Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sverige till Peking på cykel

#1 2011-07-06, 13:10
Halloj halloj!


Jag är nu på en cykelfärd sen 12 mars på väg till Peking. I januari kände jag att jag ville ut och göra något, var lite småtrött på livet hemma. Planen var först att cykla till Indien men jag träffade en kille på nätet som hade planer att cykla till Peking. Vi träffades och bestämde oss för att cykla till Peking tillsammans.

Nu är jag i Iranska huvudstaden Tehran och varit ute i snart 4 månader.


Tänkte bara upplysa lite om cykellivet, det är grymt. Jag ångrar inte en sekund att jag drog mig iväg. Man får se så otroligt mycket och får verkligen ett annat perspektiv på Sverige. I alla fall jag.

Jag rekommenderar starkt cykellivet och tror inte det finns något bättre sätt att resa på om man vill se olika kulturer och bemöta folk.

Ställ gärna frågor om ni är intresserade.Ni kan följa min resa på min hemsida thebigtrip.se

//Oscar
#2 2011-07-06, 13:18
Väldigt intressant! Ska kikas in!
#3 2011-07-06, 13:47
Slitet-Golv
Hur många gånger har du fått reparera däcken?
Kommer ni att köra genom Afghanistan/Irak och är ni inte i så fall rädda för eldstrider, talibaner och skjutglada amerikanska soldater osv?
#4 2011-07-06, 14:21
Kul att ni skrev.

Eftersom jag cyklar på en rätt sleten cykel (pappas gamla som är ca 15 år gammal) så händer det saker rätt ofta. Punktering, ekrar går sönder, växlarna slutar fungera, pakethållaren knäcks. Ja alltid är det något Har nog haft kanske 10 punkteringar hittills.


Det roliga med resan är att det verkligen är en ögonöppnare. Alla snackar så mycket om länderna här, att det är så farligt osv. Tycker själv att man inte ska säga något förens man varit där! Vi ska inte igenom Afghanistan vi ska bara passera precis utanför gränsen. Rutten efter Iran blir Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzjikistan, Kirgizistan, Kina. Så är nu i Teheran och försöker lösa med visum för resten av länderna. Äckligt jobbigt Men det löser sig! Och jag tror inte jag hamnar i någon eldstrid men vem vet!
#5 2011-07-06, 14:35
tobbe j
Häftigt! Lycka till på resten av resan.
#6 2011-07-06, 20:39
KebabBob
Kan ni holde varandra ut så länge ?
#7 2011-07-07, 04:03
License.To.Thrill
låter kul.

hur äter du mat, vad kostar det?
#8 2011-07-07, 14:07
FizzStanex
Min stora fråga är vad eran res kassa var? hur mycket pengar har ni spenderat under resans gång?
#9 2011-07-07, 14:53
Man kan leva superbilligt om man bara vill. Vi har med oss stormkök och käkar oftast pasta med tonfisk. När det inte finns att köpa får man helt enkelt ha ett stash på hojjen som räcker till nästa affär.


Hittills har jag spenderat 10k kanske sen jag lämnade från Stockholm. Men det som kostar är visum och hotell. Nu tex när jag är i Teheran måste jag bo på hotell samtidigt som jag jobbar med att få mina visum.


Man kan utan problem leva för 3k i månaden om man vill. Men vill man ha lite skojj och unna sig saker så jaa.. Man får helt enkelt prioritera vad man lägger cash på.


Har inte direkt någon reskassa, jag kör tills mina pengar tar slut. Har ca 60k kvar.

Hittills har vi stått ut med varandra utan problem. Känner man för separera ett par dagar och köra solo för att koma ifrån varann lite så är det bara att köra och träffas igen några dagar senare. Men jag kände inte Emil som jag cyklar med innan resan så det är nice med en ny vän att lära känna vi går verkligen bra ihop så det är nice.

Iran är rätt sjukt haha, blev stoppad i staden idag för att jag hade kortbyxor av "dresspolisen"... Religionen är rätt stor här kan man säga. Kul i alla fall =)
#10 2011-07-07, 17:57
Trollettrolle
Hej!

shit jag är verkligen imponerad. Jag har också planer på att cykla lite sträckor men inte så långt som du. Iof gör jag det i träningssyfte men också för det är skönt. Vad är tipset som du kan ge innan man sätter sig på en cykel och cyklar?

mvh
#11 2011-07-07, 19:29
Tjena trolletrolle

Kan hålla med om att det låter långt och jobbigt.. Men kan lova dig att det är TUSEN gånger så lättare än att sitta på ett tråkigt skitjobb och sortera saker.. Det fysiska blir lätt om man tycker det är roligt.

Hela min äventyrs hunger började egentligen rätt roligt. Jag tränade löpning och landsvägs cykling innan och ville göra något kul och bestämde mig för att cykla igenom hela Sverige från nordligaste punkten till sydligaste. Resan var mer som en tävling mot mig själv och ville testa mina gränser. Under resan träffade jag så mycket härliga människor och märkte att Sverige var sig inte likt i Norr,det var som ett helt annat land. Det var verkligen en otrolig kick att se så mycket saker och träffa så mycket människor så jag började brinna för äventyrandet mer än för det fysiska. När jag kom hem tänkte jag att jag måste göra något liknande utanför Sverige när jag fyllt 18. 4 månader senare fyllde jag 18 och var lite halvtrött på allt hemma och tog chansen. Redan 20 dagar efter jag fyllt år drog jag iväg och känslan var otrolig! Nu är jag i Teheran och vet att jag gjorde det bästa valet i mitt liv att ge mig av.


Men mer till dig fråga.


Som jag nyss skrev är det är stor skillnad mellan att cykla för det fysiska än det äventyrliga. Såklart kan man hitta en mix i det och få med båda och. Mitt tipps till dig är att bara ge dig av och inte planera eller tänka för mycket. Ta hojjen och bara cykla åt någon riktning i några dagar och sen cykla hem. Ta en rygga eller cykelväskor om du har det och packa ner lite saker. Det räcker med en sovsäck och ett liggunderlag samt lite cash för mat. Sen bara kör! Räcker ju att du är ute en helg eller något men jag kan lova dig att det blir bara dåligt om du tar dig en hel vecka och börjar sönder planera. Att planera för mycket är bajs enligt mig, då binder man sig så mycket till vad man planerat och det blir tråkigt när det inte blir som man tänkt sig. Har du däremot inte planerat och är öppen för allt blir det så mycket roligare!
#12 2011-07-07, 21:33
Blockchoklad
Har du visum till Kina? Kan ju vara lite svårt att veta när man kommer fram när det kan hända så mycket på vägen.