Roadtrip USA, coast to coast, budget?

#37 2011-02-01, 14:59
h0mbrre
När man väl gör en resa som denna, ska absolut inte tänka på pengar bara veta att du har tillräckligt!
#38 2011-02-01, 15:17
Clay Allison
Ursprungligen postat av TessyTheVicious
Gör som min morbror gjorde när han var i USA och körde route 66, dom köpte en begagnad bil
på en bilfirma körde hela vägen och sålde sedan bilen till en annan bilfirma och vips så hade dom massa fickpengar till sista veckan i USA.Tyvärr kan det vara svårt att köpa en bil i USA som utlänning. Det har med försäkringen eller registreringen eller något. Jag gjorde i stort sett samma resa som TS gjorde och då hade vi turen att kunna köpa en van via en amerikan. Vi köpte den i Massachussetts för 1000 dollars och sålde den i Oregon för 800. Då hade vi varit tvugna att laga den för 350 under vägen, men det var sköna 800 att få in.

Sen tog vi en sk 'drive away' tillbaka till östkusten, dvs att man kör någon annans bil. Man betalar endast bensinen fast man har en begränsad körsträcka och körtid.

Jag tror att TS kommer få en grym resa och garanterat minnen för livet. Under resans gång kommer ni hitta strategier så att ni kan hitta de billigaste och mest filmiska motellen. Leta längs den 'gamla genomfarten' - som gällde innan interstaten byggdes. Undvik hotellkedjorna. Ett annat tips är att inte vänta tills i sista minuten med att leta motell. Dels är de svårare att hitta i mörkret, dels får ni ut mindre av dessa bisarra underbara motell.


Edit: ang Las Vegas, ta det lugnt med spelandet (vilket kan vara svårt) det är billigt att bo och äta där så man kan tänka att det man sparat på det kan man spela bort. Lätt hänt att det går mer än man tänkt där.
#39 2011-02-01, 15:30
TessyTheVicious
Ursprungligen postat av underteckna
Rätt riskabelt då dom kan bli blåsta och riskerar att bilen faller isönder, tycker du inte?Behöver ju inte köpa en skitbil heller dom har ju en budget på 22 lök det ger nog en prima bil och även en dom kan få en slant för när dom är klara också
#40 2011-02-01, 16:02
zaqi
Ursprungligen postat av TessyTheVicious
Behöver ju inte köpa en skitbil heller dom har ju en budget på 22 lök det ger nog en prima bil och även en dom kan få en slant för när dom är klara också


Håller med fullt ut. Du får en skaplig bil för 22k, och även om du åker hyrbil så får du gå lika långt när nått går sönder..
#41 2011-02-01, 16:55
jonniz
Roadtrippa i USA denna sommaren, och körde 90% av alla övernattningställen på Motel6. Otroligt smidigt, helt okej service och bra rum. Framför allt billigt!

Vi hade beställt alla rummen i förväg, och hade en motel6 bok med bra instruktioner till alla rummen, väldigt smidigt!


Edit: Såg att ni snackade om WIFI, som man även kan "förbeställa" rum med WIFI på Motel6.

Vi bodde på motel6 även i CALI, i sanfransisco hamnade vi litet utanför, tog ca 20-40 minuter in till centrum-centrum (beroende på köer), men absolut inget problem om man har bil!

I LA så körde vi än en gång på motel6 och hamnade ungefär 50 meter upp på en sidoväg från Hollywood boulevard (den mer stjärnor alltså ), vilket var helt grymt!

Med bil är det inget större problem att ni hamnar lite utanför "staden" när ni är ute på vägarna.
#42 2011-02-01, 17:10
aaph
Ursprungligen postat av melacko
Hyrbil: Här är den stora kostnaden...


Köp en bil av någon som behöver bli av med den billigt o snabbt, sälj med vinst till någon som behöver en bil snabbt.

Visst, blir ingen rolls royce, men detta brukar vara populärt bland turister i USA!
#43 2011-02-01, 17:45
G73
Bilade i USA förra sommaren och det var helt fantastiskt, var borta 3 veckor så vi hann ju inte med lika mycket som ni kommer göra

Men iaf vi började i SF och körde Highway 1 ner mot LA, vidare mot Las Vegas och sedan Grand Canyon. Sen körde vi tillbaka mot LA med ett stopp i Lake Havasu. Tillbringade typ 5 dagar i LA, Universal Studios, Walk of fame, you name it. Blev inte jätte impad av staden men nu har man vart där iaf. Avslutade med 5 dagar NY.

Inte så jätte detaljerat beskrivet, och har inte direkt så mycket koll just nu vad kalaset kostade. Men snålade gjorde vi inte iaf. Men ni lär klara er på den budgeten.

Om det är något du behöver veta så fråga så svarar jag!

Ha en underbar resa, ni kommer ha gudomligt roligt!
#44 2011-02-01, 17:51
-flame4fame-
Ursprungligen postat av LeviStrauss
Hyr en kombi. Då kan slagga fint om det krisar med boende.

Får man verkligen sova i bilen i alla delstater? Vet att min farsa berättade att när han var där på 80-talet blev han väckt när han sov i bilen av två snutar.
#45 2011-02-01, 17:55
Nr19UtanBanan
Ursprungligen postat av Narcissism
Man kan följa den genom nästan hela USA och sen så är den även allmänt populär där den nämns i många filmer och låtar. Den har fått lite kultstatus.


Man KUNDE följa den...
Rätt mycket av den som inte finns idag. Man kan ju köra ungefär samma sträcka, men inte samma väg. På vissa ställen dyker det dock upp skyltar om att det är en del av "historic route 66"
#46 2011-02-01, 18:02
IngenBalder018
Fan vad kul.. Det är sånt här man ska göra inte hasa runt i thailand för pengarna... Ångrar mig.
#47 2011-02-01, 18:05
Stromstrom
Ursprungligen postat av jonniz

Vi bodde på motel6 även i CALI, i sanfransisco hamnade vi litet utanför, tog ca 20-40 minuter in till centrum-centrum (beroende på köer), men absolut inget problem om man har bil!

Med bil är det inget större problem att ni hamnar lite utanför "staden" när ni är ute på vägarna.


Håller inte med om det här. 20 till 40 minuter med bil in till centrum. Inte så kul om man vill ut på kvällen och käka och dricka några öl.

Dessutom så ser ju alla motorvägsavfarter likadana ut, typ 5 motel, likadana snabbmatsställen och inte mycket av det lokala livet...
#48 2011-02-01, 18:42
Carpe.Noctem
Gjorde själv 4 veckor roadtrip på västkusten i somras. Fråga om det är något speciellt du behöver veta

Det enda jag kan säga negativt om budgeten är boendet, där kan det kosta betydligt mer än 200kr/natten. Speciellt om ni inte har bokat i förväg utan kör hela dagen och sen stannar till i någon stad och försöker hitta hotell/motell på kvällen. Mycket kan i värsta fall vara bokat och endast dyrare rum kvar, men det beror ju helt på vilket period på året man åker antar jag.

Annars har du som du säger tagit i lite i överkant på det mesta så det ser bra ut!

Ha en awesome trip!