Hitta diskussioner med liknande innehåll

Georgien - Tbilisi

#1 2012-04-22, 18:26
Hej!

Någon som varit i Georgien och kan berätta lite om hur det är där?

Jätte tacksam för svar!

EDIT. Tänkte inte på att Georgien ju faktiskt ligger i Asien. Får gärna flyttas. Tack
#2 2012-04-22, 19:03
remixutoheaven
Det enda som jag vet om just Georgien var att Ryssarna körde över landet ganska hårt, men vad ska du göra där?
#3 2012-04-22, 20:47
Jag ska dit på fredag kommer hem nästa onsdag. Påminn mig då så ska jag berätta vad jag då vet om landet som turistmål.
#4 2012-04-26, 10:48
Skalmannen
Är också nyfiken, fick se att Tbilisi var den stad som lockade svenska turister MINST när det var dags för semester, blev därför sugen på att åka dit.

Någon som kan berätta?
#5 2012-04-26, 14:04
En liten fest på en takterass i Georgien, ser ut att vara trevligt folk där, bra musik..

http://www.youtube.com/watch?v=1CgW95LycFQ
#6 2012-05-02, 23:01
Ursprungligen postat av fashionisto
Hej!

Någon som varit i Georgien och kan berätta lite om hur det är där?

Jätte tacksam för svar!

EDIT. Tänkte inte på att Georgien ju faktiskt ligger i Asien. Får gärna flyttas. Tack

Jaha då var man hemma igen då. Georgien är ett fantastiskt resmål som jag verkligen kan rekommendera andra. Billigt är alltid ett plus. Maten är riktigt bra åt inte dåligt någon gång under resan. Inhemska ölen är schysst vinet bra om man letar lite. Den är oftast ganska söt så fråga om ett torrt vin så brukar det bli bra. Tbilisi är väldigt vacker då den böljar lite i höjdmeter så man får väldigt fina vyer över staden och dessutom är den omgiven av höga berg. Husen är på sina håll väldigt slitna men ger ganska mycket charm åt staden. Finns mycket sevärdheter. Alla kyrkor förstås det finns även en synagoga och en moské i staden. Det finns ett högt TV-torn uppe på ett av bergen som är värd ett besök då det ligger en stor nöjespark i anslutning. Den var dock stängd när jag var där men ska öppna igen i maj. Kan även rekommendera en vandring upp till Mother Georgia en jättestaty som finns i alla gamla sovjetstater och det intilliggande fortet. Det finns även ett gammalt sulfatbad i staden som är värt att besökas. Det är dock väldigt slitet och luktar skit men det sägs vara bra för hälsan. I Tbilisi finns massor av bra restauranger barer och cafeér. Det är en trevlig stad att strosa runt i. Enda minuset är att befolkningen i allmänhet även de yngre är väldigt dåliga på engelska. Ryska och tyska är mer gångbart. Tbilisi är även en konstnärsstad lite som Berlin och det kryllar av konstatteljer och konstcaféer i staden. Något som jag själv inte nyttjade och tittade på. Men om man är konstintresserad så är detta ett mycket bra resmål.

En tur till Gori (Stalins födelsestad) är värd ett besök. Där finns ett Stalinmuseum i staden där man även får se Stalins skottsäkra tåg och födelsehus. I övrigt är inte Gori något att se men det är ändå en cool upplevelse och staden är endast känd för att Stalin föddes där.

Georgien är ett land med väldigt vacker natur och väldigt höga vackra berg så en tur i bergen är att rekommendera. Det finns flera ställen att åka till. Jag var i Kazbegi nära ryska gränsen och åkte upp och besökte ett kloster som låg på väldigt hög höjd som var väldigt schysst. Kommer inte ihåg vad klostret heter. Besökte även gränsövergången till Ryssland. Den ligger i en brant ravin och var också väldigt vacker. Georgien är ett mycket bra resmål för resenärer som gillar hiking och skidåkning. Jag vet inte men tror att många åker offpist där. Hur som helst ett mycket bra resmål som är väl värt att besöka.
#7 2012-05-03, 00:41
Bra reseberättelse! Vilket flygbolag, varifrån flög du och hur mycket kostade biljetten? Besökte du Vardzia (http://en.wikipedia.org/wiki/Vardzia)? (har velat besöka det ända sedan jag såg det på en georgisk sedel) Korsade du in i Ryssland? (i så fall, hade du ordnat ryskt visum i förväg?) Hur sov du (hotel? gästhus?) och hur tog du dig runt i landet?

