Hitta diskussioner med liknande innehåll

har algeriet några guldkorn?

#1 2009-03-02, 00:06
ivkanzor
1 vecka till Algeriet i sommar i mitten av juni månad har jag funderat på att ta med min tjej till.. är det en bra trip eller ska man söka efter andra resor? finns det några glömda "guldkorn" man måste besöka i algeriet?
#2 2009-03-02, 00:15
McOwn3d
du måste nog gräva lite djupare i detta ämnet
#3 2009-03-02, 00:21
ivkanzor
nej, endast värdefulla tips
#4 2009-03-05, 13:49
Labarata
Du kan ju alltid åka ner till sahara öknen om du känner för det , annars kan jag rekomendera att åka från Alger till Bejaïa (Googla Bejaïa) men saker man ska tänka på är att nästan ingen pratar engelska, så om du kan franska eller arabiska så kommer resan bli lättare. och för utmanande kläder på tjejer är inte att föredra då det är ett muslimskt land.

Algeriet är ett bortglömt land i Afrika där det finns många guldkorn, men om man vill sola, bada och dricka öl skulle jag föredra ett annat land (även fast alla tre går att göra i Algeriet )
#5 2009-03-24, 23:54
Hypancistrus
Hoggar i närheten av Tamanrasset är mycket vackert och värt ett besök. Långt från Alger dock. Jag är osäker på den politiska situationen i området, kolla med UD.
#6 2009-04-07, 22:25
Saltochblandat
Jag tror att den politiska situationen i Algeriet är lugn nu och funderar själv på att dra ner. Har letat lite på internet angående budget men hittar inget. Någon som varit där och kan säga ungefär vad saker kostar om man reser som budgetresenär?
#7 2009-04-08, 10:36
Labarata
Ursprungligen postat av Saltochblandat
Jag tror att den politiska situationen i Algeriet är lugn nu och funderar själv på att dra ner. Har letat lite på internet angående budget men hittar inget. Någon som varit där och kan säga ungefär vad saker kostar om man reser som budgetresenär?Allting kostar ungefär hälften så mycket som i sverige, pizza för ca 20 kr, t-shirts för ungefär 30-100kr, jeans för 200kr o.s.v.

Får man fråga varför du just vill åka till Algeriet av alla länder ?
#8 2009-04-08, 20:25
Saltochblandat
Ursprungligen postat av Labarata
Allting kostar ungefär hälften så mycket som i sverige, pizza för ca 20 kr, t-shirts för ungefär 30-100kr, jeans för 200kr o.s.v.

Får man fråga varför du just vill åka till Algeriet av alla länder ?


Jag är lite av en resenörd och har läst en del om Algeriet och tycker att det verkar intressant helt enkelt Är speciellt intresserad av destinationer dit charterturisterna inte kommer och vad jag har förstått så finns det inga i Algeriet än så länge. Vad jag har förstått har landet minst lika mycket att erbjuda som Marocko och Tunisien och jag vill gärna hinna dit innan massturismen kommer och förstör.
#9 2009-05-01, 22:11
Ursprungligen postat av Saltochblandat
Jag är lite av en resenörd och har läst en del om Algeriet och tycker att det verkar intressant helt enkelt Är speciellt intresserad av destinationer dit charterturisterna inte kommer och vad jag har förstått så finns det inga i Algeriet än så länge. Vad jag har förstått har landet minst lika mycket att erbjuda som Marocko och Tunisien och jag vill gärna hinna dit innan massturismen kommer och förstör.


Men är inte det mesta sönderbombat i Algeriet? De har säkert ett och annat fint ställe, men jag har hört att deras syn på islam är ganska fanatisk.

Hur är det med visum dit? Jag ska på en resa till nordafrika i sommar och tänkte kanske pricka in Algeriet också under resan.
#10 2009-05-03, 17:49
yaayo
Angående islam så är det lugnt i norra delen av landet men det är klart att om man åker till avlägsna byar i bergen så är deras syn på islam mer fanatisk än i stor städerna. Algeriet är inte sönderbombat landet har en bra ekonomi och har på senare tid satsat mycket på infrastruktur. Det politiska läget är lugnt regeringen har stor kontroll fast på senare år har det varit lite oroligheter med Al-Qaida men det är samma sak i Marocko. Tipsar er att åka dit Algeriet är nordafrikas hjärta
#11 2009-05-11, 22:35
Stonedboy
Ja håll dig i turistområdena bara. Har hört att folket där nere kan vara lite jobbiga och påflugna.
#12 2009-05-31, 23:28
banan777
Algeriet är det bästa finaste kattigaste landet i Nordafrika, det bortglömda landet. Jag kommer själv därifrån och jag vet hur det är. Besök gärna Alger , finns mycket att erbjuda där. Stränder som Club de pins , Zeralda , Palm beach eller La madrage. På sommrarna är det mycket varmt där och jag rekommenderar er att klä er bra , inte nakna så att säga . Ni måste kunna Algeriska, Arabiska eller Franska ( Finns få som snackar engelska ) .

Priset för att åka till algeriet är inte så billigt men kan kosta runt 4800 kr /per person. i vissa fall 4000 - 4500. Spanair , Air france, Air algerie, Aigle azur brukar ha resor . Lufthansa rekommendera jag er, perfekt pris och du mellanlandar bar i tyskland för att sedan åka direkt till Katternas Land

Jag förstår inte varför landet har fått så dåligt rykte, själv har jag intesett några stora problem under 2000 talet. Det var på 90 talet som algeriet var extremt oroligt men inte längre. :boxing:

Besök gärna Monumentet som är synligt vid staden . Kläder , Spel, Filmer, Parfym , Mat är det billigaste jag nånsin varit med om. Maten är extremt god och en pizza kostar ca 10 kr. En citron mjukglass sorbet kostar 2 kr . Musik o filmer kostar säkert någon tia.
Glöm bara inte att inte visa smycket mobiler synliga , finns riks för uppmärksamhet. DRICK ALDRIG KRANVATTEN, Vattnet passar inte i era kroppar så jag rekommenderar er att köpa mineralvatten ( finns i varenda affär, Ifri heter den vi kallar den "saida" )
Har ni frågor , Ställ bara ! goda hälsningar från bananmannen