranden in till Side stad tog ca:en timme det var jättemysigt .


Okej .. Låter bra det. Har varit där en gång förut själv också men då var jag typ 6-7 år så minns inte värst mycken från den resan, haha..
#23 2008-09-07, 13:57
people
Åker oxå med Ving till Side den 1:e okt, dock från Arlanda. Tror vi skulle bo på Begonville Side(eller om det var Side Village)
#24 2008-09-08, 17:18
Tobbzilla
Ursprungligen postat av people
Åker oxå med Ving till Side den 1:e okt, dock från Arlanda. Tror vi skulle bo på Begonville Side(eller om det var Side Village)


Okej, samma stad/by eller va de nu är iaf .. Varit där förut eller ?