Hitta diskussioner med liknande innehåll

Billigt att resa till Färöarna?

#1 2008-04-21, 17:45
Gyllenborst
Är riktigt sugen på att besöka Färöarna nu i sommar och undrar om någon här har erfarenheter av landet. Är det dyrt att resa? Vilka resrutter är att rekommendera, är det flyg direkt eller kan man kanske ta någon färja från Norge för att få ner priset?

Tacksam för svar.
#2 2010-11-08, 00:54
cornerman
Jag ser att det här är en riktigt gammal tråd men jag ska försöka återliva den. Det går att flyga från Arlanda men det är knappast det billigaste sättet. Det finns båtturer från Köpenhamn som är ganska billiga flygeln till Färöarna är också ganska billig om du jämför med i Sverige. Det beror på att Danmark och Färöarna vill ha bra förbindelser, och så är många av båterne lastade med matvaror som ska till Färöarna.

En annan variant är att Först åka till Island och sedan ta sig med båt till Färöarna. Det jag måste tillägga är att resan till Island är inte billig men själva båtresan är.och vill du besöka både Island och Färöarna så är det här en lösning.

Det går också båtar från Bergen i Norge till Färöarna men jag skulle endast rekommendera detta om du är på ett ärende i Bergen. Resan mellan Oslo - Bergen tar nämligen 10 timmar. Om du tittar på n karta så kommer du tro att jag ljuger men det är faktiskt sant. troligen för att man åker upp i så många berg. Det är en vacker resa men onödig om det bara är Färöarna som du vill besöka.

Det går också många Färjor mellan Skottland och Färöarna. Färjan stannar till på dem Skottska öarna Orkney och Shetland på vägen till Färöarna.

Vill du till Färöarna på snabbast möjliga vis åk direkt från Arlanda (jag har inte så bra koll på vilka andra flygplatser i Sverige som åker mellan Sverige - Färöarna.) Vill du komma undan lite billigare Ta ett flyg till Danmark, åk från Danmark till Färöarna med flyg.

Det finns väldigt många möjligheter på hur du kan åka till Färöarna och det är mycket upp till dig som person hur du vill åka. Men resan till Färöarna är i regel dyrare en vad resan till dem flesta andra europeiska länder. Detta är framför allt för att det inte finns så stor konkurrens om att flyga till Färöarna. Kom ihåg att det är ganska dyrt på Färöarna men det är väldigt vackert.
#3 2010-11-08, 13:29
alex1987
Det går inga direkt flyg från sverige till Vágar Airport, enda flygbolaget som trafikerar flygplatsen är Atlantic Airways från dessa platser:

Aalborg
Aberdeen
Billund
Köpenhamn
Reykjavík-City
London-Stansted (säsong)
Stavanger (säsong)
#4 2012-08-03, 15:49
ringway
Nu har jag försökt och försökta att använda det hör jävla internet, tänkte åka med 3 polare till färörna när sverige spelar där. Inte åkt med swedcamp utan göra en egen resa. Hittar inte ett skit på det där internet, hur tar jag mig dit och vad kostar det?
#5 2012-08-03, 18:53
alex1987
#6 2012-08-03, 21:17
ubersanta
Ursprungligen postat av ringway
Nu har jag försökt och försökta att använda det hör jävla internet, tänkte åka med 3 polare till färörna när sverige spelar där. Inte åkt med swedcamp utan göra en egen resa. Hittar inte ett skit på det där internet, hur tar jag mig dit och vad kostar det?


När MFF spelade där så var det tydligen färja som gällde för de fans som ville dit. Kommer inte ihåg färjelinjens namn, men du kan säkert hitta det genom googling.
#7 2012-08-03, 21:32
Millediablo
#8 2012-08-06, 01:29
Klintuz
Ursprungligen postat av ringway
Nu har jag försökt och försökta att använda det hör jävla internet, tänkte åka med 3 polare till färörna när sverige spelar där. Inte åkt med swedcamp utan göra en egen resa. Hittar inte ett skit på det där internet, hur tar jag mig dit och vad kostar det?Skicka ett pm till mig! Jag har ett informationskontor om Färöarna i Sverge och jag ska själv åka och se Färöarna - Sverige i oktober. Bästa sätt att ta sig till Färöarna är med flyg men man kan också åka båt men det tar ca: 36 timmar medans flyg tar 2 timmar och 20 min. Men du ska få reda på bra priser ifall du pm'ar mig. Biljetterna till matchen Färöarna - Sverige kommer att kosta ca: 100-150 DKK.
#9 2012-09-06, 12:24
cp-mongo
Smyril Lines verkar enligt deras hemsida vara det enda rederi som bedriver passagerartrafik till Färöarna. Hirtshals - Tórshavn eller Hirtshals - Seyðisfjorður.
Jag bläddrade igenom deras broschyr, men får inte riktigt grepp om priserna.
Exempelvis, enkelresa på "grön avgång", Hirtshals -Tórshavn, kostar för en vuxen 920 kr. Hyttplats är obligatoriskt. Betalar man alltså även för en hytt? Till exempel, 920 kr för resan plus 1040 kr för en tvåbäddshytt?

Oljetillägg, gäller det om man tar med sig bil?
Utöver det verkar det tillkomma både bokningsavgift samt turistavgift vid avresa från Färöarna.