Hitta diskussioner med liknande innehåll

Andalusien, Costa del Sol och Malaga.

#1 2017-08-22, 00:21
KiimaKooma
Kommer åka ner med en par vänner i slutet av september. Vi kommer bo i en lägenhet jag bokat via booking.com, i Centro Historico, Malaga.

Alla möjliga tips om Malaga, solkusten och Andalusien är välkomna!
#2 2017-08-22, 00:28
EnDodTiger
Ursprungligen postat av KiimaKooma
Kommer åka ner med en par vänner i slutet av september. Vi kommer bo i en lägenhet jag bokat via booking.com, i Centro Historico, Malaga.

Alla möjliga tips om Malaga, solkusten och Andalusien är välkomna!


Puerto Banus!

Fantastiskt ställe strax utanför Marbella. Många rika svenskar och europeer som har bosatt sig där. En klassisk restaurang är Los Bandidos som startades av diamantsmugglaren Kurt Lindberg, favoritrestaurang för många svenska kändisar.
#3 2017-08-22, 01:20
Hurt-Åke
Varför inte bara fortsätta i tråden två steg nedanför?
(FB) Cadiz - Sevilla - Cordoba - Granada - Malaga

Blir lätt lite tjatigt annars.
#4 2017-08-22, 10:12
zBr9
Vet inte hur mycket ni tänkt röra på er, men relativt nära till Malaga ligger ju Gibraltar, som jag kan rekommendera att man besöker. Skapligt fantastisk naturupplevelse uppe på klippan, och en massa häftiga nästan helt tama apor som chillar med en om man tycker att sånt är coolt. Finns en massa gamla krigstunnlar och en jävligt stor och mäktig droppstensgrotta som man kan gå in i. Själva staden Gibraltar är ganska mysig under en dagstripp också, fina byggnader och en bra blandning av folk från olika kulturer.
#5 2017-08-22, 14:20
KiimaKooma
Tack för tipsen! Gibraltar och Marbella/Puerto Banus är något vi definitivt överväger att besöka. Tanken är att spendera 3-4 dagar i Malaga och bekanta oss med sevärdheterna, tapas kulturen, nattliv och gå på fotboll. Resten av dagarna blir det utflykter. Förutom Gibraltar och Marbella så har jag kollat in Granada, Nerja, Ronda, Torremolinos, Benalmadena och Fuengirola.
#6 2017-08-22, 15:55
annemil
Torremolinos, Benalmadena och Fuengirola kan du skippa med gott samvete. Eventuellt ett besök på fuengirolas marknad kan va intressant.

Fotboll på La Rosaleda är nog sevärt.

Gibraltar, Marbella, pto Banus.

Grottorna i Nerja och Balcon de Europa.

Är inte så långt till Cadiz.
#7 2017-08-22, 19:22
KiimaKooma
Ursprungligen postat av annemil
Torremolinos, Benalmadena och Fuengirola kan du skippa med gott samvete. Eventuellt ett besök på fuengirolas marknad kan va intressant.

Fotboll på La Rosaleda är nog sevärt.

Gibraltar, Marbella, pto Banus.

Grottorna i Nerja och Balcon de Europa.

Är inte så långt till Cadiz.


Ja, fotboll är självklart. Malaga-Bilbao, någon vet hur det lönar sig att fixa biljetter? Från portarna tidigt på matchdagen eller löns det att skaffa i förväg, varifrån i så fall?

En annan sak som är intressant skulle vara Caminito del Rey, någon med erfarenhet?

Sen förutom stränderna vid kusten och stadssemestern i Malaga skulle det vara intressant att besöka någon liten bergsby. Har kollat upp t.ex. Ronda som ser så jäkla fint ut på fotona och Mijas som är ganska nära Malaga.

Sen skulle vi gärna också se över möjligheterna att ta oss ut på sjön också. Någon båtresa t.ex. festbåt, fiskebåt eller delfinsökning. Varifrån löns det att kolla alternativen? Hur är priserna?
#8 2017-08-28, 10:57
MuminPricken
Fuengirola har en fantastiskt djurpark "Bioparc Fuengirola" lite mindre än Berlin Zoo, London Zoo med flera, men ändå fantastiskt! - även för enbart vuxna! I hamnen finns en massa trevliga restauranger.

Torremolinos är en mysig kontrast till Malaga. Från tågstationen, följ Calle San Miguel som övergår i en mysig gågata som slingrar sig ner mot havet.

Marabella tycker jag personligen ligger för långt bort för att vara värt resan.

