Roadtrip USA, coast to coast, budget?

#49 2011-02-01, 19:09
Fimp3n
Ursprungligen postat av aaph
Köp en bil av någon som behöver bli av med den billigt o snabbt, sälj med vinst till någon som behöver en bil snabbt.

Visst, blir ingen rolls royce, men detta brukar vara populärt bland turister i USA!


Ganska säker på att du inte för äga en bil i USA om du inte är medborgare.

Edit: Kan dock har fel när jag läser vad folk har skrivit i tråden. Dåligt minne
#50 2011-02-01, 19:32
heis
Att i genomsnitt åka bil flera timmar per dag när man är på dyr semester lär nog inte bli särskilt givande. Varför inte dela upp? Västkusten denna gången och nästa gång då ni är sugna och vet hur allting funkar tar ni andra halvan.
Bilen borde ni nog hitta någon bättre, om det nu stämmer att det är en tvåsitsig som drar 1liter per mil, låter ju galet mycket. Som någon annan skrev kanske ni kan hyra en kombi och sova i då ni är trötta och inte orkar leta motell, samtidigt som ni sparar in pengar.
#51 2011-02-01, 19:51
Mattzon2k
Ja, man blir ju väldigt avundsjuk! Jag kan garantera er att er budget håller.
Vad för bil är det ni har tänkt er? Priset låter lite väl högt för 6 veckors uthyrning dock.

Sen eftersom jag är lite fin i kanten så hade jag själv gärna hyrt en lite exklusivare bil bara för att ha fina minnen och kort.

Jag hade gärna sätt lite uppdateringar med bilder här på Flashback eller någon annanstans nån gång i veckan. Vore jävligt kul att se vad ni hittar på och så då jag själv planerar att göra en sådan här resa någon gång i framtiden när plånboken tillåter! Tror nog flera än jag skulle vart intresserade av detta.

Mvh
#52 2011-02-01, 20:02
Finns sidor om detta: Roadtripguiden
#53 2011-02-01, 20:51
returvagen
Jag har bilat från New York till Californien (San Diego), och Miami till New York.
Mitt tips är att kolla med en såkallad "Driveaway" firma, finns massor, folk som inte orka sin bil själva.
Jag fick en BMW733 som skulle köras sträckan som jag nämnde ovan, bilen får man låna gratis men soppan får man betala själv, jag fick 10 dagar på mig att leverera bilen.
Jag sov i bilen flera av dagarna, inga problem.
Hängde sedan runt lite i San Diego och L.A, tog sedan buss (Greyhound) från L.A till Miami, shit vilken resa det var! Hängde lite i Miami och tog sedan en DriveAway bil från Miami till New York, fick en Cadillac, kommer inte ihåg hur många dagar man fick på sig för den turen.
Hur som helst så var man ganska poppis som svensk på dessa Driveaway firmor, då svenskar var kännda som ärliga och ordentliga.
#54 2011-02-01, 22:13
galen_indie
När vi var i Florida hyrde vi en Chevrolet Cobalt. Mellanstor jävla skitbil.
Tänk på att bränslet i USA är av lägre oktan och därför "kraftlösare" än vad vi är vana vid härhemma = dricker mer.

På andra sidan pölen hittar du 83, 85 och 87oktanigt bränsle. 93 finns ibland, då som "premium" och i prisklass som härhemma.
#55 2011-02-01, 22:25
Ursprungligen postat av underteckna
Har ni inte lagt undan pengar till kröka? Att räkna ut en "matkassa" går aldrig för det blir alltid dyrare än vad man har tänkt sig. att käka för 2-250 kr om dagen är väldigt lite. Om du blir sugen på nått så måste du köpa lite godis osv. Att ligga på en sån liten matbudget är ju tråkigt. vill ni inte käka nått gott nångång? Hur ska ni göra med pengarna? Ha dom i väskan eller på ett kreditkort?

Hoppas ni får det roligt iaf. Hade också velat göra nått sånt som ni ska göra.


Säkraste för att förhindra rån och dylikt finns ju en jätte simpel lösning. Bärbar dator digipass.
gå in på sin banks hemsida föra över lite över dagliga budgeten till konton gå till en atm -> pengar.
Utan några större problem och risk för att bli rånad på en mindre förmögenhet
#56 2011-02-01, 22:44
-Snoken-
Vet att inte detta är svaret på din fråga, men låt mig få önska er en riktigt trevlig resa!
#57 2011-02-01, 23:00
Taco bell har jag för mig är den billigaste snabbmaten i USA så det kanske kan spara några dollar, sen tycker jag ni ska försöka tima in matcher på diverse college under tiden ni är där och speciellt då ni är i södern. Kommer inte ihåg hur säsongen för collegefotbollen ser ut men lyckas ni träffa in en sådan helg vi ett stort college så lär ni inte bli besvikna.
#58 2011-02-01, 23:41
naroh
Ursprungligen postat av Fimp3n
Ganska säker på att du inte för äga en bil i USA om du inte är medborgare.

