Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hjälp oss med resan till USA/Sydamerika

#1 2012-07-02, 19:38
mums
Hej alla restokiga!

Jag & min pojkvän vill dra iväg till USA & Sydamerika för att resa runt som backpackers.
Vi har tänkt: köra NY, Texas, Mexiko, Kuba, galapagosöarna, Colombia.
NY (1 vecka) Texas (1 vecka) och så resa längre tid i resterande länder.

Har ni lust att hjälpa oss lite på traven med tips, resrutten, priser, flyg och budget. Vi funtar på att vara borta i runt 4 månader ungefär.
Sydamerika är helt nytt för oss då Asien har varit det enda för oss tidigare. Vi vill leva billigt och har inte spec höga krav på standard osv.

Tack på förhand!
#2 2012-07-03, 15:27
Intressant rutt. Ett förslag är att köpa enkelbiljetter hela vägen: Sverige-NY, NY-Texas, Texas-Mexiko (kolla Houston), ta er till Cancun, Cancun-Havana, antingen tillbaka till Cancun, eller flyg från Havana på något sätt till Ecuador, Galapagos t/r, sedan över land till Colombia, och så enkelbiljett hem därifrån.

Ett alternativ är att köpa en t/r-biljett till New York, och så avsluta med att flyga Colombia-NY och sedan hem. Kan bli billigare eftersom jag tror enkelbiljetter från Sydamerika till Sverige kan vara dyrt, medan Colombia-NY inte är så illa.

Havana-Ecuador-Galapagos lär inte bli direkt billigt för övrigt...

Obs att ni kan få problem med inresa i USA. För att resa visumfritt måste man ha en retur eller vidarebiljett till utanför kontinenten inom 90 dagar. Mexiko och Kuba är inom kontinenten; Ecuador är inte. Även om ni köper alla biljetter i förväg vet jag inte hur de ställer sig till att ni inte har en biljett utan tre, en till Mexiko, en till Kuba och så en till Sydamerika. Jag skulle rekommendera att höra med amerikanska ambassaden (skicka epost på engelska).

Verkar annars vara ett bra val av destinationer. Vad lockar i Texas? Jag hade kanske valt Florida istället där. Eller gjort en road trip från New York ner till Miami eller något. Vart skall ni i Mexiko?

Hur mycket pengar är ni villiga att lägga på flyg och på resan i övrigt?
#3 2012-07-17, 16:01
jsuvod
Kan hjälpa till med Ecuador. Flyg till Quito eller ta er dit på nåt sätt, går även buss från Colombia. Backpacker trailen med buss över anderna. Boende och mat är generellt mycket billigare i bergen. Hotell mellan 5 - 10USD /natt o person, frukost 2 - 3 USD, lunch/middag mellan 5 -10 USD. Öl är billigt, 75cent på rest, vin är relativt dyrt över 20USD för en flaska chilenskt på rest.

Några tips på stopp:
Baños: varma källor, vulkanspotting, hike. Åkte själv taxi en halv dag o chauffören var guide o han ville ha 25USD men han fick 40USD.
RioBamba: Enda fungerande järnvägen finns här, åk tåg längs raviner i Anderna sittande på taket o bli utskrattad av lokalbefolkning för att det är så d-la kallt :-)
Cuenca: Trevlig stad i Anderna
IngaPirca: Lämning från Inka tiden, guide finns
Chordeleg: Lustig liten by med en massa juvelerar affärer som säljer silver/guld från gruvor i närheten
Guayaquil: Största staden i landet och utgångspunkt för resa till Galapagos. Stor bussterminal med bussresor i princip överallt o väldigt billigt.

I bergen är det behaglig temp, lite kallt på nätterna men det är inga problem. Man bör undvika bergen under regnperioden då det är mycket jordskred (December - April). Brottslighet existerar i princip inte i Anderna utan det är först när man kommer ned till kusten som man kan bli rånad så se alltid till att ha några dollarsedlar o dela ut när dom viftar med pistolerna o resten gömt. Ta inte lokalbussen i Guayaquil, åk alltid taxi. Taxi resa på 20min ca 5USD i gamla Lada bilar, bara det en upplevelse.

4 dagar Galapagos kostade sist jag kollade för 3 år sedan ca 1000USD och det lär inte ha blivit billigare.