Hitta diskussioner med liknande innehåll

Barcelona - Vad gör man? (sammanfogade trådar)/mod

#13 2005-01-27, 19:38
HA.
lite svårt sånt här när jag inte vet vad du gillar .... Drar det dock lite kort som det såg ut i Juni när jag var där senast...

I hamnen så finns det ett köpcentrum som heter Maremagnum, där finns det en 3-4 ställen som ligger på rad brevid varann... Typiska turistställen där du köper en drink och får den andra gratis mot att du har en kupong som du fått av ngn av dem flyersutdelare som huserar runt om i området.. Det är generellt starka drinkar 6-8 cl + drinkvatten av ngt slag som serveras, kostar ca: 6-7 Euro, vilket blir ett hyffsat pris med tanke på att den andra ingår.. Finns även ett ställe högst upp i Maremagnum som är lite större än dem ställena som jag nämde ovan.. Inget av dessa ställen är det inte heller ngt inträde på ska nämnas.

Gillar man lite seriösare större klubbar så finns tex http://www.clubpachabcn.com. Det stället som det pratas mest om i guideböcker och på siter är Otto Zutz http://www.grupo-ottozutz.com/ottozutz/ . Rätt stort ställe där det är rätt blandat med folk... Båda ställena är värda ett besök enligt mig...

Finns även andra ställen än ovanstående såklart... orkar dock inte dra allt ... Sök lite på google så hittar du på det mesta.. många av dem har egna siter...

Barcelona som stad är grymt kul ... Trevliga människor och mycket kul att göra som fotboll osv... Dock så kan det vara värt att kanske lära sig några spanska uttryck innan man åker dit då många är dåliga på engelska..
#14 2005-01-27, 22:01
fredd@n
Jag bugar och bockar HA.. En som ska med är halvspanjor som tur är . Vi är inte direkt kräsna så dom ställena du lista verkar ju toppen. Vingelavstånd verkar det ju vara med, även om man hört att det är mycket rån och överfall därnere, men ja antar att det inte värre än någon annanstans.
#15 2005-01-27, 22:35
MidnightNAMbLA
Har varit där 7 gånger tror jag, vid nästan alla tillfällen har man vinglat hemåt lagom fin. Aldrig haft några problem. Visst kan det kännas läskigt att gå i de mörka gränderna, men använd bara sunt förnuft så löser sig det mesta.
#16 2005-01-28, 16:31
Bud Fox
Käka tapas på Cerveceria Catalana på Calle de Mallorca. Suveräna tapas.

Drick drinkar på baren Dry Martini. En bar med klass!
#17 2005-01-28, 19:44
HA.
Är som midnight skriver, sunt förnuft.... Finns en hel del skumma & mörka gränder runt La Rambla bla som kanske bör undvikas under natten... På La Rambla stöter du bla på en hel del prostituerade på nattkröken förövrigt, dock enbart färgade tjejer ...

Vill du kolla sevärdheter så finns det en busstur som kör runt hela stan med tre olika linjer...... De olika linjerna tar olika lång tid och kör i olika områden .... Kostar inte så jättemycket, dessutom så kan man kliva av bussen ifall det är ngt speciellt ställe man vill kolla in och hoppa på nästa buss på samma biljett.. Dessa bussar körs (om jag inte är helt fel ute) av Barcelona-stad själva... dock finns det ett privat alternativ, men gillade den första varianten bättre.....

Vad det gäller att åka runt i stan så rekomenderar jag taxi då det är billigt som bara den ....
#18 2005-07-17, 14:42
Continental Op
jag har tjackat flygbiljetter o haller pa o kollar pa hotell till Barcelona i augusti. Har framst kollat pa en sajt bookings.com och hittat ett par hyfsade alternativ men nar jag kollar pa kartan over stan sa verkar det som att de mest har hotell kring Ramblas o inte sa mkt nara stranden langre vasterut sa jag tankte kolla om det finns andra battre hotellsajter med storre utbud i barcelona ?
har kollat nagra andra, hotels.com mm
Ar framst ute efter ett budgethotell med enkelrum nara beachen garna inte mitt i red light district liksom.
vet att det finns en klistrad trad med lankar men vill anda fraga lite spec ang barcelona sa att jag inte missar nan sjalvklar sajt.

sorry far bokstaverna men tangentbordet staller om till engelska automatiskt ibland for mig.
#19 2005-07-31, 22:00
joker
Jag, flickan och hennes kombo ska till Barcelona i slutet av augusti o början av september. Vi behöver boende 30 aug-2 sept och börjar bli desperata efter hyfsat billga boenden. Alla tips är välkomna.
#20 2005-08-01, 01:55
Vardon
Jag var där typ förra veckan eller så... Dock bodde jag i Igualada eller nått sånt... Där gick det att få hotell med frukost för 31 E, inte super billigt men hade man tur fick man även luftkonditionering och var synnerligen fräscht och trevligt.

