Hitta diskussioner med liknande innehåll

Boende i Thailand - Den Officiella Tråden

#1 2007-04-28, 12:33
entrapment
Härmed startar jag upp en ny "Bo-tråd" om Thailand.
Jag undrar hur lätt det är att ansöka om medborgarskap i Thailand, hur dyr är maten, hur dyr är bostaden, är det lätt att få jobb där, som t.ex. IT-support?
#2 2007-04-29, 11:46
jckei
Ursprungligen postat av entrapment
Härmed startar jag upp en ny "Bo-tråd" om Thailand.
Jag undrar hur lätt det är att ansöka om medborgarskap i Thailand, hur dyr är maten, hur dyr är bostaden, är det lätt att få jobb där, som t.ex. IT-support?


Fa medborgarskap ar svart, steg 1 ar att gifta sig med en thailandska.

Bostad kan du fa for 150 kr/manad, men da bor du i ett riktigt ratthal. Min flickvans brossa betalar 150 sek i manden just nu, han klagar inte. Dar finns en madrass.. Inte mycket mer.
Lagg till nan tusenlapp sa kan du bo hyffsat med AC. Det ar valdigt olika, beroende pa vilken stad du tanker bo i.

Du kan ata dig matt pa sma kok vid gatorna for 10 sek. Visst, man kan fa nan liten matratt for 5 kr.. Men det blir ingen skanvinad matt pa inte.
Men att rakna att pa att man darmed bara har utgifter pa 30 sek om dagen om man ater 3 ggr per dag funkar inte.. Det blir en massa mer utgifter som man inte tanker pa.

Att fa jobb enkelt till hyffsade pengar - engelsklarare eller dykinstruktor. Men det forutsatter givetvis att du ar en hojdare pa att dyka eller pratar flytande engelska.
IT support vet jag faktiskt inte. Men skulle inte tror det....
#3 2007-04-29, 14:19
nolifer
IT-support kan du nog glömma, ska du få jobb inom IT/data så ska du vara riktigt grym på någonting, gärna med civilingenjörsutbildning samt x antal års erfarenhet alternativt bra kontakter....
Har du det kommer du tjäna bättre än i Sverige och levnadskostnaderna i thailand kommer att kvitta
#4 2007-05-01, 14:08
bangkokrob
För att få medborgarskap krävs att du varit i Thailand MINST 5 år i rad utan brutet NON-Immigrant visa.

Jobb finns. Sök på google....
Det finns även vissa svenska bolag som kör typ telefon försäljning och annat härifrån.. Googla lite så hittar du nog.
#5 2007-05-02, 04:33
Moet
För citizenship ska du ha betalat skatt obrutet i fem år samt haft permanent residence. För att få PR krävs att du talar och skriver flytande thai samt kan sjunga nationalsången. Minimi lönekrav finns också. Ansökningkostnaden för PR är 200.000 bath. När du sedan har haft PR i tre år kan man söka citizenship. Behandlingstiden är på några år (5+) och kostar ytterligare 200.000 bath. Thailand tillämpar även kvotsystem dvs att man endast beviljar X antal citizenship per land per år.

Du kan bara få jobb i Thailand antingen genom för att du har en specialist kompetens eller genom förflyttning från svenskt företag alternativt eget företag (500.000kr i aktiekapital).som utlänning kan man aldrig äga mer än 49% av aktierna i ett bolag om det inte är ett BOIbolag (2mil. i AK), man måste med andra ord hitta någon thai man kan lita på. Du kan endast söka jobb som dykinstuktör,förmedla fastigheter åt svenskar eller jobba som guide åt svensktreseföretag (se specialistkompetens) även jobb på callcenter är möjligt men då tjänar man inte över 3000kr7mån. Förut kunde svenskar jobba som engelskalärare. Numera är det krav på att vara "english native speker" och ha en batchelor degree. Har du inte det får du inget WP. Tänkt på att "månadsavgiften" för att ha en farang anställd är hög. Detta gör att du inte får jobb som t ex ingenjör då thai kan göra arbetet lika bra för en lägre kostnad.
#6 2007-05-05, 22:03
PlayTheGame
Med andra ord så är det i praktiken omöjligt att få ett jobb / uppehållstillstånd i LOS.......
#7 2007-05-06, 00:01
Antevante
Fan vad härligt...Kunna sjunga nationalsången..
För invandrare i Sverige tycker jag att de måste kunna peka ut Kungen på en line-up hos polisen.
Eller! Prickfritt kunna sjunga helan går...
#8 2007-05-19, 18:03
GSM_tech
Svårt som satan att få uppehållstillstånd i Thai numer, svårare ska det tydligen bli med.

Har hört om kryphål iform av volentärarbete typ Röda korset etc, har ingen närmare info dock. Men för att spinna vidare på vad som redan sagts:

Thaifru
Lär dig språket
Sök efter jobb, även om påhugg kör på o försök få papper på din lysande arbetsinsats.

PS: Går även köpa uppehållstillstånd via exklusiva klubbar för ca 2-300 000 Skr
#9 2007-05-20, 18:12
Moet
Det gör det inte inte att köpa nåt via "klubbar". Det fanns ett 5års visa i elitecard men det har tagits bort för länge sedan. Kortet är nu lite billigare ca en halv miljon. Ett högt pris för lite rabatter och att få en egen incheckningskö...

Att ha en thaifru medför inga fördelar. I Sverige behöver man vara gift med en thailändska för att kunna söka non im.O men det kan man ju få på andra ställen utan att vara gift.
#10 2007-05-20, 18:18
Moet
När man behandlar en ansökan av ett PR är det mindre betydelse om du är en bra arbetare. Det man ser till är hur mycket skatt du betalat de senaste åren. Sedan skadar det inte om man engagerat sig i något som bidragit till thailand. Sedan bör man nog göra bra ifrån sig på intervjun.

editubbelpost
#11 2007-07-09, 18:06
sydneystockholm
Du kan få ett permanent uppehållstillstånd i Thailand om du är över 50 år och har ett fast inkomst( oftast förtids pention) på minst 6000 kr per månad.
Du måste frysa ner 120 000 kr på ett Thai konto medans procesen tar sin tid oftast några månader.

De två första åren måste du bo fast minst 9 månader på plats i Thailand men sen får du göra vad du vill.

OBS

Försäkrings kassorna har runt 20 agenter i bara Pattaya som avser att ta fast jobbande förtidspantionerade Skandinaver så var noga vem du pratar med där nere.
#12 2007-07-16, 21:37
LordCaleb
Om man tänker sig nåt land runtom? kambodja vietnam malaysia? svårare eller lättare?, jag menar vill man uppleva thailand så kanske det är lättare att bo i grannlandet o sen tuffa över som turist några ggr om året