Hitta diskussioner med liknande innehåll

Kyrgyzstan

#1 2009-01-03, 19:04
Fase
Har hittat en billig tur och retur resa till Bishkek i kyrgyzstan, någon som varit där? hur är livet där? äre värt att åka? hur lång tid tare att fixa visum? någon som har någon skön information om stället överhuvudtaget?
kallt äre nu i alla fall men nyfikenheten att dra dit övervinner kykan
http://www.centralasiatravel.com/kyrgyzstan.html
verkar ju skit nice förutom kylan!
#2 2009-01-03, 19:30
Skiftnyckel
Kan du inte avvakta till sommaren eller åtminstone sen vår då det i sydvästra delarna är skapligt klimat? Och man kan ta del av den (påstådda) trevliga naturen med berg, skogar och floder.

Jag hade seriösa planer på att dra dit 2006 eller 2007 och vandra men så blev det oroligt så då sket vi i det och åkte till Klippiga bergen i Canada istället, inte lika utmanande men ack så trevligt
#3 2009-01-03, 19:40
Fase
problemet är att jag är ledig hela januari och vill passa på att dra under ledigheten, vet inte när jag får tid till en sån här resa igen och känner att jag vill ta chansen, det är ju inte kallare än i sverige så års ändå så överleva kylan lär man göra
#4 2009-01-07, 08:26
-Felix_
Ursprungligen postat av Fase
problemet är att jag är ledig hela januari och vill passa på att dra under ledigheten, vet inte när jag får tid till en sån här resa igen och känner att jag vill ta chansen, det är ju inte kallare än i sverige så års ändå så överleva kylan lär man göra


jag har varit i Bisjkek, 4 dygn, väntade på reservdelar till flyget.
antar att du pratar rysska, engelska talas bara av hotellpersonal och guider.
finns i princip inget att göra i Bisjkek, utom att dricka vodka. Inget att se, inget att göra. Undvik västra Kirgisien, gränstrakterna kring uzbekistan som är notoriska kidnappare av västerlänningar. Dom enda som jag vet reser som turister till kirgisien är sådana som är inne på bergsvandring, frågan är bara hur säkert det är ? Vi tog en dagstur till Balykchy och kollade in sjön som ligger där, kommer inte ihåg vad sjöm hette. Helt bortkastad dag, roligare att åka till mjölby faktiskt. Köpte en tröja där, lamull och supervarm - lite norsk lusekofta äver designen men asful. Har den bara när jag är ute och fiskar typ.
#5 2009-01-07, 19:18
Fase
tackar för informationen!
haha nä pratar inte ryska visste att det var svårt med engelskan där men ska tydligen ändå inte vara helt dött med folk som kan åtmindstonde lite engelska i just huvudstan vad jag har hört, det återstår att se, själva grejen med att dra dit är ändå inte att åka på party resa vill bara åka till något ovanligt som man aldrig skulle göra annars, se hur det är där typ, lite svårt att förklara men har alltid lockats av sånna ställen.
gränstrakterna Žkommer vi inte röra oss i, vi är verkan bergsbestigare eller skidåkare som vill hitta bra berg att åka i så det blir till att hålla sig i bishkek så några kidnappare eller minor som det tydligen ocskå ska finnas kommer troligen inte bli några problem för oss
jävligt kul att få svar från någom som varit där!
#6 2009-01-09, 17:10
Dunhild
Jag har bott i Kirgisizstan ett tag, bodde i en by untarför Bishkek. Jag kan inte heller prata ryska, förstår lite bara. Men jag bodde där med min rysktalande flickvän så vi klarade oss alldeles utmärkt. Så har du några frågor så kan jag försöka svara. Felix, sjön du menade är nog issy-kul och det är fint där. Eller det var de när alla ryssar kom dit och hade semester, sist jag var där tyckte jag allt var så slitet. Åka upp i bergen kan jag rekomendera för det var riktigt vackert. Visum fixar man på 15min på flygplasten när man landar.
#7 2009-01-10, 21:58
Fase
Är du hundra på att man kan styra visum på flygplattsen? är det säkert att man kommer få det? funderar på att beställa biljetter imorron och det har bara varit krångel när jag försökt ringa runt till olika ambasader, vad kostar visumet?

har du några tips på grejer att göra i bishkek? finns det några diskotek eller barer som är nice? går det att ta sig upp i bergen under vintern? känns som att det kan vara rätt igen snöat
Riktigt kul att du dök upp kommer nog komma med fler frågor!
#8 2009-01-10, 22:05
_Jago_
Vad fick du punga ut för flybiljetten? Vad kostar hotell, mat osv?
#9 2009-01-12, 09:52
Dunhild
hm
#10 2009-01-12, 09:54
Dunhild
När jag skulle åka dit första gången så hade jag mailkontakt med svenska konsulatet i Bisjkek, dom förklarade för mig om hur man skulle göra på flygplatsen. Jag betalade 15dollar för ett visa, fyllde i ett papper sen var det klart. För biljett betalade 7000-8000kr, men då flög jag först till London sen vidare till Bisjkek. Det går att flyga via Moskva och det är nog billigare, men då får man flyga inrikesflyg och det vägrar jag. Den bar jag va mest på heter Rock Club, gillade den för bra livemusik och billig öl. Äta gjorde jag på Navigator, där var det nästan bara västerlänningar för det var lite dyrare än andra restauranger. Vi var 5pers som åt middag och drack 4-5 öl var på en billigare restaurang och det gick väl på runt 350kr för alla. Problem hade jag med transport, det finns minibussar som åker runt överallt som man kan vinka in och hoppa på som åker efter ett visst mönster, men jag fattade mig aldrig på det där. Resor upp i bergen på vintern kan nog förekomma bor du på hotell kan det finnas resor därifrån, på egen hand går det att ta sig upp i bergen men vägarna är inte dom bästa så jag skulle inte försöka själv utan ta en resa, har bara vart i bergen en gång på vintern och då var vi och åkte skidor på en ställe utanför Bisjkek. Har du beställt resa ??
#11 2009-01-12, 12:20
Fase
tack för infon! har du tips på något billigt hotell eller vandrarhem?
nej bokar nog idag, finns biljtetter med Turkish airlines för 4800 tur och retur per persson och vi är 2 som åker, vi kommer att mellanlanda i turkiet.
är det något du varnar för eller nått man ska tänka på i förväg när man reser dit? på uds hemsida står det att man ska iakta lokala seder och bruk är det något du har någon koll på?
#12 2009-01-12, 14:07
Dunhild
Vet tyvärr inga bra hotell eller vandrarhem. Har aldrig bott på nåt i Bisjkek utan vi bodde i ett hus. Vet att det ska finnas möblerade lägenheter att hyra men hur man får tag på det har jag ingen aning, kanske går o söka nånstans.
Som varning är det väl som vanligt att man inte ska utmärka sig så mycket, inte visa allt för mycket att man är turist. Ha inge Euro eller Dollar på er när ni är ute på stan för polisen kan visitera er och sno dom då. Ha kopia på passet om ni har med er det ut annars tar polisen det o ni får köpa tillbaka det. Har bara blivit visiterad en gång där o det är de enda som hänt men det var bara för jag pratade engelska o en polis hörde det. Passa er för ficktjuvar på Kinamarknaden där finns det gott om dom, fast det finns de nog överallt. Lokala seder o sånt har jag ingen koll på man får försöka anpassa sig så gott det går, jag gjorde nog massa fel men dom skrattar nog mest åt en. Häller en ryss upp ett glas vodka åt dig så måste du dricka annars kan dom bli sura...