Edit: Kan dock har fel när jag läser vad folk har skrivit i tråden. Dåligt minneNej så fungerar det inte. Du får köpa en bil så länge du har en adress att skriva bilen på!
Du behöver inte bo på adressen där den är skriven men det krävs för att registrera den!

Så känner du någon så kan du skriva bilen på deras adress (men fort. i ditt eget namn)
#59 2011-02-01, 23:56
Mx_Tr
Ursprungligen postat av soscagon
Taco bell har jag för mig är den billigaste snabbmaten i USA så det kanske kan spara några dollar, sen tycker jag ni ska försöka tima in matcher på diverse college under tiden ni är där och speciellt då ni är i södern. Kommer inte ihåg hur säsongen för collegefotbollen ser ut men lyckas ni träffa in en sådan helg vi ett stort college så lär ni inte bli besvikna.


Taco bell är sjukt värt.
Säger bara Soft Taco supreme för runt $1 sist jag var där. 3-4 st sådana, sen är du mätt .
#60 2011-02-02, 00:00
trustor
Kan intyga att det är en fantastisk resa. Bilade kust-till-kust med tre vänner i somras under 45 dagar.
Våra huvudsakliga stopp var: San Francisco - Big Sur - LA - Las Vegas - Grand Canyon - Flagstaff - Albuquerque - Austin - New Orleans - Memphis - Nashville - St Louis - Chicago - Detroit - Genom Kanada till Niagara Falls - Boston - Washington - New York.
Hann även med en hel del andra stopp, några dagar på mindre ställen i Texas och några naturreservat. Allt som allt körde vi ca 1200 mil. Småkörningar inne i städer och felkörningar gör att milen tickar iväg ganska snabbt.

Vi bokade bilen på internet via holidayautos.se och fick båda våra bilar från Alamo. Har för mig att vi betalade sammanlagt 22 000 kr för en cab mellan San Francisco och Las Vegas (Chrysler Sebring) och en Full-Size resten av resan (vi blev kostnadsfritt uppgraderade till en Chrysler 300C). Har för mig att vi hade sammanlagt 40 hyresdagar. Om ni är under 25 så går det att välja direkt i deras bokning, se också till att ni får med alla försäkringar då det är mycket billigare än att lösa dem på plats. Bokningen varnar för envägshyra, men vi behövde aldrig betala någon sådan. Vi utnyttjade också en rabattkod från motormännen, bara googla så hittar du säkert något .

Flyget bokades på kayak.se. Det var flera tusen kronor billigare än andra sökmotorer vi testade. Flög med Lufthansa och Continental för ca 4000 kr t.o.r.

Motellen bokades alltid via hotels.com, dels på grund av att är betydligt billigare än att gå in på hotellen och dels på grund av att det är mycket enklare att hitta bra ställen och jämföra priser. Kolla efter rabattkoder till hotels.com, tror att mecenat erbjuder 10%. Jag kan också rekommendera att bo på hostel, det kostar ungefär lika mycket som ett motell men ni träffar mycket intressant folk (ni kommer att tröttna på varandra om ni bara umgås med varandra). Tänk dock på att de inte alltid erbjuder parkering, det brukar stå vid bokningen. hostelworld.com och hostelbookers.com är bra sidor.

Matbudgeten är svår att bedöma då man har så otroligt olika vanor. Walmart Supercenters säljer enorma mackor för $4, de räcker till lunch för två personer. Subway har footlong-mackor för $5. Missa dock inte att äta på genuina amerikanska restauranger, ni täcker över ett så stort geografiskt område att maten ändras ganska rejält. När man äter på en enkel restaurang brukar det kosta ungefär $10-15 inkl dryck och dricks.

Ska jag ge några tips så är det att banta ner tiden i Kalifornien med några dagar. LA är inget vidare men Highway 1 och San Francisco får ni inte missa.
Vi upplevde sträckan längs Mississippi som ganska tråkig. Memphis och Nashville är verkligen inga höjdare om man inte är väldigt insatt i countryvärlden.
Sevärdheterna i Dallas hinns med på en dag. Lägg istället lite tid i den fantastiska staden Austin, Texas. Här finns ett konsertutbud som är helt fantastiskt.
Hade jag varit i era skor hade jag kollat på möjligheten att strunta i Nashville och köra ner längs östkusten (mot Charleston kanske?) och sen svänga in mot landet.
wikitravel.org (välj engelska!) har väldigt bra reseguider för de allra flesta städer. Det är ett kanonställe att kolla upp restauranger och lite mer "offbeat" sevärdheter. Gratis WiFi finns överallt, så det är bra att ni ska ta med en laptop.

Jag är övertygad om att ni kommer att få en fantastisk resa. Det är perfekt att passa på nu när dollarn är låg.