Hitta diskussioner med liknande innehåll

Spanien - Malaga

#1 2004-03-10, 21:35
Drott
Det är så här att jag tänkt mig att resa ner till Spanien, malaga, för att hälsa på en tjejkompis. Men nu har jag bara lust att boka en enkel resa eftersom jag inte har någon lust att bestämma datum för hemresa just nu, utan det får bero på när jag tröttnar eller när cashen börjar sina. Hur svårt är det att hitta en sista-minuten när man väl är där?

Om jag nu skulle supa upp mina pengar o vakna utan byxor nånstans =) finns det någon hjälp att få då, typ ambassad eller så? Kan de låna en pengar till biljett hem, eller är det helt jäkla kört, är det bara att sälja rumpan då eller?

Och slutligen, var hittar jag billigaste möjliga flygbiljett till nämnda plats?
#2 2004-03-10, 21:58
Pavlik Morozov
Ambassaden (eller konsulatet i detta fallet) ger dig aldrig några pengar. Dom kan låta dig låna telefon så du kan ringa hem och snika pengar av någon.
Billiga resor kan du leta efter här
#3 2004-04-15, 09:30
Fläsk!
tjena, jag ska snart göra en resa till malaga i spanien. nån som vet några bra pubar och discotek där, eller andra sevärdigheter. tack på förhand Simme
#4 2004-04-16, 02:08
Anonym_
Åkt till Marbella istället, ta en taxi ifrån flygplatsen för 500pix. Marbella/Puerto Banus är ett mkt bättre ställe och har defenetivt ett bättre ute liv.
#5 2004-04-16, 22:56
Rubbe
Malaga är den mest "spanska" staden kring Costa del Sol, vill man ha klassiskt turist-uteliv så är det inget dock. Det finns inga större klubbar och väldigt få turister, mest är det studenter och lokalbefolkning man möter där. Jag antar att du bara är där tillfälligt och då ger det kanske mer att åka till Benalmádena (inte byn utan strandorten, det finns två eller Marbella/Puerto Banuz. Felet med Marbella är att en öl kan gå loss på 5-10 ggr mer än i centrala Malaga samt att det är lite väl ytligt för undertecknad. Jag har själv bott i Malaga och då är det en suverän stad men som turist skulle jag inte rekommendera det, helt enkelt inget för turister att finna. Men jag antar att du inte ska bo i Malaga stad utan att du flyger till flygplatsen och bor i nån ort i närheten. Malaga är ju inte bara staden utan namn på hela regionen också.
Slutsats: Om du inte har väldigt gott om pengar så åker du och partar i Benalmadena eller ev Fuengirola, i Benalmadena finns en schysst bargata med flera större ställen med mycket folk. Undvik Torremolinos som mest ser slitet och trist ut och dessutom lever upp till sitt rykte som homo-ställe.
Ska du mot förmodan bo i Malaga och gå ut där så gå till Lizeo, ett av de större ställena i stan och hyfsat ös.
#6 2005-02-19, 16:47
Förgör
Tänkte åka ner till Malaga kring 20 mars. Kan någon ge tips på billiga flygresor dit? Finns det något "lokalt" spanskt bolag som har flygningar från Malmö eller Köpenhamn till Malaga, ungefär som Basiq Air har till Rotterdam? Alternativen är väl annars Snowflake och Ryan Air som jag redan kollat. Inte fantastiskt billigt tyvärr...
#7 2005-02-22, 19:50
Ravehead
Kolla Sterling. Jag ska också dit i mars, hoppas jag. För att träffa en kompis som har flyttat dit. PM:a gärna om du hittar ngt snorbilligt.
#8 2007-04-18, 07:06
yeahman
Hola!

Kommer att dra med några polare i Juni till Malaga och chilla där i en vecka.

Vad finns det för saker man inte får missa? Billig mat?
Hur är utelivet?


Skriv allt av intresse.
Tackar!
#9 2007-04-18, 11:23
TimeWarp
Ursprungligen postat av yeahman
Hola!

Kommer att dra med några polare i Juni till Malaga och chilla där i en vecka.

Vad finns det för saker man inte får missa? Billig mat?
Hur är utelivet?


Skriv allt av intresse.
Tackar!


Malaga är en tråkig stad, dålig luft, stenstrand och begränsat med uteliv. Inga rstauranger värda att nämna, under sommaren är staden död vad det gäller raggning då alla från universitetet har ledigt och drar istället till Marbella eller någon annanstans där det finns bra clubbar.

Bege dig 6 mil därifrån istället.

http://www.flashback.info/showthread.php?t=471178

Se denna tråd för inspiration
#10 2007-07-14, 17:41
Helle666
Har funderingar på att ta en veckas semester i Málaga i höst och skulle vilja ha lite info, bl.a. om någon har något tips om bra och billigt boende, sevärdheter, stränder, restauranger etc.
#11 2007-07-15, 10:42
TimeWarp
Ursprungligen postat av Helle666
Har funderingar på att ta en veckas semester i Málaga i höst och skulle vilja ha lite info, bl.a. om någon har något tips om bra och billigt boende, sevärdheter, stränder, restauranger etc.


Skulle undvika malaga, steniga stränder, dålig luft, dåligt partyliv och fet mat.

Om du vill åka till en större stad så bege dig till sevilla istället.

Om du bara ska parta och träffa snygga tjejer så är marbella/puerto banus att föredra.
#12 2007-07-15, 12:58
Helle666
I Sevilla blir det lite svårt med playa förstås eftersom det inte ligger vid kusten.
Dåligt partyliv låter perfekt! Jag åker inte till Spanien för att supa och träffa snygga tjejer.. Jag är hetero med pojkvän och inte speciellt intresserad av att supa bort semestern.
Jag åker till Spanien för att slappa, uppleva saker och snacka spanska.
Steniga stränder är ju ett minus såklart.. hmm.. Men det är ändå en playa!

Fler synpunkter på Málaga?