Hade tänkt ta en tur till Georgien i sommar, men ändrade planer och nu blir det Balkan istället!
#8 2012-05-03, 05:52
Ursprungligen postat av luckylucaz
Bra reseberättelse! Vilket flygbolag, varifrån flög du och hur mycket kostade biljetten? Besökte du Vardzia (http://en.wikipedia.org/wiki/Vardzia)? (har velat besöka det ända sedan jag såg det på en georgisk sedel) Korsade du in i Ryssland? (i så fall, hade du ordnat ryskt visum i förväg?) Hur sov du (hotel? gästhus?) och hur tog du dig runt i landet?

Hade tänkt ta en tur till Georgien i sommar, men ändrade planer och nu blir det Balkan istället!

Nej jag var inte i Vardzia men har vait i ett liknande kloster i Armenien tidigare. Vardzia ser coolt ut onekligen. Jag flög från Arlanda biljettet t o r kostade ca 1600:- med mellanlandning i Tallin på väg dit och Riga på väg hem. Bodde på ett hostel 6-bäddsrum för 100:- per natt så det blev inte så dyrt. När vi åkte till Kazbegi hyrde vi en chafför från hostelet. Kostade 800:- som vi delade på 4 pers. Men då tog själva bilresan 600 tur och retur plus att vi fick mycket tid på plats. Till Gori en resa som tog ca 2 timmar enkel väg tog vi en marshrutka dit och taxi hem. Taxin kostade 200:- tror jag marshrutkan väldigt billigt. I ryssland åkte jag inte in och om jag hade gjort det så hade jag nog varit tvungen att fixa visum innan. Jag vet dock inte hur säkert det är där nu då det ligger väldigt nära Tjetjenien och staden Beslan. http://sv.wikipedia.org/wiki/Gisslandramat_i_Beslan
#9 2012-09-23, 15:45
"boris"
Jag har funderingar på att åka till Tbilisi senare i höst. Vilken stadsdel är trevligast att bo i om man uppskattar krogliv?
#10 2012-09-26, 16:18
tarzano
Precis kommit från Tiblisi.. Hmm.. Intressant land Georgien.. Tiblisi tröttnar man väl på efter någon dag. Har inte så mycket att erbjuda tyckte jag. Typisk öststad som för tillfället ser ut som en stor arbetsplats, överallt renoverar dom, tydligen har USA investerat en del i utbyte för good will om det skulle behövas luftrum etc inför en konflikt mot Iran har jag hört.. Prövade aldrig nattlivet i Tiblisi men det kändes inte så lockande. Bo i gamla stan är ett tips.. Old town hostel var en bra mötesplats att träffa andra resenärer då inte många i georgien pratar engelska..

Tiblisi lämpar sig väl för en utflykt till Gori (stalinmuseet var lätt värt ett besök) och Kachpeki i norr (fin kyrka som är georgiens nationalsymbol mer eller mindre).. Vi valde att åka till Azerbajan också, flög till Baku och det var betydligt mer intressant tyckte jag än Georgien.. Man ska nog inte resa ensam i Bajku för då blir det betydligt dyrare.. Kostar nämligen betydligt mer i Azerbajan än i Georgien.. Annars finns det en hel del att besöka på Baku-halvön, köp en guidebok och hoppas du gillar nickande oljepumpar, öken och sönderrostad sovietisk tung industri med kaspiska havet i bakgrunden, fantastiskt för den som gillar lite turism off the road... Glöm inte att svänga förbi Haidar Alehis museum som är en av det häftigaste byggnaderna i staden.. kanske öppnar snart, inte riktigt färdig när jag var där..
#11 2012-10-01, 20:19
Limma skinkbit
Ursprungligen postat av tarzano

Tiblisi lämpar sig väl för en utflykt till Gori (stalinmuseet var lätt värt ett besök) och Kachpeki i norr (fin kyrka som är georgiens nationalsymbol mer eller mindre)..


Du menar förmodligen Kazbegi, eller Stepantsminda som staden också heter. Får jag fråga hur du tog dig upp till kyrkan, om du var där uppe? Till fots, med någon av chaufförerna som raggar kunder nere i centrum eller egen (hyr-) bil?
#12 2022-06-04, 08:01
Tarrou
Tbilisi (och människorna) är annorlunda mot många andra fd öststater, mestadels i positiv bemärkelse. Staden är bitvis i behov av upprustning, men huvudgatorna är fräscha med mycket människor. Kul arkitektur, en mix mellan Warszawa och Istanbul.

Mat- och vinkulturen är de främsta anledningarna att besöka Tbilisi för en weekend som turist. Testa de lokala köken, barer och restauranger belägna på skumma innergårdar (t.ex Keto & Kote) samt åk ut och besök små vingårdar. Att åka taxi och roadtrips med guide är billigt.

Barbarestan och Sakhli #11 kan man med fördel hoppa över, 100% turistfokus med tillhörande priser