Hitta diskussioner med liknande innehåll

Barcelona - Vad gör man? (sammanfogade trådar)/mod

#25 2005-08-09, 12:36
BuCe
Tusen tack för det utförliga svaret.

Jag kommer bo relativt centralt

http://www.bookings.org/es/hotels/cataluna?aid=303573

Jag har fått höra att bada inte är så lyckat precis utanför en stad. Det ska alltså vara skitigt i vattnet? Korrekt?

Fan, jag har varit tveksam att åka i ett par dagar men nu börjar jag bli riktigt sugen!!

Angående temperatur så verkar det inte vara så överdrivet varmt. Runt 28 just nu.
#26 2005-08-09, 13:04
chillionaire
jag håller inte med till 100% om att engelska funkar bra, i flera affärer så kan personalen inte engelska och många är väldigt dåliga på engelska generellt.. men man klarar sig som sagt.
Barcelona är en underbar stad, även om du inte gillar att festa så bör då gå på någon club med musik du gillar, finns nått för alla! Finns bra barer med överallt. En favoritplats är Plaza Real (stavas inte riktigt så som ligger bredvid Ramblan. Många uteställen och skyssta hus och palmer på torget. Bara att kolla upp på en turistkarta. där finns skyssta ställen. En mysig bar som ligger i en lägenhet som är helt rödupplyst.

Annars gillar jag Raval, ett område med mycket maroccaner och pakistaner, finns en rolig marknad där och massa god mat.

Annars som alla andra säger koll in stranden!!! Finns finare stränder än den mitt i centrum, om man åker pendeltåg som går längs med stranden hittar man fina ställen.

Barcelona är skitkul!
#27 2005-08-09, 13:38
skvimpen
kolla in sagrada familia, åk tåg till saker utanför stan till tex dali museet samt kolla in museerna i stan. det finns en turistbyrå under marken vid hmm det stora torget.. jag bodde i barcelona i ett par månader för typ 2år sen o det var grymt! fanns massor att upptäcka men minns inte namnen nu
vad du än gör SE UPP FÖR FICKTJUVAR!! vet inte om någon redan skrivit det men att sätta ryggsäcken (btw ha inte ryggsäck) mellan benen när du fikar räcker inte, det är helt stört hur skickliga de är. När jag var där körde en moppe med två killar upp bredvid en bil och samtidigt som förarna samtalade öppnade killen som suttit bak på moppen bakdörren på bilen, stal en väska och sprang. Föraren märkte ingenting och sa glatt hej då till moppeföraren då det blev grönt ljus igen..
#28 2005-08-09, 13:44
Roger Pontare
Äta gott är nummer ett, mycket skaldjur och bra köttrestauranger! Bada är sådär, ta inte dom närmaste stränderna utan rör dig bortåt, dom blir finare och finare. Tempen härnere är bra nu, mellan 25-30, har bara gått över 30 några dar hittills under sommaren.
Du bor i gamla stan så missa inte alla bra museum där. Om du trots allt skulle vilja festa så finns massor av pubar och små barer som är fyllda med turister under sommaren +mycket fina tjejer Större bra klubbar hittar du i norra Barcelona. Sen har du ju också en massa porrklubbar, peepshows osv. Ramblas tycker inte jag är nåt speciellt, men beta av den iaf. Sagrada familia(stavning) är riktigt mäktig, den måste ses! Ligger uppe i området Gracia. Katedralen håller dom på och bygger om så den är inget att se direkt.
Shoppingen är riktigt bra, gå passeigo de gracia upp och ner, mycket affärer. Diagonal är också fylld av bra klädesaffärer.
Akta dig för ficktjuvar, speciellt i gamla stan. Var försiktig på natten och halka inte in i Raval framåt småtimmarna om du inte hittar. Mycket lätt att bli rånad.
Annars ha kul och njut av en av Europas härligaste storstäder!
#29 2005-08-09, 14:00
Anemi
En sak till: Investera i ett par bra skor.
Att promenera från ditt hotell till Sagrada Familia kräver det, en tur runt Parc Guell kräver det, och dina ben kräver det. Jag var så färdig i benen efter en vecka att jag spenderade resten av tiden med att ligga ner.
#30 2005-08-09, 14:32
BuCe
Bra skor! Måste komma ihåg det.

Angående ficktjuvar. Hur bör man stävja detta? Jag måste ju ha pengar med mig och gärna mp3spelare under mina dagsturer. Hur ska jag förvara detta på ett slugt sätt? Om jag ligger på stranden och har lättare ombyte med mig - kan jag då ge mig fan på att allting är snott ifall jag lämnar ryggsäck på stranden medan jag badar?