Mellan Benalmadena (som har en fantastisk lyxbåtshamn, kul att se) går det båt till och från Fuengirola. Resan tar ca 1 timmer och kostar runt 10EURO per person.
#9 2017-09-29, 02:23
KiimaKooma
Nyss hemkommen, några kommentarer:

Malaga, passligt stor stad som har bra förbindelser till flygfältet, ut längs kusten eller in mot landet. Bra och förmånliga restauranger. Rekommenderar speciellt La Bouganilla, Napolitaneo och El Pimpi på calle granada och Mediterraneo vid plaza Uncibay. Nattlivet är livat speciellt på helgerna, rekommenderar casa de antigua, Malagas äldsta vinbodega längs med Alameda Principal och Shakespeare Pub. ZZ top var en väldigt liten men intim rockklubb. Även Alcazaba slottet, hamnen runt Muelle Uno och stadsstränderna är värda besök. Dessutom fick vi se en väldigt underhållande match på La Rosaleda också.

Nerja, pärlan på denna resa. En timmes bussresa öster om Malaga hittade vi denna fina lilla stad med de mäktiga utsikterna från europas balkong, de mäktiga grottorna och de bästa stränderna med turkosfärgat vatten. Extra plus för tåget som går mellan sevärdheterna och strandrestaurangen AYO som ligger vid playa de burriana. Testa deras paella! Perfekt ställe för en dagstripp, för har inget nattliv egentligen.

Costa del Sol, Vi började vid Fuengirola, som var litet av en besvikelse, visst centrum såg fint ut men ingen av restaurangerna vid restauranggatan såg lockande ut. Strandbarerna såg inte heller allt för lockande ut, och massor av gatuförsäljare. 15-20st kom via vårat bord medan vi käkade lunch. Men som tur hittade vi Benalmadena bara några tågstationer bort, skön strand, vacker strandpromenad, en fin park och kanske den finaste hamnen i världen?

Camenito del Rey, lite knepigt att ta sig hit och svårt att boka, men ta er hit tidigt så slipper ni nästan garanterat in. En otrolig promenad i naturen, över floden och mellan klipporna. Tog ca 2-3h för oss.

Gibraltar, många hade sagt att detta var överskattat, visst lite dyrt men stället är så otroligt speciellt med utsikterna och aporna. Vill ni äta gott så rekommenderar jag Rendevouz vid hamnen. En bra destination för en roadtrip, räkna dock med vägtullarna längs motorvägen. 3st mellan Malaga och Gibraltar. Kom ihåg passen och lämna bilen på spanska sidan, gå över gränsen och ta sen bussen in till centrum.

På vägen ligger dessutom passligt Marbella och Puerto Banus. Puerto Banus hade en fin strand och hamn, dyrt men trevligt att gå runt och kolla på jetsetlivet. Marbellas centrum körde vi bara igenom.

Allt som allt finns det massor att göra och se här, vi valde bara ut de som vi ville se mest under vår vecka här. Kommer definitivt att återbesöka Andalusien, vill ju hinna se Granada, Ronda, Sevilla och Cadiz också.
#10 2017-10-05, 10:23
AccessFree
Kommer vara där nere november-februari, men har inte bestämt ort. Funderar på Malaga. Vad säger ni andra? Marbella och andra kuststäder är väl lite döda vid den tiden på året?
#11 2017-10-05, 13:39
KiimaKooma
Ursprungligen postat av AccessFree
Kommer vara där nere november-februari, men har inte bestämt ort. Funderar på Malaga. Vad säger ni andra? Marbella och andra kuststäder är väl lite döda vid den tiden på året?


Malaga var ett bra ställe att bo på. Därifrån är det lätt att ta sig vart som helst i Andalusien. Dessutom en fin stad med bra restaurang och nattliv. Fast tyckte nattlivet redan var lite dött mitt i veckan när vi var i slutet av september. Men över helgen var dett fullt ös!
#12 2017-11-28, 10:36
AccessFree
Är i Malaga nu.
Det är lite charmigt smutsigt, hel del graffiti....Men här är riktigt mycket folkliv. På kvällarna är detfullt med folk i stan och de har fantastiska juldekorationer i stan som lyser upp hela city.

Schyssta tapas restauranger! Kan varmt rekommendera Malaga (även om Valencia nog är snäppet vassare)...

Bestämde oss för att bara bo här en vecka och sen flytta vidare i närheten av Marbella. För oss är inte festandet de viktigaste utan mer viktigt att ha riktigt hög standard på boendet och ha golfbanor, bra paddeltränare, bra restauranger och spa till tjejen i närheten