Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sverige till Peking på cykel

#25 2011-07-17, 20:50
Tack alla för dom fina svaren. Dom värmer!


Hehe ja vi var ju tvungen att passera på något vis. Eftersom jag redan cyklat igenom Sverige kändes det trist att cykla igenom halva igen bara för att komma över till Polen. Och vem vill cykla igenom Ryssland? Eller bara Ryssland.. Finns såna som kör till Kina hela vägen igenom Ryssland, låter enformigt men kanske är nice.Vi har egentligen ingen reserv plan, vi får ta det som det kommer helt enkelt. Men har med hört om ett flertal som blivit nekade att passera gränsen. Så jag hoppas på turen!

Jag hade en trailer bakom cykeln nyss med den gick sönder.. Så jag fick göra mig av med lite onödig packning. Så nu har jag ca 25 kg antar jag.

Och vi spelade in en dokumentär under två veckors period med ett filmteam i östra Turkiet. Den är absolut inte klar och vi kommer försöka få mer material i Kina. Så det dröjer nog innan den är klar men jag tror det blir bra!

Låt inte åldern hindra dig. Jag är själv bara 18 år. Pengarna är kanske mer ett problem. Själv har jag lyckats jobbat ihop en del och ärvt efter min pappas död. Vi vann även ett stipendium som " årets äventyr" på 40.000 kr.

Har inte så mycket sponsorer egentligen. Eller ja en del. Men du får verkligen ingenting, att vara sponsrad leder till en hel del arbete. Om jag tänker efter nu hade jag inte alls velat ha någon sponsring och istället jobbat lite extra. Eller ja hittar man någon guldsponsor som inte ställer så stora krav så är det ju såklart fint.

Och vi lyckades nå toppen på berget Mount Damavand! Bland det häftigaste jag gjort!

Vi hörs snart!
#26 2011-07-17, 22:07
solopoetry.
Ursprungligen postat av Ohowo
Tack alla för dom fina svaren. Dom värmer!

Och vi lyckades nå toppen på berget Mount Damavand! Bland det häftigaste jag gjort!

Vi hörs snart!


Läst på er hemsida, kollat bilder, blogg m.m. Grymt projekt verkligen!
Man sitter och tänker att det är sådant som vore coolt, men det där att
verkligen orka igenom allt fixeri och slå slag i saken, det kräver prestation
och stamina. Det som är roligt med er är att ni får allt att se så enkelt
ut, simpla grejer, simpla lösningar, simpla pengar...
Det tycker jag är det stora med er, att få något så vågat att se
ut som en promenad i parken...

Keep up!
#27 2011-07-18, 11:07
Shurik
Ursprungligen postat av Ohowo
Tack alla för dom fina svaren. Dom värmer!


, Och vem vill cykla igenom Ryssland? Eller bara Ryssland.. Finns såna som kör till Kina hela vägen igenom Ryssland, låter enformigt men kanske är nice.vem vill cykla genom Iran? Ryssland är inget cykelland, dåligt omdöme hos många bilförare, men tror inte att det är sämre än i Iran iaf.

Gör man bort sig i Ryssland hamnar man i apburen, betalar lite $$$ och blir hemskickad.

Gör man bort sig i Iran så tar de fram snaran. Iaf är Iran ett mycket mera komplext och religöst knepigt land, svårare att förstå deras seder och bruk. vad man får göra & inte göra.

Ändå beundransvärt att en 18 åring ger sig på en sån enorm resa. När jag var 18 åkte jag med färjan över till Helsingör och var jättestolt jag hade ju varit utomlands.

Läste i lokalbladet att förra året hade hurtig kille cyklat söderut på långresa, han kom till Lyon, sen fick han ont i baken, ställde cykeln och flög hem.

Ändå är Sverige-Peking på cykel mer ett företag än en resa, har man bara 4 veckor semester som jag finns inte chans att lyckas med nåt liknande.

Cykla till Amsterdam enkel resa möjligen om ens det...det är vad jag tror jag skulle hinna.
#28 2011-07-18, 12:32
Tack solopoetry och Shurik för era svar. Jag tror alla gör det svårare än vad det verkligen är. Såklart är det ett stort projekt men har man bara bestämt sig för att slutföra det brukar allt lösa sig rätt okej på vägen : )Har du varit i Iran Shurik? Kan lova dig att du kommer få en helt annan bild av det om du pallrar dig hit ! Media synen på Iran är verkligen dålig och fel.

Det jag menade var att det blir lite enformigt med att cykla i bara ett land hela vägen till Kina. Säger inte att Ryssland är dåligt på något vis. Kommer kanske cykla lite där på hemvägen. Hela saken med resan är att se olika kulturer och miljöer samt bemöta folk. Så att cykla igenom ett land skulle bli väldigt trist för mig. Det är min syn på det i alla fall.

Vi hörs!
#29 2011-07-18, 13:09
Vårda din pung, typ.
#30 2011-09-18, 08:46
TheRockers
Detta verkar ju vara en helt underbar idé. Tyvärr har man själv för många hinder för att kunna genomföra en sån här grej. Jag skulle aldrig kunna ta ledigt från jobbet så länge för det skulle innebära en alldeles för stor ekonomisk förlust för mig. Man har ju räkningar att betala
Jag ska själv åka till Peking i April 2012 så det va därför jag kom in i denna tråden. Jag ska följa eran blogg från och med idag