/B
#31 2005-08-09, 14:51
Anemi
Nä, du ber en badvakt, en bartender i någon av strandbarerna eller den brud som ser pålitligast ut att vakte grejerna.
Du lär skall märka om någon knycker MP3-spelaren på grund av att det plötsligt blir tyst, annars kan du ha den i någon av framfickorna om dina shorts är någorlunda tighta, då är det svårt att stjäla den. Likaså pengarna. Man behöver ju inte heller röra sig i de områden där folk står och vässar knivarna.

Mitt intryck av Barcelona är att staden är säker och trygg. Min flickvän oroade sig över ficktjuveri helt i onödan, men nog händer det ju där. Liksom här. Oftare, men samma fenomen. Ha inte hela släktförmögenheten med dig och tänk smart så går det nog bra. Bäst går det om man inte oroar sig, som vanligt.
#32 2005-08-09, 14:57
BuCe
Ursprungligen postat av Anemi
Du lär skall märka om någon knycker MP3-spelaren på grund av att det plötsligt blir tyst


Smartass

Min tanke var att det kanske drar till sig onödig uppmärksamhet. Då menar jag inte ficktjuvar utan rån.

Jag tror nog, precis som du säger, att man inte ska behöva oroa sig så förbannat mycket. Man vet ju hur det varnas på somrarna i Sthlm, speciellt i tunnelbanan.

Andra tips. Bör man vaccinera sig mot något? Ta med koltabletter?

/B
#33 2005-08-09, 16:05
Cabron
Ursprungligen postat av BuCe
Smartass

Min tanke var att det kanske drar till sig onödig uppmärksamhet. Då menar jag inte ficktjuvar utan rån.

Jag tror nog, precis som du säger, att man inte ska behöva oroa sig så förbannat mycket. Man vet ju hur det varnas på somrarna i Sthlm, speciellt i tunnelbanan.

Andra tips. Bör man vaccinera sig mot något? Ta med koltabletter?

/B

Grattis, ditt svin...

Hur som helst, om du ska in i Raval (vänster om ramblan om du har havet i ryggen) håll dig till övre Raval (närmast placa Catalunya). Ska du tvunget in i nedre Raval så gå dit på dagtid. På kvällstid ska du inte gå längre in än till Salsitas (uteställe).

Passeig de Grácia och hela eixample är väldigt lugnt och säkert. Lite trista affärer, här går los pijos och handlar. I gamla stan, Barri Gotic, kan du gå runt och handla kläder en hel dag utan att tröttna om du gillar sånt. Området Born, närmare hamnen, till höger i gamla stan på en karta, är småmysigt. Fin kyrka och mysiga torg med flera ok restauranger. Inredningsbutiken DOM är lika dyr som cool. Finns både i barri gotic och på passeig de grácia, förbi Gaudihusen.

Glöm för allt i världen inte att besöka camp nou, tunnelbanans gröna linje, gå av vid Palau reial. Lördagen den 13:e är det match mot Betis.

Mer konventionell spansk shopping (pull and bear m fl) finns t ex på la maquinista, röd tunnelbana, gå av vid fabria i puig. Passa dig för kortspelande zigenare på ramblan. Kolla in marknaden mitt på ramblan, till vänster om du kommer från hamnen. Placa reial, till höger är coolt.

Finns hur mycket som helst. Fy fan, ha så trevligt.
#34 2005-08-09, 16:09
BuCe
Men vafan, kan inte någon av er hänga på då?
#35 2005-08-09, 16:09
Cabron
Ursprungligen postat av BuCe
Men vafan, kan inte någon av er hänga på då?


Would if i could. Har bott istan, blir helt lyrisk bara av att skriva.
#36 2005-08-09, 16:54
chillionaire
Ursprungligen postat av Cabron
-....
Mer konventionell spansk shopping (pull and bear m fl) finns t ex på la maquinista, röd tunnelbana, gå av vid fabria i puig. Passa dig för kortspelande zigenare på ramblan. Kolla in marknaden mitt på ramblan, till vänster om du kommer från hamnen. Placa reial, till höger är coolt.

Finns hur mycket som helst. Fy fan, ha så trevligt.haha håller med! akta dig för kortspelarna, det står skyltat att det är en scam, ändå går turister på det hela tiden!

så där har vi stavningen med Placia Reial!!! det är torget jag menade! gå dit! röda rummet