Hitta diskussioner med liknande innehåll

Andalusien, Costa del Sol och Malaga.

#13 2017-12-17, 12:13
Snarlak
Puerto Banus gillade vi skarpt. Dock kändes både Malaga och Marbella inte så värst nice. Lite mkt försäljare och mkt turister. Puerto Banus kändes finare på ngt vis.
#14 2017-12-18, 11:29
KiimaKooma
Är väl ingen överraskning att Puerto Banus är lite finare eftersom det är där de rikaste bor. Visst hamnen var fin och stranden skön, men allting kostade lite extra jämfört med t.ex. Malaga.

Nu förstår jag inte varför man kallar Malaga för "smutsigt". Visst vissa smågator här som där var fyllda med graffitin, precis som i Stockholm eller vilken stad som helst i väriden. Däremot var jag överraskad hur ren staden var i jämförelse med t.ex. Grekland. Där det springer hemlösa katter och hundar överallt. Fast nattlivet i Malaga håller på till morgonen var jag överraskad ändå hur effektivt och snabbt städpatrullerna hann sopa gatorna rena, för man märkte aldrig av det stökiga nattlivet på morgonen. Även polisens patrullerande i gamla stan gjorde säkert sin del.

Försäljare och sånt finns överallt, men mycket mer i turistghettorna Fuengirola, Benalmadena och Torremolinos än vad t.ex. i Malaga.

Ett sista tips ännu om ni befinner er här, åk österut till Nerja, fantastiskt ställe! Bästa stränderna vi hittade, fin liten stad och finns en hel del att göra under en dag här.
#15 2018-03-02, 21:31
efedrinkungen
Ursprungligen postat av Snarlak
Puerto Banus gillade vi skarpt. Dock kändes både Malaga och Marbella inte så värst nice. Lite mkt försäljare och mkt turister. Puerto Banus kändes finare på ngt vis.Puerto Banus är perfekt om man inte vill lära känna Spanien.

Inga lokala spanjorer, turistarbetande spanjorer max.

Vill man hänga med dräggiga nyrika ryssar/öststatare och merparten
engelsmän och skandinaver så är PB perfekt.
Att gatuprostitutionen ökat med 300% de sista åren kanske inte
gör något.

Strosa nere i hamnen och känna sig ny-rik, kanske kosta på
sig att köpa en glass i någon av butikerna för 75 kr.
Promenera upp och ner ett par gånger och titta på alla bilar
och båtar, och se på alla fån som går runt med öppna munnar.

Då har du kommit till ditt paradis.
#16 2018-03-04, 12:14
johan3456
Du kan google för: "Pueblos blancos de Andalucía"
#17 2018-03-22, 09:13
Pisling
Nerja är grymt bra!
Fin strand, "Europas balkong" och grottorna.

Ett tips är dock att förboka grottorna då det är fruktansvärt lång kö för att komma in i dem om man ställer sig i kö på plats.
#18 2018-03-22, 14:05
KiimaKooma
Ursprungligen postat av Pisling
Nerja är grymt bra!
Fin strand, "Europas balkong" och grottorna.

Ett tips är dock att förboka grottorna då det är fruktansvärt lång kö för att komma in i dem om man ställer sig i kö på plats.


Ja Nerja är en riktig pärla.

Eller så köper ni biljetterna i centrum, från museum de Nerja. Med samma får ni "tågbiljetter" med vilka ni slipper till grottorna med ett litet tåg från hörnet av Plaza Espana.

Enligt mig de bästa stränderna också. Att bergen går ner ända i vattnet skapar små stränder med turkosa vatten. Vid Playa Burriana finns också en strandrestaurang som heter AYO eller något ditåt, 7,5EURO och du får äta så mycket paella som du bara orkar.
#19 2018-03-28, 13:10
Tjyvslag
Någon som tillbringat tid i Fuengirola och har en uppfattning om "bra/dåliga" områden i staden?
Kanske tom finns någon som bott där med familj och barn, hur är det i så fall? Någon som haft sina barn i Svenska skolan alternativt kommunal skola?