Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad finns det att göra i Madrid?

#37 2007-09-05, 18:48
seger del mar
Sitter pa ett internetcafé i Madrid och forsoker finna nagon bra sida att soka jobb pa har nere, nagon som har nagra tips?
Hort att det finns en del engelska/amerikanska foretag som behover folk som snackar engelska eller svenska men har svart att finna dem (support och forsakringsbolag), min spanska ar valdigt begransad for tillfallet men jag jobbar pa det...

salud. /seger
#38 2007-10-10, 00:15
Ska dra ner till Madrid i en vecka inom en snar framtid, men vet verkligen inte ett piss om staden. Känns som en väldigt bortglömd huvudstad, är väl Barcelona som snor all uppmärksamhet. Anyway, nån som har tips på några bra klubbar?
(bra=mycket folk, okej priser, elektronisk musik)
Eller något annat intressant att besöka när man väl är nere?

Och så en annan fråga som kanske borde ligga i ett annat forum, men vet någon hur det är med röka där nere? (tillgänglighet, attityd osv)
#39 2007-10-10, 00:50
Helle666
Madrid är en underbar stad! Enligt mitt tycke mycket bättre än Barcelona. Färre turister och billigare. Madrid känns också mer lättöverskådlig på nåt sätt..

Jag har inga direkta tips på klubbar då jag inte gillar elektronisk musik men jag blev medsläpad på ett par klubbar ändå när jag bodde där nere. Den ena är Kapital som har flera våningar med olika stilar på varje våning. Dock är det väldigt dyrt där så det föll inte mig i smaken men där kan man träffa folk från världens alla hörn. Många studenter som går dit.
Ett annat ställe som är helt grymt är en sportbar som har nattklubb vissa kvällar. Har glömt namnet på stället men det heter något med Locu eller Loco och ligger vid Principe Pío. Det är helt klart värt ett besök, speciellt om man ska kolla fotboll. Nattklubben där sög, men det beror ju på att jag inte gillar musiken.. Hade jag tyckt om musiken hade jag nog tyckt om nattklubben också för det är ett jäkligt coolt ställe.
Utöver detta har jag inget så här på rak arm jag kan rekommendera men Madrid kryllar av nattklubbar så du lär inte ha några problem med att roa dig.
Andra intressanta saker att besöka.. Finns hur mycket som helst! Beror ju lite på vad du är intresserad av också..

Många röker på i Spanien och folk har en rätt avslappnad attityd till det. Själv tar jag helt avstånd från sånt där skit och jag märkte aldrig direkt att nån var påtänd eller rökte på i Madrid. Blev heller aldrig erbjuden att varken smaka eller köpa så jag vet inte om det är mindre vanligt i Madrid än vad det är i Barcelona där man mötte den ena mer hög än den andra och man blev erbjuden att köpa på gatan. Tillgänglighet och sånt i Madrid har jag ingen aning om men jag antar att det inte är några stora problem att få tag på nåt om man är intresserad av det..
#40 2007-10-10, 01:21
Vagabonden
Själv tänkte jag försöka dra mig dit den 7:e maj. Mest för att det är El Classico då. Dessutom i slutskeedet av säsongen. Lär vara skön stämning i stan då.
#41 2007-10-10, 13:08
Helle666
Ursprungligen postat av Vagabonden
Själv tänkte jag försöka dra mig dit den 7:e maj. Mest för att det är El Classico då. Dessutom i slutskeedet av säsongen. Lär vara skön stämning i stan då.


Garanterat! Men det är det visserligen alltid i Madrid..
#42 2007-10-10, 23:02
Tack för svaret!
Är rätt allmänt kulturintresserad, främst modern sådan. Så museer och andra platser som faller inom den ramen är av intresse. Planerar även att ta en dagstur till Toledo, nån som provat på detta?
#43 2007-10-10, 23:35
Helle666
Jag är inte så intresserad av museer och sånt men inget besök till Madrid utan att ha varit på museum Dom mest kända är Prado och Reina Sofía och det var faktiskt rätt intressant ändå, speciellt Reina Sofía.
Palacio Real ska också vara intressant. Jag har inte varit in dit tyvärr.. inte än.. Har bara sett utsidan. Stort är det! Över 20 000 rum om jag inte minns fel.

Toledo har jag besökt. Jag säger bara: Åk! Gud vilket vackert ställe!
#44 2007-10-12, 01:10
TimeWarp
http://www.grupo-kapital.com/fabrik/

fabrik leverarar alltid feta dj's och mycket halvnakna tjejer....väldigt drogvänlig publik....

Även macumba är något som du kan ta en titt på....brukar attrahera en del techno dj's....

trevlig resa
#45 2007-11-27, 10:23
Mikapika
Hej Alla!

jag vill ha lite hjälp... vi ska åka till Madrid på en Weekendresa, vi har tre dagar i Madrid i början av december..
någon som har ngt bra förslag om vad man ska se när man är där?
vi ska bo på hotellet Hostal Marlasca, vad vi förstått så är det ganska Centralt i Madrid.
hotellet ligger på gatan:Calle de la cruz 14-2
någon som kanske bott i Madrid som vet exakt vad man ska söka sig efter..
Skulle vara toppen att få några svar.

Mvh.Marica
#46 2007-11-27, 22:22
Helle666
Om ni är där en söndag måste ni besöka Rastro, den gigantiska marknaden i Madrid. Dom har allt mellan himmel och jord till billiga priser. Öppen 9-15.

Övriga sevärdheter: Retiro-parken, Palacio Real, museet Reina Sofía, museet El Prado, Plaza Mayor för att nämna några.
#47 2007-11-28, 10:46
Mikapika
Ursprungligen postat av Helle666
Om ni är där en söndag måste ni besöka Rastro, den gigantiska marknaden i Madrid. Dom har allt mellan himmel och jord till billiga priser. Öppen 9-15.

Övriga sevärdheter: Retiro-parken, Palacio Real, museet Reina Sofía, museet El Prado, Plaza Mayor för att nämna några.
Okey Tack.
Lite förklaring vad det är för museum kanske?
#48 2007-12-04, 15:11
Mikapika
Hej alla!!
Någon som vet hur julen är i Madrid, firas den mycket.? ska dit nu till helgen och bara vara där under helgen en snabb visit, är "julmarknaden" något att se eller finns det över huvud taget någon julmarknad där?

Finns det några måsten att göra när man är i spanien?? har ni förslag på vad som är sevärt i just madrid?