Är det hotell så skulle jag anta att de där Formula 1 hotellen är bland de billigare... sen gäller väl backpacker ställen och liknande. Kanske inte exakt vad du sökte men det är gratis råd ialla fall :-)
#21 2005-08-08, 01:57
BuCe
Det verkar som om jag har beställt en resa till Barcelona i rent ursinne. Så, nu undrar jag vad man gör där, som ensam resenär utan festambitioner? Ni som varit där, hur spenderar man 5 dagar på ett bra sätt utan att supa ner sig och vika ett pappersplan av passet?

/B
#22 2005-08-09, 11:49
mkgga
Ett par dagar på stranden med en god bok är ju aldrig fel Lär ju vara varmt och skönt så här års! Bra med affärer finns det också. Ta en tur upp på berget med linbanan och titta ner över staden, ta tåget till någon av kuststäderna runt Bcn, turista lite och titta i Katedralen osv. Finns massor att göra i Bcn, gå till en turistbyrå, finns massor av sådana också
#23 2005-08-09, 12:06
BuCe
Ja, ett par dagar på stranden är inbokade

Går det att ta sig fram på endast engelska? Jag antar att de flesta i turistnäringen behärskar det?

/B
#24 2005-08-09, 12:23
Anemi
Engelska fungerar fint.

1. Ät gott. Barcelona är full av restauranger som serverar apgod mat, jag skall återkomma med namn på dem när mitt minne/flickvän kommer hem från jobbet.

2. Bese alla Gaudiritade hus och Parc Guell. Det tar en dag och ger mer än en dag på stranden.

3. Ta en dag på stranden. Använd solkräm, mycket och ofta, lek i de stora vågorna och ta en titt på hamnen när du en gång är där.

4. Ta en öl i en engelsk pub. Engelsmännen har en förmåga att ta sitt hemland med sig och det är en smått absurd upplevelse att sitta i ett stekhett Barcelona en kvalmig sommarkväll och samtidigt befinna sig mitt i Coventry bland urbritter. Dessutom kan de festa.

5. Shoppa. Inte så jävligt billigt, men urvalet är enormt.

6. Sätt en dag på att bara gå längs med ramblan, där finns en massa saker att se. Jazzband spelar live, där säljs alla sorters djur, vackra människor och dumma turister går förbi, god mat serveras överallt och gatan har en puls som inte går att förklara. I synnerhet på kvällen. Akta dig för ficktjuvar. Det gjorde inte jag. Inget blev stulet, men ändå.

1. Igen, ät gott.
Utanför lägenheten jag bodde i fanns ett så skabbigt hål i väggen att jag blev förvånad när jag såg att de sålde mat därifrån. I synnerhet som jag märkte att där så gott som alltid var en lång kö. Det visade sig att de sålde kycklig, dygnet runt, utan att tvätta händer eller bry sig om hygien överhuvudtaget. Men folk stod i långa köer utanför lik förbannat. Sista dagen tog jag tjuren vid hornen och tog mig dit för att smaka, och det var så underbart gott att jag höll på att missa flyget.
Här hade jag gått i gourmetrestauranger och ätit femrättersmiddagar hela tiden, medan den essentiella Barcelonasmakupplevelsen egentligen visade sig bestå av en svartmuskig urspanjor som med flottiga fingrar kokar ihop en kyckling to die for i i en smutsig kiosk.

Gratulerar. Barcelona är fantastiskt, i synnerhet efteråt. Medan du är där kan det vara hett, svettigt och stressigt, men det är det värt.

EDIT: Muséerna! Picasso, Dalí, sjöfartsmuséet och så vidare. Men i synnerhet de tre.
Om du vill att någon Barcelonaresenär skall ta dig på allvar skall du ha besökt Picassomuséet, Parc Guell, La Sagrada Familia och...stranden. Allt annat ses som ignorant beteende och en skymf mot Spanien och spanjorerna.