Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad finns det att göra i Madrid?

#13 2006-01-02, 19:30
tja.. vädret är väl ganska ok.. lite kallt (10 grader pá dan, 0 pá natten)
jo, nát ska jag väl komma pá att göra, jag tänkte vara här i en tre mándader till iaf, sá visst ska jag väl báde hinna lära mig lite spanska och se lite av stan.
#14 2006-01-06, 21:29
Roger Pontare
Festa, festa och åter festa
#15 2006-01-07, 01:58
Schweden
Real Madrid
#16 2006-01-08, 10:45
RootMos
Vill du få reda vad som händer skall du köpa Guía del Ocio, finns i alla kiosker. Alternativt kan du läsa på deras hemsida, http://www.guiadelocio.com/. På http://www.webmadrid.com/ kan du nog också hitta en del.

Se till att ta dig utanför Madrid också, åk till Segovia, titta på den romerska akvedukten och ät sedan stadens specialitet, bakad spädgris. http://www.segoviamint.org/english/segovia.htm. Åk till Valle de los Caídos och se den kyrka som Franco lät bygga till minne av inbördeskriget, och där han själv ligger begravd. Kyrkan är insprängd i berget, och på toppen av berget står ett 150m högt kors. http://www.patrimonionacional.es/valle/valle.htm. Nära Valle de los Caídos ligger El Escorial, där finns ett kloster som är rejält stort. I detta kloster ligger en massa spanska kungar och multnar, i kistor travade uppåt väggarna (bild).
Vill du se något som ser riktigt spanskt ut kan du åka till Chinchón, en liten mysig by/stad en knapp timme från Madrid med buss. http://www.turismochinchon.nopanic.com/
#17 2006-01-10, 18:16
Tackar RootMos, det var ju bra tips. Segovia har jag faktiskt varit i och sett akvedukten, ganska häftigt faktiskt. Synd bara att det var så jävla kallt att jag höll på att avlida. Missade tydligen bakad spädgris..

Ursprungligen postat av Roger Pontare
Festa, festa och åter festa


Jo, det har jag också hunnit med, och det ska jag fortsätta med också. Real Madrid och Atlético ska jag nog också gå på. (alla polarna håller på real, så jag kanske får gå ensam på atletico...)
#18 2006-05-21, 22:05
danny14
Ska iväg en weekend till Madrid och behöver lite schyssta tips på boende...
Billigt, mysigt och hyffsat centralt, ja ja allt går inte att få men man kan ju försöka...
Mvh/ Danny14
#19 2006-05-21, 22:50
Klevis
Ursprungligen postat av danny14
Ska iväg en weekend till Madrid och behöver lite schyssta tips på boende...
Billigt, mysigt och hyffsat centralt, ja ja allt går inte att få men man kan ju försöka...
Mvh/ Danny14


När jag var till Madrid i februari och såg på Real Madrid-Arsenal bodde jag på Florida Norte. Ett okej hotell. Kanske inte högsta klass men inte helt uselt. Det ligger bra till vad gäller tunnelbana och nära ett köpcentra och slottet...

http://www.hotelsrus.com/search.php?ref=AFCH4&fn=hotelinfo&HotelCode=FNM
#20 2006-05-28, 22:50
Universal
Du ska självklart bo på det svenskägda Hotel Suecia, ligger centralt HÖG standard, Allmänt erkända för sin goda service.

Jag har jobbat där, så jag vet.

http://www.hotelsuecia.com/home.html
#21 2006-12-27, 17:43
Johannes_J
Ska till Madrid över nyår, nån som har vet vad man gör där för att ha kul under nyår?
#22 2006-12-28, 19:09
Jag var i madrid förra nyår. Ett antal tusen personer samlas på Puerta del Sol mitt i stan för att räkna ner tolvslaget, jag missade dock det, och fick se skiten på tv istället.. damn! (Inte vet jag om det är så häftigt, men mkt folk är där iaf.)
Sen drog jag och mina spanska polare ner på stan (vid ett kanske). Vi hade köpt inträde på nån bar för 40-50€ och sen får du drickat i baren gratis. Vad jag förstod så hade väl de flesta ställen just såna erbjudanden att man betalar nån viss summa (runt 50&#8364 och sen är det bara att hinka i sig.. detta gäller nog endast nyår. Men det går säkert att lösa en biljett direkt i entrén om det finns några kvar. Vi köpte iaf veckan innan, och det blev fullt på vårt ställe, men det finns inte direkt få ställen i madrid om man behöver leta vidare. Runt Tribunal och Puerta del Sol är två områden med många ställen, de flesta turister finner du nog kring Sol.
#23 2006-12-28, 20:01
machoman
Hur varmt runt nyår? Skjortärms- kavaj eller jackväder?

Är det inte värstingssuperi på torgen/stan vid nyår? - finns en spansk term för detta som jag inte kommer ihåg & där alla super som & lever som svin & skriker & gormar
#24 2006-12-29, 01:28
Ursprungligen postat av machoman
Hur varmt runt nyår? Skjortärms- kavaj eller jackväder?

Är det inte värstingssuperi på torgen/stan vid nyår? - finns en spansk term för detta som jag inte kommer ihåg & där alla super som & lever som svin & skriker & gormar


Det är inte direkt nån värme nu på vintern, men det går nog att klara sig med kavaj om man inte ska stå utomhus mer än nån timme.

Värstingsuperi på torgen lär du inte se så mkt av i madrid iaf. eftersom det är olagligt att dricka på offentliga platser. I sevilla vet jag att det är tillåtet. "Botellón" kallas det jag tror du tänker på, när många står och dricker i parker och dylikt. Detta finns det gott om utanför centrum, men på avskiljda platser dit inte polisen kommer så ofta.